Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Максим Ялнъзов: Започнах да пея професионално на 5 години

Максим Ялнъзов е ученик в 5-и клас на ОУ „Ангел Кънчев“ във Варна. Освен това, обаче, той е и 11-годишното момче, което пее, свири на пиано и озвучава анимационни филми. 

Вокален педагог на Максим е г-жа Мила Маврова. От четири години той се изявява в музикални конкурси в България и чужбина. Спечелил е повече от 50 награди. Сред най-значимите събития през 2019-а са участията му в Международния песенен конкурс „Славянски базар“ в Беларус и в Международния фестивал Golden voice в Малта, където спечели Първа награда.

През 2018-а варненският ученик беше финалист на  ХІ Годишни награди "Успелите деца на България" в категория „Изкуства І-ІV клас“. Максим е член на Клуб 2016 и Клуб 2017 на Фондация „Димитър Бербатов”.

Той посещава и школа по актьорско майсторство, свири на пиано. Неговите изпълнения са атрактивни и той винаги става любимец на публиката.

Преди месец Максим Ялнъзов бе отличен с една от десетте статуетки на „Media AwARTs“ – независимите награди за култура. За пети път отличията се присъждат по номинации от журналисти, които отразяват събитията в сферата на културата във варненските печатни и електронни медии. Те бяха  връчени на изявени варненски творци и колективи през тази година.

Цялото интервю с Максим можете да чуете в прикачения звуков файл. 
Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Метеоролог: Очаква ни сухо и топло лято

България и регионът не правят изключение от глобалната тенденция за затопляне през последните десетилетия. Можем да очакваме относително сухо и топло лято. Много малко вероятно е то да се окаже дъждовно, с обилни валежи. Такива ще има, но те ще бъдат сравнително малко като общо количество за сезона и..

публикувано на 02.06.20 в 07:58

„Птичето и дървото“ - история за истинското приятелство и обичта

Вера Асенова е икономист, политолог, университетски преподавател, преводач и редактор. Образователните и творческите й търсения я отвеждат от Централноевропейския университет в Будапеща до Калифорнийския университет в Бъркли; от Института за хуманитарни и социални науки във Виена до Центъра за европейски интеграционни програми в Ковънтри,..

публикувано на 01.06.20 в 13:52

Вкусната страна на живота

Да умеем да се насладим на всеки миг, да виждаме красивото, да откриваме нови светове.  И да споделяме всичко това, дори с непознати. Защо не?! Животът е за споделяне. Особено когато сетивата ни копнеят да изразят емоцията от пъстротата на пътешествията, а умът ни жадува да разкаже за всичко преживяно по света и у нас. Радостина Ганева..

обновено на 31.05.20 в 14:05

Вилиан Стефанов: Привличат ме дивата природа, трудните маршрути, усамотените райски кътчета

Родопа планина ражда хора! И то само какви хора: с борбен дух и свободолюбив начин на живот; хора, които са сякаш от друго измерение. Като Вилиан Стефанов, роден в Смолян. По професия е IT специалист, но по дух е пътешественик, авантюрист и любител фотограф. С родопска упоритост прекосява България надлъж и шир...

обновено на 30.05.20 в 15:53

Актьорът Стоян Стоянов: В тази професия трябва да си всеотдаен и честен с публиката

Най-важното за един актьор е да успее да ангажира вниманието на публиката, да стигне до нея и да я докосне. Всеки един в залата трябва да бъде съучастник на това, което се случва на сцената, а не просто да бъде пасивен зрител. Затова актьорът трябва да е всеотдаен и честен с публиката. За предизвикателствата в професията, за удовлетворението от добре..

обновено на 27.05.20 в 10:03
Славка Стаменова - 6 курс, ОКС

Отличен 6: Магистърските програми 2020 в ИУ-Варна

От 23 юни започва първият етап от приема на магистри в Икономически университет – Варна . През 2020 година университетът, който отбеляза тържествено 100-годишнината си през май, предлага 26 специалности в ОКС „магистър” в четири професионални направления : „Икономика”, „Администрация и управление”, „Туризъм” и „Информатика и компютърни..

публикувано на 26.05.20 в 16:41
Гергана Герова (с букета) със свои ученици

Гергана Герова: Българският език трябва да бъде подкрепян

Родният ни език трябва да бъде подкрепян, вкл. и чрез английския език, например наскоро имаше годишнина на Валери Петров - един от най-големите преводачи на Шекспир. Защото глобализацията не изключва съхраняването на културната идентичност! Това подчертава Гергана Герова (на снимката с випуск`2016), учител по английски език в престижната Първа езикова..

обновено на 24.05.20 в 09:46