Продължава водният режим в селата Голица и Булаир

Хората в селата Голица и Булаир,община Долни чифлик са на воден режим, а водата там е негодна за пиене поради открити колиформи и ентерококи. По тази причина от ВИК –Варна изпълняват предписанието на Регионалната здравна инспекция  за дезинфекция на питейната вода с увеличаване на концентрацията на хлор. Това съобщи за Радио Варна София Кирякова - ръководител на лабораторния изпитвателен комплекс на дружеството (подробности чуйте в прикачения звуков файл).

Кметът на община Долни чифлик Красимира Анастасова увери, че вода в цистерни е осигурена за жителите на селата, но само за битови нужди. Заредени с минерална вода са детската градина и училището. През следващата седмица предстои  и среща на Анастасова с представители на фирмата, която извършва сондаж в землището на село Булаир за откриване на алтернативен водоизточник, за да се уточни графикът за възобновяване на сондирането.

Свързани новини

Голица и Булаир с негодна вода за пиене

Двете варненски села са с негодна за пиене вода научаваме от седмичната информация на РЗИ-Варна. Пробите са взети от 1 до 7 ноември.  Водата е негодна за питейно –битови цели, тк. в пробите от село Голица са открити „колиформи”,..

публикувано на 08.11.19 в 17:29
ВИЖТЕ ОЩЕ

Влаковете с нов график

Новият график за движение на влаковете е вече в сила. Бързият влак „Чайка” София-Бургас-София, който пътува през Подбалканската железопътна линия, вече ще се движи всеки ден, като ще изминава разстоянието между столицата и морският град за по-малко..

публикувано на 16.12.19 в 07:11

Мащабна операция на "Пътна полиция" започна в цялата страна

Ще бъдат мобилизирани екипи там, където има концентрация на пътнотранспортни произшествия, в тъмните части на денонощието. Традиционно по празниците винаги са се взимали превантивни мерки, сега действията ще бъдат изпреварващи.

публикувано на 16.12.19 в 06:36
Последното съвместно пътуване на Ева и Йордан Соколови е до Египет. Древноегипетски комплекс Абу Симбел с два храма, посветени на Рамзес Втори и съпругата му Нефертари.

Откриха смятан за несъществуващ артефакт от Древен Египет

Археолози за първи път откриха конусовидна шапка, носена от древните египтяни. Рисунките на тази част от облеклото често се виждат на артефакти, чиято възраст датира от 3500 години, но досега тези шапки не са били намирани при разкопки. Някои..

публикувано на 16.12.19 в 06:29

Слънчево и сравнително топло за сезона

Днес ще бъде предимно слънчево със слаб, по крайбрежието до умерен югозападен вятър. Ще остане топло за средата на декември, като максималните температури ще са между 11° и 16°, за Варна около 15°. Вълнение на морето в близост до брега 1-2..

публикувано на 16.12.19 в 05:52

Адреси без ток

На 16.12.2019 г. от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Девня – бул. Съединение, ул. Васил Друмев, ул...

публикувано на 16.12.19 в 05:00

Още по-топло ще е времето от утре

През нощта ще е предимно ясно, през деня ще преобладава слънчево и топло за сезона време. Ще духа слаб югозападен вятър. Минималните температури слабо ще се понижат и ще са между 2 и 7 градуса, максималните ще се повишат до 11-16 градуса. За..

обновено на 15.12.19 в 17:12

Озеленяват три автобусни спирки в Бургас

Община Бургас ще засади зеленина върху заслоните на три автобусни спирки в града. Едната от тях се намира при Индустриален и логистичен парк, а другите две са при Дома на нефтохимика. Растителността върху автобусните спирки е специфична. Използва се..

публикувано на 15.12.19 в 16:29