Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Улица "Роза" - говорят протестиращите

Жители на блок 21 на улица "Роза" в Цветния квартал във Варна излязоха на протест и призоваха главния прокурор Иван Гешев да активизира прокуратурата, за да се спре предстоящото строителство на сграда, непосредствено пред блока им. Абсурдът е,  че претендиращите за собственост представители на фирма са оградили с телена мрежа парцела, той се охранява, а охранителите искат лични карти на собствениците на апартаменти.

Домоуправителят на блок 21 Валентина Желева каза, че вече девет години се водят дела по казуса.

"Ние няма да допуснем да строят! Ще продължаваме да протестираме. Тук ще се построи нещо, което един ден нашите наследници ще трябва да събарят", посочиха живущите в блок 21 на ул. "Роза". С тях разговаря Даниела Стойнова:



Николай Войчев обясни как действат представителите на фирмата. "В последните две седмици - от 14 дни, в 12 има охранители", каза той.



Стана ясно,че общината е сезирала прокуратурата за проверка на достоверността на документите за собственост на парцела и от миналата година се изработва нов подробен устройствен  план на района. Директорът на дирекция „Общинска собственост, икономика и стопански дейности“ в Oбщина Варна Петко Бойновски поясни:














Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Инвеститор организира информационна кампания за изграждане на вятърни паркове в Добруджа

Инвеститор (ВЯТЪРЕН ПАРК ДОБРУДЖА ЕООД) организира допълнителна информационна кампания в селищата, където има инвестиционни намерения за изграждане на вятърни паркове. В община Балчик това са Соколово и Тригорци, а предстоящите датите са 14 и 16 август, в Соколово от 11.00 до 12.00 часа, а в Тригорци от 11.30 до 12.30 ч. Припомняме, продължителен дебат..

публикувано на 12.08.24 в 13:26

НПО-та искат вето на промените в Закона за предучилищно и училищно образование

Неправителствени организации и граждански активисти ще внесат днес в президентството искане за вето върху поправките в Закона за предучилищното и училищното образование, предаде БНР.  Забрана за пропаганда на нетрадиционната сексуална ориентация в градини и училища одобри НС Повод за това са приетите промени, които забраниха теми, свързани с..

публикувано на 12.08.24 в 12:11

Турнир по конен спорт в Албена на 17 и 18 август

Турнир по конен спорт ще се проведе в курортен комплекс "Албена" на 17 и 18 август.  Събитието е част от проявите за отбелязване на 55-ата годишнина на ваканционното селище.  Спортната проява ще събере  на едно място над 60 професионални и непрофесионални състезатели, придружени от най-елитните спортни коне в България. Специално за надпреварата по..

публикувано на 12.08.24 в 11:19

Подобрява се състоянието на детето, пострадало тежко на плаж в Созопол

Състоянието на детето, прегазено от трактор на плаж в Созопол, се подобрява, съобщи Нова тв. Точно преди 10 дни 9-годишното момченце бе настанено с множество наранявания в отделението по реанимация на Университетската болница за активно лечение в Бургас. То пострада тежко, след като бе заклещено в хидравличния барабан на почистваща машина на централния..

публикувано на 12.08.24 в 11:02

Варна посреща празника с по-кратка заря и лазерно шоу

С по-кратка заря посреща тази година своя празник морската столица. Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев, който бе гост в предаването "Чуй лятото" на БНР с водещи Георги Марков и Даниела Стойнова.  Илюминациите тази година ще бъдат от буната под Пантеона, а не от Морска гара, а целта е те да се наблюдават от повече варненци. Зарята ще бъде..

публикувано на 12.08.24 в 10:17
Снимката е илюстративна

Гърция евакуира домове и болници в района на Атина заради горските пожари

Гърция нареди евакуация на болници и домове в близост до Атина, тъй като горските пожари се разпространяват въпреки "свръхчовешките" усилия за борба с пламъците, съобщиха властите. Органите за гражданска защита наредиха още пет общини да бъдат евакуирани, след като в неделя стотици хора бяха преместени от осем села. "Силите за гражданска защита се..

публикувано на 12.08.24 в 09:17

Квартал "Аспарухово" на протест пред Общината, призовават варненци да се включат в демонстрацията

Протест организират днес от 16 часа пред сградата на Община Варна жителите на квартал "Аспарухово". Те призовават варненци да се включат в демонстрацията, чийто повод е отсичането на кедрови дървета в квартала заради строежа на кооперация. "Да изискаме мораториум на всяко останало дърво! Стоп на изсичането и приватизирането на горите, стоп на..

публикувано на 12.08.24 в 08:55