Бъдещи счетоводители взеха дипломи

Бакалаврите от Финансово-счетоводния факултет на варненския Икономически университет, випуск 2019 г., получиха дипломите си днес. За тържествената церемония в Аулата на Университета се събраха преподаватели, абсолвенти и техните близки. Повечето ще продължат да учат и за степен „магистър“. Голяма част от студентите споделят, че планират реализация в България. Не малка част от дипломантите вече са започнали работа и се надяват един ден да имат кариерно развитие по специалността, чуйте ги в звуковия файл:


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Мащабна операция на "Пътна полиция" започна в цялата страна

Ще бъдат мобилизирани екипи там, където има концентрация на пътнотранспортни произшествия, в тъмните части на денонощието. Традиционно по празниците винаги са се взимали превантивни мерки, сега действията ще бъдат изпреварващи.

публикувано на 16.12.19 в 06:36
Последното съвместно пътуване на Ева и Йордан Соколови е до Египет. Древноегипетски комплекс Абу Симбел с два храма, посветени на Рамзес Втори и съпругата му Нефертари.

Откриха смятан за несъществуващ артефакт от Древен Египет

Археолози за първи път откриха конусовидна шапка, носена от древните египтяни. Рисунките на тази част от облеклото често се виждат на артефакти, чиято възраст датира от 3500 години, но досега тези шапки не са били намирани при разкопки. Някои учени смятаха, че те всъщност не са истински, а присъстват само в художествени образи, съобщава..

публикувано на 16.12.19 в 06:29

Слънчево и сравнително топло за сезона

Днес ще бъде предимно слънчево със слаб, по крайбрежието до умерен югозападен вятър. Ще остане топло за средата на декември, като максималните температури ще са между 11° и 16°, за Варна около 15°. Вълнение на морето в близост до брега 1-2 бала, в открито море 3. Температура на морската вода 11°-13°. Изгрев на Слънцето за..

публикувано на 16.12.19 в 05:52

Адреси без ток

На 16.12.2019 г. от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Девня – бул. Съединение, ул. Васил Друмев, ул. Витоша, ул. Марек, ул. Фронтоваци, ул. Явор, ул. Габрово, ул. Осми март, ул. Цар Калоян, ул...

публикувано на 16.12.19 в 05:00

Още по-топло ще е времето от утре

През нощта ще е предимно ясно, през деня ще преобладава слънчево и топло за сезона време. Ще духа слаб югозападен вятър. Минималните температури слабо ще се понижат и ще са между 2 и 7 градуса, максималните ще се повишат до 11-16 градуса. За Варна минимална температура 7, максимална около 15 градуса. Вълнение на морето в близост до брега..

обновено на 15.12.19 в 17:12

Озеленяват три автобусни спирки в Бургас

Община Бургас ще засади зеленина върху заслоните на три автобусни спирки в града. Едната от тях се намира при Индустриален и логистичен парк, а другите две са при Дома на нефтохимика. Растителността върху автобусните спирки е специфична. Използва се предимно при изграждането на градини върху покриви на сгради, тераси и паркове. Тя издържа на..

публикувано на 15.12.19 в 16:29

Румен Петков: "Изборният кодекс у нас има тежки дефекти"

"Централната избирателна комисия е съучастник в извършването на нарушения по време на последните избори", заяви във Варна лидерът на АБВ Румен Петков. Той обяви това след разговори с ръководствата на местните структури. Петков допълни, че от ЦИК са изпратили техен представител седмица след местните избори да проверява сигналите за нарушения, подадени..

публикувано на 15.12.19 в 16:28