"Хюндай" ще инвестира $ 51 млрд. в "умни" коли

Южнокорейската автомобилна компания "Хюндай" (Hyundai) обяви в сряда, че ще направи инвестиции на стойност 61,1 трилиона вона (около 51,16 млрд. щатски долара) между 2020 и 2025 година, около една трета от които ще бъдат насочени към електрическите и автономните превозни средства, като целта е да се подобри бъдещето на компанията на световния пазар.

Планът на производителя беше наречен "Стратегия 2025" и предвижда средногодишни разходи от 10 трилиона южнокорейския вона, което е повече от предходните години и спрямо 6,1 трилиона вона през 2018 година.

Две от основните компоненти на плана "Стратегия 2025" ще включват инвестиции за разработване на Интелигентни мобилни устройства (Smart Mobility Device), които ще се фокусират върху услугите, както и Интелигентни мобилни услуги (Smart Mobility Service), които ще предоставят персонализирано съдържание.

"Хюндай" също така планира да продава 670 000 електромобили годишно, включително 560 000 автомобили на батерии, за да постигне водеща позиция на този пазар.

Южнокорейската компания разкри и програма за обратно изкупуване на акции в размер на 300 млрд. вона (около 251 млн. долара), която трябва да бъде финализирана до февруари следващата година.

Президентът и изпълнителен директор Ли Вон-Хи заяви: "Ключът към бъдещата ни стратегия е да се съсредоточим върху клиентите и да представим най-желаните продукти и услуги. Искаме да предложим интелигентни мобилни преживявания, които да отговарят на променящите се нужди на нашите клиенти, използвайки напредналите технологии. Превръщането в доставчик на интелигентни решения за мобилност с цялостни решения за мобилност, които комбинират устройства и услуги, ще бъде в центъра на бъдещата стратегия на "Хюндай".


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтиран учебно-спортен комплекс ще бъде открит във Варна

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев гостуват във Висшето военноморско училище „Никола Й. Вапцаров“ във Варна, където официално ще бъде открит ремонтиран учебно-спортен комплекс. Пред гостите началникът на ВВМУ флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров ще представи перспективите за..

публикувано на 06.12.19 в 07:24

Православната църква почита свети Николай Мирликийски Чудотворец

Свети Николай е един от най-почитаните християнски светци като покровител е на моряците и рибарите. На Никулден празнуват също банките и банкерите. Николай Мирликийски е роден през 3-и век и е бил архиепископ на град Мир, Ликийска област. Мощите на светеца се пазят в италианския град Бари. През целия си живот свети Николай помагал на..

обновено на 06.12.19 в 06:53

Къде няма да има ток на 6 декември?

Няколко района остават без ток днес. От 8 до 14 ч. няма да има ток в "Аспарухово" на улиците "Розова долина", "Джузепе Гарибалди", "Браила", "Рожен", "Вежен", "Ясен", "Арда", "Младост" и на ул. "Тимок". Между 8 и 9 ч., както и между 13 и 14 ч. ще има временни смущения в електрозахранването и в останалите части на "Аспарухово", а от 9 до 10 ч. и от 15..

публикувано на 06.12.19 в 06:43

Слънчево на Никулден

Днес над по-голямата част от района ще преобладава слънчево време, температурите слабо ще се повишат. Сутринта на места по поречието на р. Дунав ще е мъгливо и там по пътищата са възможни частични заледявания. Вятърът ще е слаб от югозапад. Минималните температури във вътрешността ще са минус 4 – минус 1 градус, по крайбрежието от 0 до 5...

публикувано на 06.12.19 в 06:33

Онлайн платформите могат да предлагат само "категоризирани" и "регистрирани" обекти

Онлайн платформи ще бъдат спирани, ако предлагат некатегоризирани или нерегистрирани места за настаняване. Това решиха депутатите с приетите на второ четене промени в Закона за държавния бюджет за 2020 г. По предложение на депутатите Менда Стоянова /ГЕРБ/ и Валери Симеонов /ОП/ платформите се задължават да предлагат "категоризирани" или..

публикувано на 06.12.19 в 05:30
Финансовият министър Владислав Горанов с проектобюджета за 2020 година

Близо 5 милиарда лева ще бъдат инвестирани догодина в образование

С 600 милиона лева се увеличават средствата за образование през следващата година. Това записаха депутатите при второто четене на държавния бюджет за 2020 г. Общо за сектора на образованието са предвидени близо 5 милиарда лева, но те са разпределени не само в приетия вече бюджет на ресорното министерство, а и в средствата за общините и..

публикувано на 05.12.19 в 17:11

"Премръзнали деца на спирка, Бай Ганьо не ги качва"

В пимо до медиите варненецът Александър Борисов разказва скандален случай в градския транспорт. Според него шофьорът на автобус по линия 409 отказва да качи студенти от спирката до  Варненския свободен университет въпреки лошото време и ниските температури. Нещо повече - водачът той се нахвърля с грозни думи и викове и само едно от момичетата успява..

публикувано на 05.12.19 в 16:39