Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

От Карнобат до Катар в екскурзия за двама

| обновено на 07.01.20 в 05:46

Пепа Стоянова от Карнобат получи днес своята награда в играта „До Катар за двама” на Радио Варна, Ясмин Холидейз и  Qatar Airways. Наградата връчи директорът на Радио Варна Наталия Чешмеджиева.

Пепа Стоянова призна, че това не е първата награда, която печели от подобни игри. Играят със своя съпруг от няколко години, а досега са печелили почивки за двама в Истанбул, Обзор и Добринище.

Пепа Стоянова е общински служител, работи с граждани в администрацията на община Карнобат. Подхожда с много позитивно отношение към работата си и въобще към всичко в живота. Нагласата й е да вижда хубавото, да се усмихва, да вярва в доброто. И съпругът й Радостин Стоянов е като нея. Той работи като оператор в частна фирма.

Двамата планират да отидат до Катар през месец април. Пожелават си здраве, защото то е най-важното.

През 2019 година, когато Радио Варна навърши 85 години от своето създаване, организира за своите слушатели играта "До Катар за двама". През осемте седмици на играта бяха изтеглени 85 имена на участници дали верен отговор на един въпрос всяка седмица. Изтеглените имена участваха в жребий за почивка за двама в Катар. Печелившият бе изтеглен от Мирослава Митинкова, управител на Ясмин Холидейз, в присъствието на нотариус Диана Бейлерян.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Странно хрумване на скейтбордистите

Интересно хрумване на най-запалените почитатели на скейтборда във Варна. От доста време насам "тяхното" място е в морската градина, където има специално разположени съоръжения, които им помагат да изпълняват сложните си номера. Скейтбордистите във Варна са на доста добро ниво, участват в интересни прояви и показват завидни умения. Още по-интересно е..

публикувано на 24.06.21 в 20:27

(Не)пито - платено

Петиция събира подписи против служебното разпределение на общи кубици вода от страна на ВиК дружествата. Проблемът е национален, подписват се от цялата страна, сред най-активните са хората от Варна и Добрич . Автор на петицията е Петър Стефанов - професионален   домоуправител, който се сблъсква с проблеми при отчитане на индивидуални те..

публикувано на 24.06.21 в 16:09

ОТзвук от Еньовден в Дом за стари хора - Балчик

Клуб „Хинап“ на хора с увреждания поздрави днес приятелите си от Дома за стари хора край  Балчик. Домът отвори врати преди година и половина. Към момента домуващите са 22-ма от 60 капацитет. Кореспондентът на БНР-Варна в Балчик Албена Иванова рацговаря с Димка Малева – председател на клуба и част от членовете споделят защо на Еньовден -..

публикувано на 24.06.21 в 15:34

Еньовден в Доброглед (СНИМКИ)

На 24 юни честваме един необикновен празник – Еньовден. Няколко години преди новата ера е роден Св. Йоан Предтеча – човекът, предсказал идването на месията. Именно на него е посветен и празникът, който по българските земи е познат като Еньовден. Традициите, които виждаме на този ден, са изключително интересни. Макар да са посветени на..

публикувано на 24.06.21 в 13:41
Варненска търговска гимназия

Реален бизнес ще развиват ученици от Варненска търговска гимназия

От новата учебна 2021 – 2022 година Варненската търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“ въвежда една от най-добрите практики в обучението по предприемачество – учебна компания . Световно утвърденият учебен курс за стартиране на собствен бизнес е практиченски ориентиран и е по идея на организацията „Джуниър ачийвмънт България“. Това съобщи в..

публикувано на 24.06.21 в 11:39

Варненци с уникална система за контрол на джетове, лодки и коли с GPS тракинг устройства

Система за GPS проследяване и контрол на джетове, на малки плавателни съдове, off-road автомобили и всякакъв вид е-превозни средства, разработва варненска фирма . Системата беше тествана за първи път по време на отминалата на 12 и 13 юни във Варна Балканската джет ски купа и първия кръг от националния джет шампионат. Идеята за..

обновено на 24.06.21 в 11:13

Еньовден – Рождение на Св. Йоан Кръстител

Българската патриаршия чества рождението на св. Йоан Кръстител на Еньовден според православния календар в България . Няколко години преди новата ера е роден Св. Йоан Предтеча – човекът, предсказал идването на месията. Именно на него е посветен и празникът, който по българските земи е познат като Еньовден. Самият ден съвпада с лятното..

обновено на 24.06.21 в 09:44