Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Стела Николова: 6 млн. лева са задълженията на "Градски транспорт"-Варна

Стела Николова

Над 6 милиона лева са задълженията на общинската фирма „Градски транспорт“ във Варна. Това съобщи в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“ общинският съветник от „Демократична България“ Стела Николова. Тя уточни, че задълженията са основно към доставчици на гориво и към Националната агенция за приходите. В писмо до председателя на общинския съвет Тодор Балабанов директорът на „Градски транспорт“ Злати Златев предупреждава, че има голяма вероятност да се стигне до там фирмата да не може да извършва транспортни услуги, каза Стела Николова и уточни:

В писмото Злати Златев пише още, че приходите на "Градски транспорт" драстично ще намалеят заради автоматичната билетна система. Документът е от 26 октомври и е учудващо, че до сега комисията по транспорт не е събрала за да го обсъди.

Стела Николова е изпратила писмени въпроси до кмета на Варна Иван Портних, в които пита какви мерки ще бъдат взети за решаване на проблема с общинския приют за кучета. Друго питане е свързано с общата задлъжнялост на общината. Общинският съветник заяви:

Няма официална информация колко е дълга, какви лихви имаме да изплащаме. Междувременно тази сутрин получих на електронната си поща една доста дълга преписка, в която кметът иска актуализация на Интегрирания план за развитие на община Варна и са предвидени сериозни средства за осъществяване на този план.

По повод първите две сесии на новия Общински съвет Стела Николова коментира, че според нея, е имало задкулисни договорки между всички групи в съвета, без "Демократична България" и "Възраждане". Предмет на договорките са били изборът на председател на ОбС и председателите на постоянни комисии.ВИЖТЕ ОЩЕ

Германия включи България в списъка с рискови страни

Германското правителство обяви Хърватия, Словения, Унгария, България и Кипър за високорискови райони в условията на пандемия, което означава, че влизащите в Германия от тези страни ще трябва да се подлагат на карантина, освен ако покажат скорошен отрицателен резултат от тест за коронавирус, предаде ДПА. Почти цяла Австрия е добавена в списъка с..

публикувано на 30.10.20 в 12:22

Върви ремонт на редица улици в Балчик

Завърши рехабилитацията на улица "Д-р Златко Петков", в участъка на вилна зона Белите скали, както и на част от улица "П. Яворов" - в участъка между ул. "К. Кисимов" и "Приморска". В момента се извършва подмяна на настилката на главната улица на вилна зона Фиш-фиш с дължина 700 метра. Ще бъдат възстановени нарушения по асфалта, включително и  от..

публикувано на 30.10.20 в 11:42

"Аспарухово" и "Галата" без вода за 24 часа

Абонатите от Острова, кв. "Аспарухово", кв. "Галата"; местностите Вилите, Зеленика, Прибой, Боровец, Лазур и с. Звездица остават без вода за 24 часа заради  планов ремонт на магистрален водопровод . Водата ще бъде спряна от 9,00 ч. на 2 ноември (понеделник), до около 9,00 ч. на 3 ноември (вторник), съобщават от ВиК. Водоноски ще бъдат разположени на..

публикувано на 30.10.20 в 11:29

Децата от социален център в Балчик получиха таблети и компютри за обучение

12 броя таблети, два компютъра, мултифункционално устройство и рутер получиха децата от Центъра за настаняване от семеен тип в Балчик. Устройствата се осигуряват безвъзмездно чрез изпълнявания от Община Балчик проект по Целева програма за подпомагане образователния процес на децата и младежите, настанени в социални заведения от резидентен тип. Целта на..

публикувано на 30.10.20 в 11:20
Снимката е илюстративна.

Почистват морето от стари, свободно плаващи мрежи

Компанията „Черноморски улов“ и риболовното сдружение „Черноморски изгрев“ започват събирането на стари, свободно плаващи мрежи от морето. Крайната цел е опазването на черноморската фауна, а извадените от морето мрежи да бъдат рециклирани и повторно използвани за създаване на нов продукт. Събирането ще продължи до 15 април следващата година,..

публикувано на 30.10.20 в 11:03

Носят ли маски варненци на пазара?

На фона на ръста на заразените с COVID-19 в страната Радио Варна направи проверка спазват ли се противоепидемичните мерки на пазарите "Чаталджа" и "Синия пазар". Прави впечатление, че младите хора са по-отговорни и носят лични предпазни средства, мнозина от по-възрастните обаче пренебрегват правилата. Продължава да вирее съмнението за сериознността на..

публикувано на 30.10.20 в 10:31
Костадин Ангелов, министър на здравеопазването

Проф. Костадин Ангелов: За 2 седмици не бихме могли да застрашим учебната година

Здравният министър проф. Костадин Ангелов коментира пред БНТ, че връщането на студентите в университетите крие рискове и според последните проучвания една от основните причини за бързото разпространение на вируса е именно присъственото обучение. "Основният принцип, към който сме се стремяли е извеждането на студентите от обучение в електронна среда,..

публикувано на 30.10.20 в 09:27