Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Дариха нова кухня на социалния патронаж в Каварна

Домашен социален патронаж в Каварна получи дарение от Ей и Ес Енерджи на стойност 24 473 лв./ двадесет и четири хиляди четиристотин тридесет и седем лв./.

Дарението включва ново кухненско оборудване, което се състои от професионална печка, печка с четири горелки, две пекарни с три фурни, две професионални зеленчукорезачки, планетарен миксер и кухненски съдове.

С новото оборудване на практика се подобряват условията на труд в кухнята и се очаква повишаване качеството на услугите.

В момента Домашен социален патронаж обслужва 320 / триста и двадесет / .

От тях 200 / двеста / потребители получават ежедневно храна по Проект „Топъл обяд 2016“, 120 / сто и двадесет/ са възрастни хора, които получават храна всеки ден по домовете си.

Дейността на Домашен социален патронаж в Каварна се свежда до подпомагане на хора от третата възраст и тези, които се нуждаят от специални грижи и не са в състояние сами да си организират и задоволяват жизнените потребности в домашна среда.

Керанка Далакманска


ВИЖТЕ ОЩЕ
Костадин Ангелов

Костадин Ангелов във Варна: С добър темп на ваксиниране ще имаме пълен контрол над вируса до изборите

Ако запазим темпът на ваксинация от последната седмица, до месец ще имаме пълен контрол над вируса. Това каза здравният министър Костадин Ангелов във Варна, където днес той даде  старт на работата на последно поколение компютърен томограф в УМБА "Света Марина". Той коментира, че отварянето на зелените коридори зависи от новите доставки на ваксини, които..

публикувано на 26.02.21 в 11:39

Приеха проектобюджета за туристическата реклама на Варна

Мащабна програма е подготвила Община Варна за отбелязване на 100-годишнината от обявяването на града за морски курорт. Цялата 2021 година ще мине под знака на вековния юбилей, беше изтъкнато на днешното заседание на ПК „Туризъм, търговия и рекламна дейност“. Съветниците одобриха разчета на разходите по бюджета, финансирани от събрания туристически..

публикувано на 26.02.21 в 11:38

Вече се правят резервации за заведенията във Варна за март

Вече се правят резервации за заведения във Варна за предстоящите празници 3 и 8 март. Българите проявяват активност относно отварянето на заведенията от понеделник,  защото на всички ни липсва социалния живот. Това заяви във Варна Павлин Косев-председател на местната организация на БХРА. „Определено на всички нас ни липсва социалния..

обновено на 26.02.21 в 10:50

Във Варна наградиха социални работници

Областният управител Стоян Пасев и зам.-областният Илиян Карагьозов връчиха грамоти на служители в сферата на социалното подпомагане за всеотдайната им работа за провеждане на държавната политика в тази сфера.

публикувано на 26.02.21 в 10:24
Проф. Костадин Ангелов

Здравният министър Костадин Ангелов на посещение във Варна

Днес в УМБАЛ "Света Марина“ - Варна, министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов ще даде старт на работата на последно поколение компютърен томограф в лечебното заведение. С новата апаратура ще се разширят възможностите за диагностика на сърдечносъдовите и мозъчните заболявания, както и за изследване функцията на белия дроб.

публикувано на 26.02.21 в 09:46

Ясно е новото жури за присъждане на награди "Варна" в областта на културата за 2021г.

Журито беше определено с пълно единодушие от комисията по култура и духовно развитие.  По правилник начело на 7-членното жури е председателят на ресорната комисия към Общинския съвет Мария Тодорова, а по традиция в състава му влизат част от миналогодишните носители на наградата.  Сред тях е Петър Тодоров , който през 2020 г. получи голямата награда..

публикувано на 26.02.21 в 08:55

Адреси без вода в петък

Варна: местност Манастирски рид от 10 ч. до около 19 ч.; кв."Аспарухово"-районът около ул."Нишава" от 10 ч. до около 16 ч. Добрич: бул. "Русия" № 49, 51, 53, 55, 57, 59 и ул. "Вида Димитрова"; Район Добрич-селска: с. Смолница - 2 аварии и с. Владимирово; Район Балчик: с. Гурково и водоем "Албена"; Район Каварна: гр. Каварна - ул. "Д.Орлов" и с...

публикувано на 26.02.21 в 08:50