Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

От Карнобат до Катар в екскурзия за двама

| обновено на 07.01.20 в 05:46

Пепа Стоянова от Карнобат получи днес своята награда в играта „До Катар за двама” на Радио Варна, Ясмин Холидейз и  Qatar Airways. Наградата връчи директорът на Радио Варна Наталия Чешмеджиева.

Пепа Стоянова призна, че това не е първата награда, която печели от подобни игри. Играят със своя съпруг от няколко години, а досега са печелили почивки за двама в Истанбул, Обзор и Добринище.

Пепа Стоянова е общински служител, работи с граждани в администрацията на община Карнобат. Подхожда с много позитивно отношение към работата си и въобще към всичко в живота. Нагласата й е да вижда хубавото, да се усмихва, да вярва в доброто. И съпругът й Радостин Стоянов е като нея. Той работи като оператор в частна фирма.

Двамата планират да отидат до Катар през месец април. Пожелават си здраве, защото то е най-важното.

През 2019 година, когато Радио Варна навърши 85 години от своето създаване, организира за своите слушатели играта "До Катар за двама". През осемте седмици на играта бяха изтеглени 85 имена на участници дали верен отговор на един въпрос всяка седмица. Изтеглените имена участваха в жребий за почивка за двама в Катар. Печелившият бе изтеглен от Мирослава Митинкова, управител на Ясмин Холидейз, в присъствието на нотариус Диана Бейлерян.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

С "Урааа" влетя в детската градина малкият Виктор

Тази сутрин отвориха врати общинските детски градини и ясли във Варна. Групите са между 10 и 18 деца, а за тяхната организация  отговарят директорите. Предварително проучване на общината показа, че 58% от семействата на деца над 3 г. искат те да посещават градина, а останалите предпочитат да изчакат до есента. По-голям ще е напливът към..

обновено на 26.05.20 в 11:39

Робот сервира кафе в южнокорейско заведение

Новият обслужващ робот в кафене в южнокорейския град Теджън е любезен и бърз, докато плавно си проправя път към клиентите, информира Ройтерс.  "Заповядайте вашия ройбос, бадемов чай лате, насладете му се. Още по-хубав е като го разбъркате", казва роботът, докато клиентка си взима напитката от поднос, монтиран на голям, лъскав бял робот с формата на..

публикувано на 25.05.20 в 16:50

Доволната мисирка

Мисирката се събуди рано. С изгрева. Огледа се. Другите мисирки все още спяха. „Тия цял живот такива ще си останат – мисирки заспали“, помисли си тя и побърза да застане пред излъсканата месингова чиния. В птичарника я използваха вместо огледало. „Вярно, не съм първа хубост, но поне съм умна... Поне достатъчно умна, за да разбера откъде..

публикувано на 25.05.20 в 08:54

Ден на прошка за мюсюлманите

Рамазан байрам празнуват мюсюлманите днес (24.05.). Денят започна с тържествени молитви в джамиите . Празникът, известен още като Шекер байрам, се чества след края на Свещения месец Рамазан, по време на който вярващите се въздържаха от храна и вода в светлата част на деня. Празникът продължава три дни. Вярващите се събират със семействата..

обновено на 24.05.20 в 16:05
Рим, 29 април 2020 г.

Кориере дела Сера: Победители са бедните европейски държави

Три месеца след началото на корона-кризата в Европа стана ясно, че по-бедните държави на стария континент „победиха” по-богатите, пише италианският вестник „Кориере дела Сера”. В материал, озаглавен „Коронавирусът в Европа: Защо Румъния, България, Албания и Гърция са с по-малко смъртни случаи”,..

публикувано на 24.05.20 в 12:15

Читалищата отбелязват своя празник на 24 май

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост своя празник честват и Народните читалища. Това става съгласно Устава на Съюза на народните читалища, приет от 26-я редовен конгрес през ноември 1990 година. Първите читалища възникват през 1856 година в градовете Свищов, Лом и Шумен. През втората половина на XX век, подобна..

публикувано на 24.05.20 в 05:10

Доц. Виолин Райков: Варненското езеро се замърсява от години

Оцветяването на Варненското езеро най-вероятно се дължи на съчетание от фактори, свързани със скъсаната канализационна тръба и цъфтежа на планктона. Това каза в предаването "Позиция" на Радио Варна доц. Виолин Райков от Института по океанология към БАН. „Оцветяването е в кафявия спектър”, каза доцент Райков. Той подчерта, че езерото е обект на..

публикувано на 23.05.20 в 14:04