Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Красиви мисли към природата събират млади автори на тематичен базар

„Чисто море. Чисти плажове. Чисти мисли“ – това е темата на един различен базар, който ще се случи за трети път във Варна по инициатива на две млади варненки, създаващи продукти в съзвучие с природата - Вилияна Митева и Велина Пецова. Повече от година те развиват своя серия биокозметика, създадена с етични към здравето и околната среда съставки и опаковки. Събират и съмишленици, за да събудят у повече хора мисълта за съдържанието, което консумират. Срещата предстои на 8 февруари, от 17:00ч. на ул. Дръзки 12. Посланието си формулират така "...ще съберем таланта на онези млади автори, които изразяват красиви мисли към природата чрез своите продукти. Онези, които в креативните си форми са заложили природосъобразни и рециклирани материали. Онези, които вярват, че с продуктите си могат да наложат нова вълна, нова вибрация, нова бленда...". Какво разказаха двете момичета в предаването на Радио Варна "Новият ден" днес чуйте в звуковия файл:


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Лесна работа“: Нови вождове чакат своя ред

В интересни времена живеем, нали? Между изборите. Няма място за скука и отегчение. Изненади, пренареждане, крилати фрази и незабравими диалози изпълват новините и всекидневието. Динамично е и ни държи във форма. Имаме и невероятния шанс да наблюдаваме как многовековни принципи и практики, /О, чудо!/ пред очите ни талантливо се претворяват..

публикувано на 10.05.21 в 16:05

Контролът на трафика и на водните ресурси във Варна - мисия възможна

Приложение за управление на автоматични бариери и камери на кръстовищата с цел прогнозиране на автомобилния трафик в реално време и прогнозиране и последващо управление на задръстванията разработват двама варненски ученици. Те са в 11-клас на Математическата гимназия и преди малко повече от месец спечелиха първо място в организирания от..

публикувано на 10.05.21 в 11:31
Варна, алеята край Морска гара

Времето през седмицата

През първата половина от седмицата ще преобладава ясно и слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от източна четвърт. Сутринта ще е хладно с минимални температури между 4° и 9°, по крайбрежието от 8 до 12. Максималните температури ще са между 18° и 21°, по Черноморието 15°-17°. В средата на седмицата ще премине фронтално смущение. В сряда..

публикувано на 09.05.21 в 15:31

Любовта, която предизвиква въпроси и търси отговори

Животът е най-цветен и смислен, тогава, когато имаме дълбоки и искрени взаимоотношения с най-близките си. С човека до нас, със семейството,  с приятелите или колегите. За да постигнем тази смисленост и чистота на взаимоотношенията си обаче трябва да имаме куража да погледнем собствените си страхове в очите и всеки ден да се стараем да..

публикувано на 09.05.21 в 09:28
Край Айфеловата кула - Париж, 14 март 2020г.

Населението на Стария континент застарява с бързи темпове

До 2070 г. хората над 80 г. в ЕС ще са двойно повече Населението на Стария континент застарява с бързи темпове и това ще определи състоянието на съюза в бъдеще Бързото застаряване на населението в Европа и намаляването на раждаемостта водят до драстични промени на пазара на труда, увеличават се обществените разходи за възрастните..

публикувано на 09.05.21 в 06:29

Откриха ресторант, посветен на София Лорен

Дивата на италианското и световното кино София Лорен е муза не само за режисьори, а и за ресторантьори.  Във Флоренция отвори врати първият ресторант в света, който е посветен на кинозвездата, и носи нейната “благословия”, информира "24 часа". Въпреки че Флоренция не е родното място на актрисата, той е известен открай време като..

публикувано на 08.05.21 в 18:18

Храни и напитки, които стимулират стреса

Ако живеете в хроничен стрес или тревожност, можете да се преборите с терапия, медитация, йога, но и с правилно хранене. Знаете ли, че безпокойството може да бъде причинено от определени храни, които приемаме? Ако безпокойството се е настанило в живота ви, може да се наложи да изключите тези храни от..

публикувано на 08.05.21 в 10:48