Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Конференцията „Хоризонт Европа“ ще се проведе във Варна

| обновено на 06.03.20 в 07:04

Конференцията  „Хоризонт Европа – образование, иновации, научни изследвания“ ще се проведе днес - 6 март, от 10:00 часа, в зала "Аула" на Икономическия университет, въпреки че по-рано беше обявена национална грипна епидемия. Това съобщиха от Областния Информационен център.
Някои от официалните лица, които ще се включат във форума, вече са пристигнали във Варна, а други се очакват в близките часове, уточняват още от ОИЦ - Варна. "Събитието не е учебно, нито е насочено към студентската и ученическа общност. Освен това, преустановяването на провеждането на масови мероприятия е препоръчително", се казва още в прессъобщението.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Здравната система у нас ще издържи

Здравната система на България ще издържи и на новото по-високо разпространение на коронавируса през следващите няколко седмици, няма повод за притеснение, ваксинирането върви с добри темпове - това заяви във Варна министърът на здравеопазването проф.Костадин Ангелов. Той каза още, че за съжаление електронният регистър, в който желаещите да..

публикувано на 07.03.21 в 14:19

Изкуствен интелект разпознава кои хора са привлекателни

Изследователски екип от университетите на Хелзинки и Копенхаген успя да обучи изкуствен интелект да разпознава привлекателни човешки лица, съобщава сайтът Лайф. В експеримента взели участие 30 души доброволци. Самият опит наподобявал приложението Tinder. Участниците в експериментите трябвало да посочат кои лица считат за привлекателни. В..

публикувано на 07.03.21 в 14:10

С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми

Благотворителната кампания „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ се провежда едновременно в 11 български града. Инициативата е в подкрепа лечението на двойки с репродуктивни проблеми, която се организира за трета поредна година от младежите от Ротаракт Клуб – Велико Търново в..

публикувано на 07.03.21 в 14:04
Лагерът

Земетресенията в Гърция разрушиха стотици къщи

Силните земетресения в Гърция миналата седмица оставиха необитаеми около 900 къщи, съобщиха медиите. Вторичните трусове продължават да предизвикват страха на останалите без дом хора. Земетресенията в сряда и четвъртък с магнитуд 6,3 и 5,9 са повредили стотици сгради в селата Лариса, Еласона,..

публикувано на 07.03.21 в 13:34

Китай доставя безвъзмездно ваксини на 69 държави

Властите в Китай доставят безвъзмездно ваксини срещу коронавирус в 69 държави, а в други 43 ти продават, заяви министърът на външните работи Уан И. Пекин е обещал да предостави 10 милиона дози ваксина за нуждите предимно на развиващите се страни чрез програмата COVAX...

публикувано на 07.03.21 в 13:32

Задават се мощни магнитни бури

Серия от мощни магнитни бури се задават през втората половина на март – на 18-и и 28-и. За какво да внимаваме? Как ще се отразят на здравето и психиката ни? „Повечето хора не вярват на въздействието им върху психиката и тялото. Колебанията на магнитното поле обаче са съвсем реални и много от нас ги усещат по различни начини”, обяснява..

публикувано на 07.03.21 в 11:39

В понеделник ще дойдат 21 хиляди дози от Pfizer

Не е необходимо да се прави тест за антитела, преди ваксината, каза Богдан Кирилов 21 хиляди дози от Pfizer се очаква да пристигнат утре. Това каза през Би Ти Ви маг.-фарм. Богдан Кирилов, който е шеф на Изпълнителната агенция по лекарствата. Той обясни, че през март ще дойдат дози от трите одобрени от ЕС ваксини срещу коронавирус...

публикувано на 07.03.21 в 10:05