Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставиха в ареста французина, обвинен в блудство с малолетни

Задържаният за блудство с малолетни френски гражданин остава в ареста с решение на Добричкия окръжен съд. 63-годишният мъж е с повдигнати обвинения и за създаване и държане на порнографски материали, за които са били използвани деца, в случая две момичета на 11 години и едно на 10.

На 10 януари започва досъдебното производство в Районното управление на МВР в Балчик, извършителят е открит в наетата от него къща в село Царичино, община Балчик.
Той е с мярка „задържане под стража“ информира наблюдаващият прокурор по делото Свилена Костова.

"По закон се предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 5 до 20 години", уточни Костова:


63-годишният мъж е с криминалистическа регистрация вав Франция от 2006 година за отвличане на малолетно лице и за подкупване на непълнолетно лице.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Препоръчват на варненци да купуват абонаментни карти заради неработещите валидатори

Абонаментни карти за предпочитан период да закупуват варненци заради масово неработещите валидатори, препоръчват от общинското предприятие ТАСРУД, което отговаря за автоматизираната система, каза неговият директор Георги Киряков. Той посочи, че кредитът в предплатените карти може да бъде използван до изчерпване, но временно няма да бъдат продавани нови..

публикувано на 16.07.24 в 08:40

Социални работници на протест с искане за по-високи заплати

Днес работещи в Агенцията за социално подпомагане ще протестират пред сградата на Социалното министерство в столицата.  Протестът е организиран от Синдикат "Подкрепа". Социалните работници искат незабавно увеличение на заплатите. В момента в системата се назначават работещи с 1050 лева брутна заплата, което е около 850 лева чисто. Днес протестът ще..

публикувано на 16.07.24 в 08:37

Европейският парламент се събира на първо заседание

Европейският парламент се събира на първото си заседание, на което днес трябва да бъдат избрани негов председател, заместник-председатели и квестори. 720 евродепутати днес ще гласуват за кандидатурата на председателя на предишния ЕП Роберта Мецола, излъчена от Европейската народна партия, за половин мандат от две години и половина. На този етап..

публикувано на 16.07.24 в 08:21

И днес раздават вода и мерят безплатно кръвното налягане във Варна

Във връзка с обявения оранжев код и очакваните високи температури и днес м обилните медицински пунктове ще работят във Варна.  От 12:30 ч. до 15:30 ч. на три локации в града ще се измерва безплатно кръвното налягане и ще се предоставя минерална вода, до изчерпване на количествата.  Пунктовете ще бъдат разположени до градинката на Варненската..

публикувано на 16.07.24 в 06:52

Отвориха магистрала "Хемус" и стария път за София

От 6 часа тази сутрин магистрала "Хемус", в района на село Слънчево, на около 20 км западно от Варна, е отворена.  Движението се осъществява нормално, във всички пътни платна. Това съобщиха за Радио Варна от Областно пътно управление-Варна.  Припомняме, че заради горящи тревни площи и намалена видимост вчера по обед  движението по автомагистралата беше..

публикувано на 16.07.24 в 06:36

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна в торник, 16.07.2024 г.: На  16.07.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на : гр. Варна – ул...

публикувано на 16.07.24 в 06:05

Времето остава горещо

Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър от североизточна четвърт. Остава горещо с максимални температури между 36° и 41°, по крайбрежието от 31° до 36°, за Варна около 35°.  Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода от 26° до 28°..

публикувано на 16.07.24 в 05:49