Мед и пчелни продукти край входа на Морската градина

| обновено на 06.11.19 в 14:32

Пчелари от Варненския регион отново предлагат своята продукция в базар край входа на Морската градина. Изложението започна днес и ще продължи до 14 ноември. То се организира от Варненската областна пчеларска организация.

Да купуваме чист мед директно от производителите, за да подкрепим родното производство, е съветът на председателя на пчеларската организация във Варна и организатор на изложението Атанас Каракашев. По думите му, българинът няма култура по отношение на меда, който се купува предимно от възрастни хора и родители на малки деца. Подробностите чуйте в прикачения звуков файл:Междувременно пчелари от цялата страна на 11 ноември готвят Национален протест в София за спиране на пръскането с химични препарати и създаване на пчеларски борд. Атанас Каракашев съобщи за Радио Варна, че Варненската областна пчеларска организация няма да подкрепи своите колеги в столицата:
Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Близо три хиляди деца ще посетят "Джуджетата и обущарят" този декември

"Джуджетата и обущарят"  е коледният спектакъл на ДТ "Стоян Бъчваров" Братя Грим - най-сладкодумните братя, разказвачи на приказки, вдъхновяват тази година Варненския драматичен театър за поредната постановка на традиционната Детска Коледа. Спомняте ли си бедния обущар, от който никой не искал да купува обувки и двете джуджета,..

публикувано на 15.12.19 в 09:53

"Българската Коледа" помага на 3-годишния Георги от Тервел

"Българската Коледа" протяга ръка за помощ през изминаващата 2019 година на тригодишния Георги Войков, който е диагностициран с Детска церебрална парализа. С отпуснатите средства от благотворителната кампания неговото семейство успява да покрие разходите по изключително необходимата за детето рехабилитация и благодарение на общите усилия на семейството..

публикувано на 13.12.19 в 16:15

Тайландският масаж вече е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО

Традиционният тайландски масаж беше добавен към престижния списък на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО, предаде БГНЕС. Nuad Thai сега е част от нематериалното културно наследство на човечеството, което представя традиции и практики, предавани на поколенията. Като част от списъка, тайландският масаж е признат за нещо, което..

публикувано на 13.12.19 в 11:49

Писмо до Дядо Коледа

Дядо Коледа вече е в очакване на детски писма, а във всеки клон на „Български пощи“ вече има специална кутия, в която малчуганите могат да пуснат посланията си до белобрадия старец. В няколкодневен срок той намира време да им отговори и да напише своите пожелания за щастливи празници и весела нова година. Да работиш като посредник между Дядо..

публикувано на 13.12.19 в 08:34

Петък 13-и: "Ден на бедите"

От незапомнени времена досега, фаталната дата петък 13-и продължава да предизвиква у много хора неясното усещане на първичен страх. В световен мащаб, изследователи все още търсят корените на суеверията за "черния петък". Съществуват няколко хипотези: На тайната вечеря присъстват общо 13 души — Исус..

публикувано на 13.12.19 в 06:29

Варненец на върха на световния покер

Милен Стефанов вдигна купата на последното издание на WPT (World Poker Tour) във Флорида. За първи път българин печели състезание от подобен ранг. 25-годишният варненец си тръгва с над половин милион долара, което е и най-голямата от четирите печалби в кариерата му на покер играч. В турнира стартираха близо 1000 играчи. Осем часа бяха необходими..

публикувано на 11.12.19 в 12:49

Добро в пакет

Варна се присъединява към кампанията „Коледа в пакет“ на Добродейците . Целта на огранизацията е да се съберат хранителни продукти за хора в неравностойно положение от София и Варна. Дарения се събират на адрес булевард "Княз Борис I” 133 , а следващата дата за нашия град е 14 декември. Между 10 и 13 часа в събота варненците Грийн..

публикувано на 11.12.19 в 08:00