Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Специални колички за хора в неравностойно положение ще има на варненския плаж

Варна
Снимка: Д.Дончева

Нови специализирани колички за хора в неравностойно положение, които ще им дават възможност да влизат в морето, ще има  на варненския плаж. Две от тях ще бъдат разположени на Централния градски плаж във Варна, съобщи Андрей Василев, търговски директор на фирмата-концесионер. Те ще бъдат напълно безплатни.

По пет лева ще струват чадърът и шезлонгът на Централния плаж това лято. Общо за двете ще плащаме 10 лева. Вероятно е да има плавно повишаване в рамките на концесията, уточни Василев.

"Най-важна е чистотата на плажа. Апелирам всички да имат самосъзнание", каза още Андрей Василев.

На две места на Централния плаж ще бъдат монтирани подходи за хора в неравностойно положение. "В преговор сме с фирма, която произвежда специализирани колички. Те ще са до спасителните постове. Спасителите са с работно време от 8 до 18 часа. Слизайки от количката си, хората в неравностойно положение ще могат да се прехвърлят на тази количка, с която ще може да се влезе в морето. Те са специално направени за плаж и не потъват в пясъка", допълни Василев.

Едното място с такова помощно средство ще бъде на плажа под Аквариума, встрани от Калните бани, а другото - на входа за Северния плаж.

Предвижда се още една количка и пътека да бъдат поставени на друг варненски плаж.

Подробностите чуйте в разговора на Даниела Стойнова с Андрей Василев:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Дъжд за Спасовден

Въздушната маса над района остава неустойчива. Значителна купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива през втората половина от деня и до полунощ. Тогава ще има условия на много места да паднат краткотрайни валежи и гръмотевици, като не са изключени и локални градушки! Намаление на облачността ще има след полунощ и в..

обновено на 27.05.20 в 19:34

Наградиха професионалисти - военни и цивилни служители на ВМС

На 27 май 2020 г. в Щаба на Военноморските сили в град Варна със заповеди на министъра на отбраната и на началника на отбраната за постигнати отлични резултати и проявен висок професионализъм при изпълнение на службата бяха наградени военнослужещи и цивилни служители. Предметните и паричните награди бяха връчени от командира на ВМС..

публикувано на 27.05.20 в 18:58

Бракониери потрошиха кола на ИАРА

Бракониери изпочупиха автомобил на ИАРА. Случката се разиграва край Бургас. След сигнал за незаконни мрежи във водите на язовир „Мандра“, инспектори от ИАРА проверили на място. Връщайки се към колата, чули шумове и заварили автомобила потрошен, предаде кореспондентът на БГНЕС. Според директора на Изпълнителната агенция по рибарство и..

публикувано на 27.05.20 в 17:54

"България Еър" възстановява честотата на полетите си между София и Варна

Националният превозвач "България Еър" възстановява честотата на полетите си между София и Варна, съобщиха от превозвача. От 25 май "България Еър" започна да изпълнява два полета дневно между София и Варна - сутрешен и вечерен.   След 10 юни авиокомпанията ще увеличи броят на полетите си между двата града, добавяйки и трета..

публикувано на 27.05.20 в 17:40

Вдигнаха флага на новия кораб на БМФ „Мальовица“

Увеличаването на флота на „Параходство БМФ АД“ с нови кораби продължава по план, въпреки настъпилата пандемия. На 27 май 2020 г. в китайската корабостроителница „Jiangsu Yangzijiang Shipbuilding Co., Ltd.“ беше вдигнат флагът на поредния 45 000-тонен моторен кораб за превоз на насипни товари „Мальовица“ (MALYOVITSA - ІМО 9835795)...

публикувано на 27.05.20 в 17:21

Социалната песния за старост се увеличава с 9 лева

С малко под 9 лева ще бъде увеличена социалната пенсия за старост от 1 юли. Пенсията ще се увеличи от 132,74 лв. на 141,63 лв., реши правителството. Увеличението ще повиши пенсиите на 133 600 души. Това реши на днешното си заседание Министерският съвет, който гласува постановлението по предложение на Министерството на труда и социалната политика,..

публикувано на 27.05.20 в 17:19

Над 40% са работили от вкъщи през април и май

Над 40 на сто от хората в страната са започнали да работят дистанционно от вкъщи през април и май.  Данните са от проучване за ефекта от Covid-19 върху трудовия пазар, направено от два от българските кариерни сайтове, предаде БНР. Всеки трети зает е бил в платен или неплатен отпуск, 13 на сто са били съкратените.  Според данните..

публикувано на 27.05.20 в 17:09