Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пръстов отпечатък вместо ключ от хотелската стая

Безжична биометрична система за контрол на достъп, която отключва хотелска стая чрез пръстов отпечатък, представя българска фирма на третото издание на изложението „Туризъм експо дестинация Варна”, което беше открито в Двореца на културата и спорта в морската столица. 

Хотел в курорта „Златни пясъци”  вече е въвел през този сезон иновацията, както и три хотела в Испания. Хотелиерите плащат месечна такса на  стая , която е много ниска.

Августина Пашеева от фирмата коментира как се гарантира на туристите ,че никой няма да използва пръстовия им отпечатък за други цели - чуйте прикачения звуков файл.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

В община Каварна останаха без заплати

Над 3 милиона лева са задълженията до този момент на община Каварна. Очакванията на местната власт е те да се увеличат. В края на миналата година сметките на общината бяха запорирани заради задължения към община Балчик, свързани с неизплатени такси към претоварната станция в Белия град. Служителите в общинската администрация сигнализират за..

публикувано на 22.01.20 в 09:53
Китайци с маски чакат автобус до затворения рибен пазар Хуанан в град Ухан, провинция Хубей, смятан, че е свързан с появата на новия вирус.

Летищни проверки за внос на коронавирус ще има в Рим от утре

На международното летище в Рим „Фиумичино” ще има скенери следящи за телесната температура на пътниците, пристигащи от китайския град Ухан, където беше открит нов коронавирус. Рим трябва да посрещне три директни полета от Ухан в следващите дни, но и „многобройни полети с трансфери, в навечерието на китайската Нова година. Световната здравна..

публикувано на 22.01.20 в 09:22

Комисията за защита от дискриминация с приемен ден в Балчик

Ре­гио­на­лният пред­ста­ви­тел на Ко­ми­сия­та за за­щи­та от дис­кри­ми­на­ция, ще има приемен ден в Балчик. Ши­рин Ка­саб ще приема граждани във времето от 10.00 до 12.30ч. Ре­гио­нал­ният пред­ста­ви­тел на Ко­ми­сия­та кон­сул­ти­ра граж­да­ни, кои­то са би­ли обект на дис­кри­ми­на­цион­ни дей­ствия в ра­бо­та­та, на ули­ца­та, в учи­ли­ще,..

обновено на 22.01.20 в 08:00

Възстановяват отложената покупка на електронна винетка от 22 януари

От 22 януари ще бъде възстановена възможността електронна винетка да се купи 30 дни преди датата на активирането й както за леките, така и за тежките автомобили. От 31 декември 2019 г. се наложи временна промяна в срока за отложената покупка от 30 дни на 7 дни заради внедряване на актуализация на електронната система за събиране на пътни такси във..

обновено на 22.01.20 в 07:17

Къде няма да има ток на 22 януари

Неотложни ремонти оставят без ток няколко места във Варненска област днес - 22 януари. Така от 8.30 до 17ч. токът ще спре в местността "Боровец-юг" в района около обръщача. Временни смущения в електрозахранването ще са възможни днес между 8.30 и 9.30 ч. и от 15.30 до 17 ч. в района на "Ракитника". Без  ток от 9 до 16 ч. днес ще са във Вълчи дол и..

публикувано на 22.01.20 в 06:47

Общинският съвет в Балчик ще обсъжда разходите за чистота

Разходите за чистотата през 2020 година ще обсъжда на сесия днес Общинският съвет в Балчик. Предложената от кмета рамка е 4,613 милиона лева. Според прогнозите тази година от такса битови отпадъци ще бъдат събрани 3,2 милиона лева. Община Балчик ще поиска освобождаването на средства от събраните отчисления по Закона за управление на..

обновено на 22.01.20 в 06:41

Спират движението между Търговище и Белокопитово

От 15 до 16 ч. днес ще бъде ограничено движението по пътя София – Варна, в участъка от Търговище до пътен възел „Белокопитово“. Спирането на трафика е за извършването на взривни работи, свързани с изграждането на участъка от АМ „Хемус“ между Буховци и Белокопитово.  Превозните средства ще бъдат пренасочени на пътя Търговище – Разград до..

публикувано на 22.01.20 в 06:25