Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корабът, който ще отнесе италианския боклук, вече е в пристанище Варна

| обновено на 05.02.20 в 08:08
Снимка: Румен Сарандев

Контейнеровозът "Claire A", който акостира на пристанище Варна, в момента разтоварва контейнери с други товари, съобщиха от порта.

По-късно, заедно с нови контейнери, на  него ще бъдат натоварени 28-те контейнера с отпадъци - пластмаса, каучук, стъкло и текстил за реекспорт до Салерно, Италия.

На пристанище Варна остават другите 99 контейнера с отпадъци от Салерно, за които също се предвижда реекспорт.

Италианската фирма "Дентиче пантелоне" е изпращач на отпадъците, а фирмата, регистрирана в София - "Блацион ООД", е получател.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Джузепе Конте и Бойко Борисов

Конте: Трябва да се прекъснат нелегалните превози на боклук от Италия към България

Всички нелегални превози на боклук от Италия към България трябва да прекъснат. Това заяви италианския премиер Джузепе Конте след срещата си с министър-председателя Бойко Борисов в София. Конте допълни, че страната му ще бъде в началото на битката срещу..

обновено на 30.01.20 в 16:04
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Тахов и фермерът Иван Янъков

Земеделският министър: Всички селскостопански производители, засегнати от пожарите, ще получат подкрепа

Всички селскостопански производители, засегнати от пожарите в района на Воден и в цялата страна, ще получат подкрепа. Това заяви земеделският министър Георги Тахов в Болярово, където се срещна със стопани от района, предаде БНР-Бургас.  До две седмици..

публикувано на 23.07.24 в 17:33

До 2 август се очаква да се възстанови маршрутът на автобусна линия №10

До 2 август се очаква да се възстанови уличната настилка по бул. „Христо  Смирненски“ в участъка от ул. „Прилеп“ до ул. „Карамфил“, включително и маркировката за постоянна организация на движението, съобщиха от Община Варна. Това ще даде възможност за..

публикувано на 23.07.24 в 16:39

Софийски градски съд: Община Варна никога не е ставала собственик на 29 % от акциите на Пловдивския панаир

Софийският градски съд (СГС) излезе с решение по делото, водено за акциите на Пловдивския панаир. Столичните магистрати определиха за нищожно решението, с което Варненският общински съвет апортира акциите на Общината от Международния панаир в Пловдив в..

обновено на 23.07.24 в 16:37

Петима български евродепутати - избрани за председатели и заместник-председатели на комисии

Парламентарните комисии избраха своите председатели и заместник-председатели за мандат от 2,5 години. Петима са българските евродепутати, които заемат тези позиции. Илхан Кючук  бе избран за председател на Комисията по правни въпроси, а  Емил Радев..

публикувано на 23.07.24 в 16:24

16 случая на морбили са регистрирани в две варненски села

16 случая на морбили са регистрирани във варненските села Блъсково и Синдел преди седмица, като за цялата страна случаите са само два. Това съобщи за Радио Варна доктор Ана Баева, началник отдел „Противоепидемичен контрол“ в РЗИ-Варна. Цифрата е..

публикувано на 23.07.24 в 16:07

В Балчик започна раздаването на 6 500 домови табели

Малко над 250 са раздадените домови табели от общо близо 6 500, изработени по проект за град Балчик и вилната зона. Табелите с номерацията за всеки дом са с размер 18 на 18 см, изработени са от метални плоскости и имат нужните отвори, за да бъдат лесно..

публикувано на 23.07.24 в 14:47

82 години от гибелта на Вапцаров отбелязаха във Варна

82 години от гибелта на Никола Вапцаров бе отбелязана днес във Висшето военноморско училище във Варна.  Церемонията се състоя пред паметника на поета в Морското училище.  "Името на Вапцаров традиционно се свързва с вярата. Ние,..

публикувано на 23.07.24 в 14:35