Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Хюндай" ще инвестира $ 51 млрд. в "умни" коли

Южнокорейската автомобилна компания "Хюндай" (Hyundai) обяви в сряда, че ще направи инвестиции на стойност 61,1 трилиона вона (около 51,16 млрд. щатски долара) между 2020 и 2025 година, около една трета от които ще бъдат насочени към електрическите и автономните превозни средства, като целта е да се подобри бъдещето на компанията на световния пазар.

Планът на производителя беше наречен "Стратегия 2025" и предвижда средногодишни разходи от 10 трилиона южнокорейския вона, което е повече от предходните години и спрямо 6,1 трилиона вона през 2018 година.

Две от основните компоненти на плана "Стратегия 2025" ще включват инвестиции за разработване на Интелигентни мобилни устройства (Smart Mobility Device), които ще се фокусират върху услугите, както и Интелигентни мобилни услуги (Smart Mobility Service), които ще предоставят персонализирано съдържание.

"Хюндай" също така планира да продава 670 000 електромобили годишно, включително 560 000 автомобили на батерии, за да постигне водеща позиция на този пазар.

Южнокорейската компания разкри и програма за обратно изкупуване на акции в размер на 300 млрд. вона (около 251 млн. долара), която трябва да бъде финализирана до февруари следващата година.

Президентът и изпълнителен директор Ли Вон-Хи заяви: "Ключът към бъдещата ни стратегия е да се съсредоточим върху клиентите и да представим най-желаните продукти и услуги. Искаме да предложим интелигентни мобилни преживявания, които да отговарят на променящите се нужди на нашите клиенти, използвайки напредналите технологии. Превръщането в доставчик на интелигентни решения за мобилност с цялостни решения за мобилност, които комбинират устройства и услуги, ще бъде в центъра на бъдещата стратегия на "Хюндай".


ВИЖТЕ ОЩЕ

Туристическият пазар е много динамичен заради коронавирус

Туристическият пазар е много динамичен в момента заради опасността от разпространение на коронавируса. "Паника няма, но определено има страх у клиентите и много се отказват дори от пътувания и почивки, планирани за летния период и есента в чужбина" - коментира Мирослава Митинкова, управител на "Ясмин Холидейз" в предаването "На светло" на Радио Варна...

публикувано на 27.02.20 в 17:05

Валежите спират

Тази вечер до полунощ валежите навсякъде ще спрат и облачността за кратко ще се разкъса, но утре отново ще се увеличи и на места, предимно привечер ще превали дъжд. Вятърът от запад-северозапад през нощта постепенно ще отслабне до умерен и утре ще се ориентира от юг-югоизток. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните от 9° до 14°. За..

публикувано на 27.02.20 в 16:56

Цигари без бандерол задържаха служители на ОДМВР-Варна

В хода на специализирана полицейска операция по линия на противодействие на битовата престъпност, разпространение на акцизни стоки без бандерол, извършване на нерегламентирани превози на пътници и превенция, под надзора на прокуратурата във Варна, са задържани двама мъже – С.С. (45 г.) и П.П. (50 г.), в които са намерени и иззети 55 000 къса с цигари без..

публикувано на 27.02.20 в 16:28

Предстоят съкращения в община Балчик

Близо 17 процента съкращения предстоят в администрацията на община Балчик и кметствата, след като днес местният парламент утвърди предложената от кмета нова обща численост и структура. Общата численост на длъжностите се намалява с петдесет и е 248,5 броя. Включва изборните длъжности, кметският екип, кметските наместници, администрация..

публикувано на 27.02.20 в 16:22

40 км от варненските пътища - вън от винетната система /ОБНОВЕНА/

40 километра от територията на Община Варна ще бъдат извадени от обхвата на винетната система. Решението бе взето на днешното заседание на Министерския съвет.  Шосетата до Звездица, Тополи, Константиново и Казашко ще бъдат прехвърлени от АПИ към общината. Така жителите на 4-те села, които са част от Община Варна, няма да имат нужда от..

обновено на 27.02.20 в 16:06

Wizz Air променя графика на полетите си до Италия

Wizz Air обяви днес, че поради намаляващата тенденция в търсенето на полети до Италия, причинена от избухването на вируса COVID-19, ще промени своя полетен график. Това ще доведе до намаляне на честотата на изпълнение и отмяна на значителен брой полети до Северна Италия между 11 март и 2 април 2020 г. През този период ще бъде намален около..

публикувано на 27.02.20 в 15:35

Във Варна няма коронавирус

Няма болен с коронавирус на територията на Варна и областта, както и в България - това съобщи след заседание на кризисния областен щаб областният управител Стоян Пасев. Той уточни, че вече е ясно с колко легла разполага Инфекциозната болница във Варна и коментира липсата на маски и термометри: Д-р Дочка Михайлова-директор на РЗИ-Варна..

публикувано на 27.02.20 в 15:20