Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Раздаване на дезинфекционни препарати по райони във Варна

Във връзка със заповед на кмета на Община Варна, общите части в етажните собствености трябва да бъдат дезинфекцирани със специални препарати. Домоуправителите ги получават на различен принцип, в зависимост организацията на различните районни кметства.

Припомняме, че служители на район "Приморски" раздават препаратите за ежедневна дезинфекция на общите части в етажните собствености само по график. Това се налага, за да бъде избегнато струпването на хора в сградата на администрацията, съобщават от пресцентъра й. Служителите доставят на място дезинфекционните препарати, а графикът се актуализира всеки ден.

Днес, 20 март, препарати ще бъдат раздавани от служители на администрацията на етажните собствености в:

- 19-и и 20-и подрайон на кв. „Чайка”;

- кв. „Виница”;

- 18-и подрайон - между бул. „Цар Освободител”, бул. „Осми Приморски полк”, ул. „Никола Вапцаров” и бул. „Княз Борис Първи”;

- 24-и подрайон - между ул. „Генерал Попов”, бул. „Христо Смирненски”, ул. „Мир” и бул. „Левски”;

- 25-и подрайон – между ул. „Подвис”, бул. „Христо Смирненски”, ул. „Хризантема” и бул. „Ян Палах”;

- 26-и подрайон - между бул. „Цар Освободител”, ул.”Струга”, ул. „Хризантема” и бул. „Христо Смирненски”;

- 17-и микрорайон - между бул. „Левски”, бул.”Осми Приморски полк” и ул. „Царевец”;

- 6-и подрайон - между бул. „Осми Приморски полк”, ул. „Чаталджа”, ул. „Братя Бъкстон” и ул. „Царевец”;

- 5-и микрорайон - между ул. „Чавдар войвода”, бул. „Ян Палах”, ул. „Битоля” и ул. „Братя Бъкстон”;

- 2-ри микрорайон - между бул. „Цар Освободител”,бул.”Осми Приморски полк”, ул. Битоля” и бул. „Чаталджа”

Телефонът за допълнителна информация е: 052 359 128

Район "Одесос"

Раздаването на дезинфекционни материали се осъществява на входа на административната сграда на Район „Одесос” - ул. „Стефан Караджа” № 30 - всеки работен ден от 13:30 до 16:30 часа. 

С цел предотвратяване събиране на много хора на едно място се забранява свикването на общи събрания в сградите в режим на етажна собственост за неопределен период от време, до второ нареждане, считано от 16.03.2020 г.

Повече информация може да се получи и на тел. 052/612-885

В четири пункта получават дезинфекционните материали в район "Младост"

1407 етажни собствености получават дезинфекционните препарати, осигурени от Община Варна. Домоуправителите или друг представител на етажната собственост могат да ги получат от четири пункта, разположени около сградата на районната администрация (ж.к „Трошево“ блок 10), срещу подпис.

Работно време на пунктовете:
- днес, 20 март 2020 г. и всеки следващ работен ден – от 8.30 до 12 часа и от 13 до 16 часа.

Препаратът за дезинфекция е бързоразтворим хлор на таблетки от 20 грама за почистване и дезинфекциране на повърхности. Той се разтваря в 10 литра вода. При употреба е необходимо да се използват предпазни ръкавици, предпазна маска за лице.

Район "Владислав Варненчик"

Вчера, 19 март, дезинфекционни препарати бяха предоставени на етажните собствености в I и II и останалите входове на IV микрорайон. Приключи и доставката на дезинфектанти в III и IV  микрорайон (изключение на няколко входа от бл.408 и бл.406). Осигурили сме достатъчно Натриев хипохлорит за всички входове, уточняват от районното кметство.

Препаратите се предоставят на място, пред входовете.

Район "Аспарухово"

Започна раздаването на дезинфектанти за общите части на жилищните блокове и в район "Аспарухово".
Срещу подпис препаратите се предоставят на домоуправителите или представителите на етажната собственост. Екипите раздават препаратите на място и в днешния ден.
"Разчитаме на личната и социална отговорност на всеки един за спазване на противоепидемичните мерки и ежедневна дезинфекция на домовете", подчерта кметът на район "Аспарухово" Ивайло Маринов.
Телефоните за допълнителна информация и подаване на сигнали: от 8:30 до 17:30 часа - 052/ 370-065 и 052/ 370-040
В извънработно време - 052/370-023

ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва дългоочакваното затопляне

Утре преди обяд ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места е възможно да превали. Вятърът ще бъде до умерен от югозапад, а дневните температури осезаемо ще се повишат и ще бъдат между 24 и 29 градуса. По..

публикувано на 03.06.20 в 19:38
Белгия ЕС

Белгия отваря от 15 юни сухопътните си граници

От 15 юни сухопътните граници на Белгия ще бъдат отворени, съобщи премиерът Софи Уилмес. Тя посочи, че всеки пътуващ към друга страна от ЕС и Великобритания трябва предварително да се увери какви са условията, налагани срещу епидемията от Ковид-19 в държавата, към която се е насочил. От 8 юни в Белгия се премахва списъкът на разрешените..

публикувано на 03.06.20 в 18:04
Деница Сачева

Сачева: Мярката „60/40“ ще действа до 30 септември

Мярката, станала известна като „60 на 40“, ще действа до 30 септември. По нея вече могат да се наемат и безработни, регистрирани в бюрата по труда, потвърди министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, предаде БНР. Тя посочи, че някои от изискванията за подпомагане по тази мярка ще отпаднат. „Няма да има нужда фирмите да са спрели..

публикувано на 03.06.20 в 16:58

Подпомагат семейства на осмокласници с 250 лева

Очаква се около 40 000 родители на осмокласници да бъдат подкрепени с предложената нова еднократна помощ от 250 лева. Това каза пред журналисти социалният министър Деница Сачева. На първи юни премиерът Бойко Борисов обяви, че парламентарната група на ГЕРБ ще внесе предложение в НС за отпускане на еднократна помощ от 250 лв. на нуждаещи се..

публикувано на 03.06.20 в 16:42

Варненската болница "Св. Марина" благодари на дарителите

Ръководството на УМБАЛ „Св. Марина“ -Варна изказва своята благодарност за съпричастността и подкрепата към всички дарители, които в трудния момент при справяне с епидемията COVID-19 изразиха своята социална отговорност и гражданска позиция и се включиха в дарителската кампания. В кампанията, обявена от УМБАЛ „Св. Марина“ за  купуване..

публикувано на 03.06.20 в 16:20

2 248 заявления за прием на деца в градини и 2 458 - в училища

Над 2 200 варненци подадоха заявления за прием в първа и в яслена група в общинските детски градини във Варна още в първите два дни от старта на електронния прием, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Срокът за подаване на заявления изтича на 15.06.2020 г. в 23:59 часа. Първото класиране е на 22.06.2020 г...

публикувано на 03.06.20 в 16:15

Екосдружения от Варна ще сезират ЕК за замърсяването на Варненското езеро

Писмото  до европейската институция ще бъде съпроводено с придружаващи сигнали от други еко организации от страната. Това съобщи за Радио Варна инж. Димитър Куманов от Сдружение Риболовен клуб “Балканка”.  Той напомни, че Европейската комисия вече е открила наказателна процедура срещу страната ни за неспазване на директивата за битовите..

публикувано на 03.06.20 в 16:10