Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Днес в Украйна е ден на национален траур

Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви 8-и декември за ден на траур в памет на жертвите на пожара в Икономическия колеж в Одеса. Това се съобщава в указ, публикуван на уебсайта на президента.

Днес държавният флаг върху сградите на правителствените институции ще бъде спуснат в цялата страна. Зеленски също нареди да се отменят всички забавни и концертни събития в страната и да се направят промени в телевизионните и радиопрограмите.

След трагедията, 5-и и 6-и декември бяха обявени за дни на траур от властите в Одеса.

На 4-ти декември в сградата на икономическия колеж в Одеса избухна пожар, при който загинаха 8 души. В момента на пожара в сградата са се намирали над 400 души. 

Полицията започна досъдебно разследване за нарушаване на изискванията за пожарна безопасност. В момента са установени двама заподозрени. Официално причината за инцидента все още не е обявена


Свързани новини

14 души се смятат за безследно изчезнали след голям пожар в Одеса

Четиринайсет души се водят безследно изчезнали в Украйна при пожар в Одеса, съобщи днес президентът Володимир Зеленски, цитиран от "Франс прес". Огънят обхванал вчера сграда в центъра на града, където са разположени помещения на средни и..

публикувано на 05.12.19 в 16:06