Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха бившия кмет на Гърмен за купуване на гласове

Автор:
Ахмед Башев
Снимка: БГНЕС

Бившият кмет на Гърмен и бивш депутат Ахмед Башев е арестуван заради купуване на гласове.

Башев, който е бил три мандата кмет на общината до 2013 г. и две години депутат, отпадна от надпреварата на 27-и октомври с трети резултат.

Снощи обаче той е бил задържан и отведен в полицията. Срещу него е подаден сигнал за купуване на гласове в полза на единия от кандидатите, участващи днес на балотажа.

От прокуратурата потвърдиха за случая, но не дадоха повече информация. Органите на реда са сезирани и за заплахи, отправени чрез есемес към кандидат за кмет на община Гърмен и неговото семейство.

В града има засилено присъствие на полиция и гранична полиция. Има и автомобил на жандармерията.

Хора от общината коментираха пред БНР, че напрежението ескалира.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отмениха влаковете от Варна за Суворово заради дерайлирал влак

Товарен влак на частен превозвач е дерайлирал на гара Девня. Инцидентът е предизвикал отмяна на влаковете от Варна за Суворово, предаде БНТ.  Закъснение от 67 минути за влака от Суворово за Варна е отчетено  в разписанието на жп гара Варна. По разписание влакът трябва да пристигне в 15.07 часа във Варна.  Пътниците се извозват с автобус. (АВТ..

публикувано на 05.06.24 в 14:16
Снимката е илюстративна.

Дискутират публично прокарването на улици и канализация около Франгата

Oрганизират публична дискусия относно предстоящото изграждане на улици, водоснабдяване, канализация и улично осветление в СО "Телевизионна кула“. Срещата ще се проведе на 11 юни от 18:30 часа в зала „Пленарна“ на Община Варна. На нея ще бъде обсъден обхват за проектиране на ПУП-ПРЗ (Подробен устройствен план – План за регулация и застрояване) по Плана..

публикувано на 05.06.24 в 13:27

Минералната вода от новата чешма до бившия дом "Младост" още не е годна за пиене (СНИМКИ)

Минералната вода от новоизградената чешма, изместена на метри от съборения Дом "Младост", все още не е годна за пиене. Предстои да бъде извършена профилактика и дезинфекция на сондажа, се посочва в предупредителна бележка. Припомняме, новата обществена чешма бе официално открита на 3 юни. Кметът на Варна тогава отбеляза, че о т Регионалната здравна..

публикувано на 05.06.24 в 13:12

Разкриха оранжерия за отглеждане на марихуана в авренското село Садово

Криминалисти от Областната дирекция на МВР във Варна разкриха оранжерия за отглеждане на марихуана.  Иззети са 80 конопени растения и около 20 кг. суха, зелена тревиста маса. За срок до 24 часа е задържан 46-годишен мъж.  Специализираната полицейска операция беше проведена рано тази сутрин от служители на ОДМВР-Варна. Полицейските екипи предприели..

публикувано на 05.06.24 в 12:27
Владимир Малинов

Енергийният министър: Ядрената енергетика остава основен приоритет за България

Министърът на енергетиката в служебното правителство Владимир Малинов, който участва в Международната конференция "Булатом" в курорта "Ривиера" край Варна, заяви, че ядрената енергетика ще бъде основен приоритет за България не само за настоящото, но и за всички бъдещи правителства.  Той допълни, че диверсификацията на ядреното гориво за 5-и блок..

публикувано на 05.06.24 в 11:07

126 свободни места в детските градини във Варна след първо класиране

126 са свободните места в първа група в детските градини във Варна след първо класиране. Това показват резултатите от приема в общинските детски градини и подготвителни групи в училищата. За първа възрастова група са приети 2 104 деца. 84% от тях са класирани по първо желание, 10% по второ и 6 на сто - по трето и следващо желание. За яслена група в..

публикувано на 05.06.24 в 11:03

Протест срещу убийствата по пътищата във Варна на 8 юни

Национален протест срещу убийствата по пътищата на България организират от Асоциация "Ангели на пътя".  Той ще се проведе в София, Бургас, Варна, Пловдив и Стара Загора, съобщават организаторите.  Протестът във Варна е планиран за 8 юни, събота, от 12 часа, пред Съдебната палата на площад "Независимост".  „Надявам се, че гражданите на град Варна ще..

публикувано на 05.06.24 в 11:00