Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Благотворителни инициативи в помощ на Юлиян този уикенд!

Няколко благотворителни инициативи в подкрепа на 32-годишния Юлиян Михайлов от Варна ще се проведат събота и неделя във Варна. Турнир по мини футбол ще започне на общинските спортни терени в кв. „Аспарухово“ в събота от 10ч. На място ще има и кутии, в които всеки може да дари пари. В неделя под Паметника на Почивка ще има спортна надпревара, в която също ще се набират средства от дарители на място в кутии. Провеждат се и фотосесии в помощ на Юлиян. Припомняме ви, че младият мъж се нуждае от спешна оперативна интервенция в началото на март във Франция. Лечението е на обща стойност 30 000 евро. Дни преди всички благородни инициативи, се срещнахме със Стелиян Стоянов, който е близък до Юлиян и главен двигател за набирането на средствата.ВИЖТЕ ОЩЕ

Що е то ковидография

Ново понятие въведоха фотографите във Варна - ковидография. Ще рече фотография по време на  коронавирус   Според фоторепортера на радио Варна Румен Сарандев модните дизайнери най.после подредиха подобаващо  витрините, макар и седмица след като бяха украсени с маски  плакатите по ларгото  

публикувано на 31.03.20 в 12:47

Църковните служби и миряните извън храма но Великден

В навечерието на Цветница и Възкресение Христово,хората са раздвоени - от една страна искат да спазят традицията и да присъстват на службите, но от друга се страхуват да не се заразят, ако има много хора. Даниела Стойнова разговаря с хора,дошли в катедралния храм "Успение Богородично" и "Св.Николай Чудотворец", за да се помолят за себе си и..

публикувано на 31.03.20 в 08:15

Карантината в Банско пада

От 19 часа днес се отменя карантината в курортния планински град Банско, която продължи 14 дни. От този час се отменя и забраната за влизане в и излизане от града. Организираните контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на курорта обаче ще продължат да действат - и ще е необходима декларация само в случай на неотложност..

публикувано на 31.03.20 в 06:27

"Любимата библиотека" радва децата във Вълчи дол

Толкова много време имаме в момента и трябва да го ценим, защото сме с любимите си хора, у дома. Имаме цялото време на света да се отдадем на различни образователни и надграждащи интелекта ни занимания. Имаме време за четене, за музика, за култура, макар и виртуална. В следващите минути ще ви отведем във Вълчи дол. Там продължава работа Любимата..

публикувано на 30.03.20 в 17:20

Фермерският пазар във Варна работи он-лайн

Във фейсбук страницата на пазара са качени контакти и линкове към страниците на всички производители, които обичайно продават на съботно-неделните пазарни дни. Повечето производители споделят за чувствителен спад в продажбите, но според организатора и съосновател Фермерския пазар във Варна Никола Курашки п ървоначалната истерия за презареждане от..

публикувано на 30.03.20 в 16:50

Изписаха първите трима пациенти с Covid-19 от "Св. Марина" - Варна

От инфекциозната клиника в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна са изписани 3-ма пациента с доказана Covid-19 инфекция, протекла грипоподобно, съобщиха от пресцентъра на болницата. Пациентите са в добро общо състояние, клинично здрави, с нормални лабораторни показатели и с двукратни отрицателни вирусологични резултати. Дадени са им необходимите..

публикувано на 30.03.20 в 16:15

Дишане под налягане - при едно условие

Хипербарната белодробна оксиденация е терапевтичен метод, който може да бъде използван при пациенти с COVID-19, при условие, че дишат самостоятелно. Това каза за Радио Варна първият лекар, въвел използването на барокамера у нас, полковник д-р  Петър Ганчев . Единственият проблем е дезинфекцията на апаратурата: " Хипербарната белодробна оксигенация..

обновено на 30.03.20 в 14:42