Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

И на Автогара-Варна проверяват всеки новопристигнал

На автогарата във Варна е създадена организация за контрол на пътниците с представители на РЗИ и общинска полиция. Това съобщи Веселин Михайлов-управител на Автогарата в морската столица . Михайлов обясни, че междуселищните превози са много ограничени, но всеки ден има автобуси от София, само днес те са седем:

На автогарата вече работи само една каса от 7 до 19 часа, служителите са с маски и ръкавици.

Имаме днес един курс до Търговище, три до Добрич и един до Шабла, обясни Михайлов.

Пътниците от София и Русе преминават задължителен преглед като се измерва температурата, а  ако идват от  рискови дестинации  попълват и декларации и карантинен лист за 14 днии. Вчера и онзи ден имаше хора с температура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Топло и ветровито край морето

Днес от запад облачността постепенно ще се увеличи, но ще е предимно висока. Ще духа слаб до умерен, на места в Североизточна България временно силен южен вятър, по Северното Черноморие следобед от юг-югоизток. Максимални температури между 27 и 32, по Черноморието с 4-5 градуса по-ниски, за Варна около 26. Вълнение на морето 1-2,..

публикувано на 05.06.20 в 05:47

Адреси без ток

На 05.06.2020 г. от 13:30 ч. до 20:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - ул. Антон Неделчев от № 28 до № 38, ул. Патриарх Евтимий № 41. Временни смущения в електрозахранването са възможни от 13:30 ч. до 20:00..

публикувано на 05.06.20 в 05:00

ТМПЦ-Варна и Държавен куклен театър-Варна с отлични оценки от Министерството на културата

Варненските сценични културни институти са с най-високата оценка в класацията на културните институти в страната за 2019 година. ТМПЦ – Варна е първенец сред извънстоличните театрално-музикални центрове. Пръв сред извъстоличните институти в класацията на Министерството на културата..

публикувано на 04.06.20 в 19:33

Турски кораб започва сондажи за нефт в Черно море

Турският сондажен кораб „Фатих“ ще започне проучвания за нефт в Черно море на 15 юни, съобщи турският министър на енергетиката и природните ресурси Фатих Дьонмез. Това ще бъде първото дълбоководно проучване за „черно злато“ на кораба в Черно море. В пристанището в Трабзон, където съдът се намира от 1 юни, се довършва подготовката му..

публикувано на 04.06.20 в 19:11

Великобритания: 14 дни карантина за всички пристигащи от 8 юни

Британските власти са публикували и препоръки за спазването на задължителната 14-дневна карантина при пристигане в страната. Пристигащите трябва директно да се отправят към мястото, на което ще прекарат карантината. Придвижването може да става с личен транспорт, включително и с превозни средства на близки или приятели. Препоръчва..

публикувано на 04.06.20 в 18:42
Последната подводница на България

Последна слава за последната ни подводница. Търси се финасиране, за да стане музей

Последната подводница на България "Слава" дълго време беше остеван да се руши и най-после беше приютена в Белослав.  Там от  1997 година фирма „ИНХОМ“ запазва и развива технологията за производство на Белославско стъкло. Заводът е разположен на брега на плавателния канал между Варненското и Белославското езеро, непосредствено до южния..

обновено на 04.06.20 в 18:28

Три дни идната седмица асфалтират улици за синя зона

Във връзка за въвеждане на втори етап от „синята зона“ от 8-ми до 10-ти юни от 8ч. до 18ч. ще се извърши рехабилитация на пътната настилка на ул. „Княз Н. Николаевич“. Конкретно в отсечката   от ул. „Найден Геров“ до ул. „Капитан Рончевски“ , ул. „Ген. Паренсов“ и ул. „Л. Каравелов“ в отсечката от ул. „Добри Чинтулов“ до бул. „Цар Освободител“,..

публикувано на 04.06.20 в 18:25