Ползите от ранната детска интервенция дискутират във Варна

Кръгла маса на тема „Ползите от ранната детска интервенция. Предизвикателства, подкрепа и постижения” се провежда в Карин дом по повод Световния ден на недоносените деца. По време на срещата ще се дискутира необходимостта от подкрепа на родителите и проследяването на недоносените деца, от раждането до 3 годишна възраст. В рамките на събитието, екип „Ранна интервенция“ на Карин дом, ще представи дейностите, включени в услугата, успехите и предизвикателствата, които среща в работата. Срещата е отворена за специалисти, които работят с децата в най-ранна възраст и за които е важно да бъдат наясно със стъпките, които да предприемат и къде следва да насочат родителите в случай на затруднения в развитието на детето. Женислава Сапунджиева, с още подробности по темата:

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Финансовият министър Владислав Горанов с проектобюджета за 2020 година

Близо 5 милиарда лева ще бъдат инвестирани догодина в образование

С 600 милиона лева се увеличават средствата за образование през следващата година. Това записаха депутатите при второто четене на държавния бюджет за 2020 г. Общо за сектора на образованието са предвидени близо 5 милиарда лева, но те са разпределени не само в приетия вече бюджет на ресорното министерство, а и в средствата за общините и..

публикувано на 05.12.19 в 17:11

"Премръзнали деца на спирка, Бай Ганьо не ги качва"

В пимо до медиите варненецът Александър Борисов разказва скандален случай в градския транспорт. Според него шофьорът на автобус по линия 409 отказва да качи студенти от спирката до  Варненския свободен университет въпреки лошото време и ниските температури. Нещо повече - водачът той се нахвърля с грозни думи и викове и само едно от момичетата успява..

публикувано на 05.12.19 в 16:39

Близо 40 доброволци помагат на Община Варна

Членове на доброволното формирование на Община Варна проведоха  демонстративно занятие със силите на Регионална дирекция  „Пожарна безопасност и защита на населението”. Събитието е свързано с Международния ден на доброволеца.  Стана ясно, че доброволците на общинско разпореждане са близо 40, те вече са подпомагали общината и в реални ситуации...

публикувано на 05.12.19 в 16:30

Студенти влизат в Апелативния съд

Съвместни научни форуми, дни на отворените врати, участие в национални и международни проекти, лекции и обучения - това са само част от дейностите, предвидени в подписания договор за трайно партньорство и взаимноизгодно сътрудничество между Апелативния съд и Икономическия университет във Варна.  Председателят на Апелативния съд Ванухи Аракелян и..

публикувано на 05.12.19 в 16:25

Балчик е част от голям българо-румънски транспортен проект

Община Балчик успешно изпълнява проект за подобряване на връзката на третостепенните пътни възли в Мангалия и Балчик до трансевропейски транспортни мрежи, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег Румъния - България 2014-2020. Това заяви днес ръководителят на проекта от българска страна Димитрин Димитров. В Балчик се обновяват..

публикувано на 05.12.19 в 15:36

САЩ разследват бизнеса с "облачни услуги" на Amazon

Федералната комисия по търговия на САЩ започва да разследва бизнеса с "облачни услуги" на Amazon.com Inc. като част от вече течащо по-мащабно антимонополно проучване на голямата компания за онлайн търговия на дребно във връзка с нейните бизнес практики, съобщава Блумбърг. Преди това разследването беше насочено само към отдела за търговия на..

публикувано на 05.12.19 в 14:47

Българската икономика нараства стабилно с 3,7% през третото тримесечие

Брутният вътрешен продукт на България се повишава през третото тримесечие на 2019 година с 0,8% спрямо второто тримесечие, когато нарасна с 0,9%, като на годишна база икономическият растеж се забавя слабо до 3,7% след експанзия с 3,8% през периода април - юни, показва предварителна оценка на Националния статистически институт (НСИ). Това..

публикувано на 05.12.19 в 12:24