Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК раздава хранителни продукти в Каварна

Снимка: Иванка Петрова

454 души, които имат право на хранителни помощи по линия на безвъзмездна дарителска помощ, започнаха да получават  хранителни пакети в община Каварна, съобщи Йорданка Балтаджиева – началник на Домашния социален патронаж в града.

Хранителните пакети се предоставят на уязвимите групи и включват 16 вида продукти от Българския червен кръст.

Право на помощи имат лица и семейства, подпомагани с целеви помощи  за отопление, получили еднократна помощ за ученици, инцидентно пострадали и др.

Продуктите се раздават в Стола на домашния социален патронаж (за живеещите в Каварна), а по населените места се извозват по график.

Следващото раздаване по хранителната програма на Българския червен кръст е от 8 до 28 февруари т.г.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Платиха над 4 млн. лв. на хотелиери и държавни и общински бази, осигурилите подслон на бежанците от Украйна

Над 4 млн. лева са средствата преведени на хотелиери, държавни и общински бази, предоставяли подслон и изхранване по Програмата за хуманитарно подпомагане на хора от Украйна с предоставена временна закрила в България.  В одобрения на 14 август с Решение на Министерския съвет Списък № 23 са включени дължими суми към хотелиери, държавни, общински и..

публикувано на 26.08.24 в 19:53

Започва спешно почистване на шахтите и отстраняване на сухи дървета и клони

Започват спешни действия по почистване на шахтите и за отстраняване на сухи дървета и клони във връзка с краткосрочните прогнози за гръмотевични бури. Предстои ново възлагане за почистването на шахтите в града. Фирмата-изпълнител е заявила готовност да изпълни необходимите мерки заради листопадния период и преди обилните дъждове през есента, съобщават..

публикувано на 26.08.24 в 19:15

Гори гората край Каменар

Пожар е възникнал в покрайнините на село Каменар и е достигнал до гората. Първоначално два екипа на пожарната са изпратени на мястото на инцидента, но по-късно се включват още екипи, съобщиха от пресцентъра на полицията във Варна.  Тепърва ще се изясняват причините, довели до огнената стихия. Няма данни огънят да е стигнал до къщи в населеното място...

обновено на 26.08.24 в 18:44

Агенцията по безопасност на храните във Варна откри Ешерихия коли в миди, предлагани на пазара

Агенцията по безопасност на храните във Варна откри Ешерихия коли в миди, предлагани на пазара. Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – Варна затвори пречиствателен и експедиционен център за миди след констатираните нарушения, съобщават от БАБХ. Взетите проби от черноморски миди, предлагани на пазара, показват повишени нива на..

публикувано на 26.08.24 в 18:12

Наесен започва ремонт за 1,6 млн. лв. на ул. „Капитан Райчо“ във Варна

След началото на учебната година Община Варна започва ремонт за 1,6 млн. лв. на ул. „Капитан Райчо“ в участъка на територията на район „Младост“, от ул. „Под игото“ до бул. „Васил Левски“ (под Автогарата), съобщават от общинския пресцентър. Ремонтът ще включи подмяна на водопровод, тъй като гражданите в района страдат от непрекъсната липса на вода и..

публикувано на 26.08.24 в 17:45

Полицията във Варна издирва изчезнал възрастен мъж

Полицията във Варна издирва изчезнал възрастен мъж. БОРИС ГЕОРГИЕВ ЦВЕТКОВ е на 84 години, напуснал домa си във Варна, ул. Александър Дякович № 26, около 15,30 часа на 18.08.2024г., от тогава е в неизвестност. Страда от старческа деменция. Губил се е около 10 – 15 пъти до момента, като е намиран на различни места и връщан в дома му. Той е висок е 188..

публикувано на 26.08.24 в 16:30

Собственичка на плод-зеленчук си изхвърля боклука от Варна в Добрич заради камари по ул. "Найден Геров"

Собственичка на плод-зеленчук си изхвърля боклука от Варна в Добрич заради камари отпадъци по ул. "Найден Геров" 29, където се намира сергията й. За да не бъдат отблъсквани клиентите на Естер Филипова, която е производител на зеленчуци в добричко село, й се налага да извика двама от работниците си да почистят наоколо и близката градинка. За проблема с..

публикувано на 26.08.24 в 15:35