Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на отворените врати в Бургаския свободен университет

Снимка: en.wikipedia.org

Ден на отворените врати за бъдещите студенти ще се проведе днес от 11.00 до 15.00 ч. в Бургаския свободен университет. Ще бъдат представени специалностите в бакалавърските програми, университетската библиотека, възможностите за обучение в чужбина по програма Еразъм+.

На всеки кръгъл час в зала 208 ще се провежда тест за професионално ориентиране от екип от психолози под ръководството на проф. д-р Йонка Балтаджиева. В зала 207 ще се организира викторина „Аз научих за БСУ …“ от екип под ръководството на проф. д-р Милен Балтов. Класиралите се на първите места ще получат 10% отстъпка от първата студентска такса, ако бъдат приети за студенти в БСУ.

Ще се проведе демонстрация на роботи от студенти от ЦИТН в атриума на БСУ, както и тест „Характеристика на личността“ и игра „Дърво на професиите“ от Центъра по хуманитарни науки.

Предвидени са следните лекции:

∙  Как протича един съдебен спор по граждански и по наказателни дела - проф. д-р Силви Чернев, 11,30 часа, зала 323;

∙  Роботика и роботизирани системи - гл. ас . д-р Атанас Димитров, 12,00 и 13,30 часа, зала 219;

∙  Криминалистика за всички - доц. д-р Христо Павлов - 12,30  и 14,30 часа, зала 218;

∙  Да надникнем зад кулисите на криминологията и криминалистиката - доц. д-р Светла Маргаритова, 14,00 часа,  зала 21.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Потвърдено: 20 години затвор за мъжа, убил приятелката си в Евксиноград

Апелативният съд потвърди присъда на Варненския окръжен съд, с която мъж е бил лишен от свобода за 20 години за убийството на жената, с която съжителствал. Престъплението е извършено на неустановена дата между 1 и 8 януари 2023 г. във Варна, по особено мъчителен за жертвата начин, с особена жестокост и при условията на домашно насилие, уточняват от..

публикувано на 09.08.24 в 15:47

Министерството на икономиката продължава усилията за връщане на акциите от Пловдивския панаир от община Варна

 Министерството на икономиката и индустрията продължава усилията за връщане на акциите от Пловдивския панаир от община Варна в патримониума на държавата. Toва заяви министърът на икономиката и индустрията д-р Петко Николов по време на изслушване в Народното събрание.  Николов изтъкна, че Министерството на икономиката и индустрията в законоустановения..

публикувано на 09.08.24 в 15:33
Балчик

РЗИ-Добрич: Морската вода на 20-те плажа в областта е чиста

Морската вода на 20-те плажа в област Добрич е чиста според Наредбата за управление на качеството на водите за къпане. Това сочат резултатите от проверките на Регионалната здравна инспекция в Добрич на 5 и 6 август.  Във връзка с проследяване на качеството на водите за къпане, на 5 август г. е извършено пробонабиране съгласно План-графика за..

публикувано на 09.08.24 в 14:34

Жители на село Попович утре затварят за кратко пътя Варна - Бургас заради бавещ се ремонт

Жителите на село Попович отново излизат на протест заради продължаващия повече от година ремонт на 3-километровата отсечка от път III-396 , който свързва селата Попович и Дюлино с главен път I-9. Въпреки отправените многократни сигнали и искания към местната власт, проблемът с лошото състояние на пътя остава нерешен, което поражда все по-голямо..

публикувано на 09.08.24 в 14:33
Задръствания на Аспарухов мост.

Регионалният министър: Аспаруховият мост не е в аварийно състояние, обмисля се втори мост над Варненското езеро

По данни на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) "Аспаруховият мост" във Варна не е в аварийно състояние, съобщи по време на редовния парламентарен контрол служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, предаде БТА. Според нея е по-добре да се изгради още един мост над Варненското езеро и след това да започне..

публикувано на 09.08.24 в 14:01

Във Варна и областта предприемат мерки срещу чумата по дребните преживни животни

Областната епизоотична комисия във Варна предприема мерки за недопускане навлизането на болестта чума по дребните и преживни животни заради влошената обстановка в Румъния и Гърция.  Една от първите въведени мерки е свързана с движението и превозването на дребни преживни животни (овце и кози). Действията трябва да са съпроводени с предварително..

публикувано на 09.08.24 в 13:54
КПКОНПИ

Събрани са 84 подписа за отстраняването на шефа на КПКОНПИ

84 подписа за отстраняването на заемащия длъжността председател на КПКОНПИ Антон Славчев са събрали до момента от „Продължаваме промяната“, предаде БГНЕС. Подписката на ПП-ДБ за оставката на шефа на Антикорупционната комисия е подписана от част от независимите депутати на „Величие“ от двете фракции, както и от депутатите от „Възраждане“. За това..

публикувано на 09.08.24 в 13:34