Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Окръжният съд във Варна задържа чужденец, издирван с европейска заповед за арест

Окръжният съд във Варна наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" за 47-годишен чужденец, издирван с европейска заповед за арест, издадена от съда в Антверпен, Белгия, съобщиха от прокуратурата в крайморския град. Мъжът е издирван за извършени стопански и финансови престъпления.

Издирваният е установен и задържан на 21 януари на летището във Варна.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Китайският гражданин, починал в Банско не е носител на коронавирус, каза във Варна здравният министър

Резултатите на китайския гражданин, починал в Банско, показаха, че не е носител на вируса. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев.Министърът изказа съболезнования на семейството. Установено е, че той е починал от инфаркт. Преди това е прекарал няколко часа в спортния център в Банско, като е бил и в сауната. Знаете, че хората, които имат..

публикувано на 24.02.20 в 08:15

Външно министерство предупреждава да се внимава при пътуванията в Италия

Българското министерство на външните работ и препоръчва на българските граждани, които пребивават или пътуват в Италия , да пътуват само в кра ен случай в районите, където е установена зараза с новия коронавирус Ковид-19. МВнР препор ъчва още да не се посещават публични мероприятия, да избягват места със струпване..

публикувано на 24.02.20 в 08:12

Преминава студен фронт. Ще е ветровито.

Днес от запад на изток ще премине размит студен фронт. Ще има променлива облачност. Само на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Преди обед ще продължи да духа слаб до умерен югозападен вятър и температурите ще останат високи – преобладаващи максимални между 13 и 18 градуса, за Варна около 17. След преминаването на фронта вятърът ще се..

публикувано на 24.02.20 в 05:46

Адреси без ток

На 24.02.2020 г. от 08:30 ч. до 10:30 ч. и от 15:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Девня - ДП НКЖИ ПОДЕЛЕНИЕ СТ, фирмите ТРАНСИНС ИНДЪСТРИ АД, ГРЕЙНСТОР БЪЛГАРИЯ, ул. Акация, ул. Мадара, ул. Преслав,..

публикувано на 24.02.20 в 05:00

Над 700 хиляди сгради се нуждаят от саниране, за да бъдат енергийно ефективни

Около 704 хиляди са обитаваните жилищни сгради, чиято енергийна ефективност трябва да бъде подобрена.Това показва анализ на състоянието на жилищния фонд у нас по поръчка на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).Сред сградите най-много са еднофамилните къщи - 650 хиляди, 55 хиляди са блоковете, 3200 сгради от..

публикувано на 23.02.20 в 16:06

700 000 лева са необходими за спешен ремонт на ДКЦ 1 във Варна

700 хиляди лева поискаха на последната постоянна комисия по "Здравеопазване" към Общинския съвет във Варна от ДКЦ 1 "Света Клeментина". Парите обаче не бяха гласувани на първата общинска сесия за година, когато беше приет бюджета на Общината за 2020. За какво са били необходими, сподели управителя на здравното заведение доктор Иван Иванов...

публикувано на 23.02.20 в 14:39

Ден на отворените врати в НУИ „Добри Христов“

Десетки варненци с децата си се стекоха днес в НУИ „Добри Христов“ за Деня на отворените врати. Малчуганите имаха възможност да пробват класически и народни инструменти и да видят залите за класически танц, където да започна първи стъпки в изкуството. Вратите на всички музикални кабинети бяха широко отворени, както и залите, където репетират малките..

публикувано на 23.02.20 в 14:15