Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Красиви мисли към природата събират млади автори на тематичен базар

„Чисто море. Чисти плажове. Чисти мисли“ – това е темата на един различен базар, който ще се случи за трети път във Варна по инициатива на две млади варненки, създаващи продукти в съзвучие с природата - Вилияна Митева и Велина Пецова. Повече от година те развиват своя серия биокозметика, създадена с етични към здравето и околната среда съставки и опаковки. Събират и съмишленици, за да събудят у повече хора мисълта за съдържанието, което консумират. Срещата предстои на 8 февруари, от 17:00ч. на ул. Дръзки 12. Посланието си формулират така "...ще съберем таланта на онези млади автори, които изразяват красиви мисли към природата чрез своите продукти. Онези, които в креативните си форми са заложили природосъобразни и рециклирани материали. Онези, които вярват, че с продуктите си могат да наложат нова вълна, нова вибрация, нова бленда...". Какво разказаха двете момичета в предаването на Радио Варна "Новият ден" днес чуйте в звуковия файл:


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Книгата и детето

На 2 април отбелязваме Международния ден на детската книга и рождената дата на един от най-обичаните писатели на приказки Ханс Кристиян Андерсен. Ако обичат книгите възрастните, голяма е вероятността от малки да са им чели приказки. Бабите и дядовците, които разказват приказки преди следобедния сън на внучето си или майките и татковците, които..

публикувано на 02.04.20 в 18:35

Търсят се лаптопи за децата в Балчишко

Средното училище „Христо Смирненски“ в село Оброчище търси лаптопи за децата без технически средства. На­то­ва­ре­ност­та за учи­те­ли, уче­ни­ци и ро­ди­те­ли е по­ве­че, такава е равносметката за дистанционното обучение на директора Росица Койнова. Тя обобщи, че 15 ученици не разполагат с мобилни устройства. За тях се..

публикувано на 02.04.20 в 12:36

Проф. Кантарджиев към варненци: Моля, не изхвърляйте домашните си любимци

Всяка епидемия е изпитание за морала на обществото. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев по време на сутрешния брифинг на Националния оператевн щаб. Той бе провокиран да направи това съждение от въпрос имат ли основание собствениците на домашни любимци да се притесняват дали животните им не разпространяват заразата и имат ли хората основание, подобно..

публикувано на 02.04.20 в 09:41

Полицията и местните хора наблюдават поставените под карантина в Балчишко

Хората, които са под карантина, се наблюдават както от полицията, така и от местните жители, обобщават кметове на балчишки села В село Дропла е поставена под карантина сватбарка от Германия "Една наша жителката беше на сватба в Германия, върна се на 10 март и до 24-и изтече карантината, уточни кметският наместник Денчо Попов.   В..

публикувано на 01.04.20 в 17:23
Семейство Стоянови в очакване за нови пътешествия!

В Италия не се тестват хора, ако нямат симптоми. Не се правят масово и бързи тестове

Ситуацията в Италия започва да се подобрява, сподели за Радио Варна от Рим Мариaн Стоянов. Той живее там от малък и е с италианско гражданство, но това не означава, че не се интересува от ситуацията у нас. Брат му е парамедик в Пловдив, затова следи отблизо всеки ден какво се случва в България. За него лекарите и медицинският персонал са ангели,..

публикувано на 01.04.20 в 15:31

Истината има значение. Особено в политиката.

Как политическите лъжи подхраниха пандемията Политиците трябва да започнат да казват само истината, за да забавят по-нататъшното разпространение на коронавируса. Бърз поглед към Китай , откъдето произхожда новият коронавирус, показва точно как нещата се объркаха...

публикувано на 01.04.20 в 15:15

В Доброглед "гледат" оптимистично

В село Доброглед, което е на само 13 км от Варна, жителите, макар и малко, са по домовете си. Село Доброглед се намира в община Аксаково и е разположено в близост до гъста гора, благодарение на която въздухът в района е кристално чист. В ситуацията на карантина едно варненско семейство избира живота там, вместо този във Варна. В малкото селце има само..

публикувано на 01.04.20 в 12:29