Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 300 деца рисуваха коледни картички в Добрич

Над 300 деца от първи до четвърти клас участваха в конкурс на община Добрич за изработка на коледни картички. Произведенията на децата бяха оценени от общинска комисия, а победителите от конкурса ще бъдат наградени от кмета Йордан Йорданов на 17 декември от 9.30 часа. 

Първа награда, таблет, получава Милена Стоева на 9 г. от ОУ „Христо Ботев“. 

На второ място с награда безжична мишка с клавиатура е Ясмин Истикбал на 8 г. от 2 а клас на СУ „Димитър Талев“ и трета награда е за Теодор Ковачев на 9 г. от 3 г клас на СУ „П. Р. Славейков“. Теодор ще бъде награден със слушалки. 

Предвидени са и 20 поощрителни награди.

Картичките на децата ще бъдат изпращани до партньорски градове, чуждестранния дипломатически корпус в България, фирми и организации в Добрич, страната и чужбина.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обнародвано в Държавен вестник: По-ранна ваксинация срещу коклюш за новородените

Личните лекари вече могат да имунизират новородени срещу коклюш с две седмици по-рано - при навършени шест седмици след раждането. Това е записано в променения имунизационен календар, обнародван в днешния брой на Държавен вестник. Следващите две ваксинации срещу дифтерия, тетанус и коклюш също се изместват по-рано - когато бебето навърши съответно 10 и..

публикувано на 07.05.24 в 19:20

Ива Иванова е новият изпълнителен директор на ДФ „Земеделие”

Ива Иванова е новият изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие". Назначението е по предложение на служебния министър на земеделието и храните Георги Тахов. Иванова работи във фонда през последните 14 години. Тя е магистър по "Право на Европейския съюз" от Софийски университет "Св. Климент Охридски".  Управителният съвет на Държавен фонд..

публикувано на 07.05.24 в 18:43

Отпускат 16 милиона лева за напояване на земеделски култури

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) утвърди финансов ресурс в размер до 16 000 000 лв. по схемата на държавна помощ „Помощ в подкрепа на разходи за вода за напояване при отглеждане на земеделски култури“ за 2024 г., съобщиха от ДФЗ. Схемата е разработена съгласно Временната рамка за мерки за държавна помощ при кризи и преход в..

публикувано на 07.05.24 в 18:32
Росица Матева

Утре теглят жребия с номерата на партиите в бюлетината

В 16 часа в сряда, 8 май, ще бъде жребият за определяне на номерата на политическите формации и инициативните комитети в бюлетините за предстоящите избори на 9 май.  Две партии - "Правото" и "Републиканци за България", са подали до момента заявления в Централната избирателна комисия за заличаване на регистрацията им за участие във вота, предаде..

публикувано на 07.05.24 в 16:30

ПП-ДБ регистрираха листата си за народни представители във Варна

От коалиция "Продължаваме промяната-Демократична България" регистрираха листата си във Варна за парламентарните избори с водач Даниел Лорер. Втори е д-р Ивайло Митковски, а трети - доц. д-р Антон Тонев.  "Личната ми кауза, както и тази на доц. Тонев, винаги е била една и съща - здравеопазването във Варна... О питахме се в този мандат да направим..

публикувано на 07.05.24 в 16:00

Новинарят на "Хоризонт" Николай Петров за първите си стъпки като журналист в Радио Варна

Николай Петров е един от емблематичните гласове на Българското национално радио. Вече 26 години той е един от основните новинари на програма "Хоризонт". Първият му стаж като студент по Журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски" е... в Радио Варна.  В Деня на радиото и телевизията - 7 май, с него разговаря Мартин Николов.  Николай..

публикувано на 07.05.24 в 16:00

Съставиха 12 глоби и 4 акта заради неправилно изхвърляне на отпадъци във Варна

12 глоби и 4 акта са съставени във Варна при проверки на системата за разделно събиране на отпадъци във Варна през април.  261 проверки около съдовете за разделно събиране на отпадъци са извършили през април служители на дирекция „Екология и опазване на околната среда“ към Община Варна, съобщиха от администрацията. Ц Дадени са 143 предписания,..

публикувано на 07.05.24 в 15:58