Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес в Украйна е ден на национален траур

Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви 8-и декември за ден на траур в памет на жертвите на пожара в Икономическия колеж в Одеса. Това се съобщава в указ, публикуван на уебсайта на президента.

Днес държавният флаг върху сградите на правителствените институции ще бъде спуснат в цялата страна. Зеленски също нареди да се отменят всички забавни и концертни събития в страната и да се направят промени в телевизионните и радиопрограмите.

След трагедията, 5-и и 6-и декември бяха обявени за дни на траур от властите в Одеса.

На 4-ти декември в сградата на икономическия колеж в Одеса избухна пожар, при който загинаха 8 души. В момента на пожара в сградата са се намирали над 400 души. 

Полицията започна досъдебно разследване за нарушаване на изискванията за пожарна безопасност. В момента са установени двама заподозрени. Официално причината за инцидента все още не е обявена


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

14 души се смятат за безследно изчезнали след голям пожар в Одеса

Четиринайсет души се водят безследно изчезнали в Украйна при пожар в Одеса, съобщи днес президентът Володимир Зеленски, цитиран от "Франс прес". Огънят обхванал вчера сграда в центъра на града, където са разположени помещения на средни и..

публикувано на 05.12.19 в 16:06
ВИЖТЕ ОЩЕ
Плаж к.к.

Ваканционно селище "Албена" отбелязва своята 55-та годишнина

Както през последните 55 година, на всеки 24-ти август от далечната 1969 година, ваканционно селище "Албена" ще отпразнува своя рожден ден с празничен концерт и много изненади за своите гости и приятели.   Кулминация в програмата за отбелязване на..

публикувано на 24.08.24 в 12:01

Девня празнува с богата програма няколко дена

Девня ще отбележи 55-ата си годишнина от обявяването си за град с четиридневна програма. Сред звездните изпълнители на празничния концерт са фолклорен ансамбъл „Варна“, кипърската звезда Аристос Константину & бенд, група „Тангра“ и фолкдивата Камелия,..

публикувано на 24.08.24 в 11:56
Снимката е илюстративна.

Пожари избухнаха на остров Крит

..

публикувано на 24.08.24 в 11:45
Паметникът на Свободата на вр. Шипка

Радев: Шипка е кръстопът на историческата ни съдба

Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината. Вече 147 години подвигът на българските опълченци е стожер на националната ни памет, на обичта..

публикувано на 24.08.24 в 11:27

Един загинал при тежка катастрофа по пътя за ГКПП „Маказа“

Тази сутрин около 8.00 часа стана тежка катастрофа в района на село Първица, на главния път за ГКПП „Маказа“ , община Кирково. При инцидента са се ударили две коли. Една от тях е управлявана от 86-годишен..

публикувано на 24.08.24 в 11:25

Днес е погребението на незабравимия Ален Делон

Легендата на киното Ален Делон, който почина на 88-годишна възраст, ще бъде погребан днес. Жан-Мишел Ди Фалко, бивш епископ в югоизточния град Гап, заяви, че актьорът го е помолил да отслужи погребалната служба. Той не посочи нито място, нито час на..

публикувано на 24.08.24 в 09:44

Високи температури в 20 области, живакът ще достигне 38 градуса, за Варна 94% влажност

Обявен е жълт код за високи температури в 20 области на страната за днес, 24 август, в някои от областите термометрите ще показват 38 градуса. Във Варна и крайбрежието ще преобладава слънчево време. Сутринта ще е почти тихо, по-късно ще духа..

публикувано на 24.08.24 в 08:26