Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Какво се случва със събирането на капачки заради COVID - 19


Събирането на капачки ще става само в домовете ни, офисите, но да не се изхвърлят или да се носят към различни пунктове, където до момента са събирани. Това апелира от ефира на Радио Варна председателят на сдружение „Аз вярвам и помагам“ Владислав Николов. Нина Милошевич разговаря с него:От сдружението написаха във Фейсбук следното:

Какво се случва със събирането на капачки заради COVID - 19?

Ние от благотворителна кампания Аз Вярвам и Помагам ви призоваваме да бъдете отговорни както към себе си, така и към околните, защото всички ние сме едно!

Не искахме да сме поредните, които ще говорим за това, но за съжаление капачките са тясно свързани с напрегнатата ситуация, в която попаднахме всички.

В последните дни и седмици всичко за съжаление е коронавирус, притеснения, напрежение, проблеми, проблеми и още проблеми ...

Стотици са вече тези, които ни питат и пишат дали ще има събитие за събиране на капачки?
Ще бъде ли отменено събитието?
Ще има ли нова дата?
Какво да правят със събраните капачки?

Капачките са важни и ще продължават да бъдат важни, защото от както създадохме идеята да се помага на недоносените бебета вече на хиляди е помогнато и са спасени и хиляди ще продължават да имат нужда от помощ!
Но в този момент на извънредна ситуация трябва преди всичко да бъдем търпеливи и отговорни както за нашето здраве, така и за здравето на нашите близки и приятели.

Относно събитието което е обявено за 25.04.2020 Капачки 25.04.20 пред Катедралата в град Варна споделяме с Вас, че на този етап няма конкретен отговор дали ще се осъществи, защото сме зависими от много условности.

Преди всичко не бихме рискували живота и здравето на нито един от Вас или някой от десетките доброволци, които са неотлъчно до нас по време на събитието.

Молбата към всеки един от Вас, който има събрани капачки е да ги задържи, а да не ги изхвърля каквито призиви наскоро бяхме прочели от недоброжелатели.

Призивът ни към Вас е да харесате страницата ни, където ще публикуваме актуални и точни информации за всичко, което предстои да се случва.

Бъдете отговорни, пазете здравето си и ако имате възможност помагайте на нуждаещите се, защото в това се крие същината на ЧОВЕШКОТО във всеки един от нас!

Бъдете благословени!

Продължаваме обединени!


ВИЖТЕ ОЩЕ

Детският кът в Морската на Варна се пука по шевовете

Детска глъч и опашки пред атракционите през целия 1 юни в Морската градина. Това видяха Нина Милошевич и фотографът Румен Сарандев.  Дезинфекция след всяка серия на въртележките, работят почти всички атракциони, заведенията са пълни, чакащите по опашките спазват дистанция,не работи само големият надуваем батут. Чуйте още за празника на децата в..

публикувано на 01.06.20 в 17:24

Първи юни в зоопарк Добрич

Центърът за защита на природата и животните в Добрич днес работи напълно безплатно за своите най-малки почитатели – децата. Сутринта за радост на малчуганите свой спектакъл на открито изнесе и Кукленият театър „Дора Габе“, а за да бъде още по-празничен и усмихнат денят на детето всички животни са изключително приветливи и общителни след..

обновено на 01.06.20 в 16:14

Фикционалните ситуации влязоха в живота ни

Зрелостниците днес писаха есе или интерпретативно съчинение по разказа „Чорба от греховете на отец Никодим” на Елин Пелин на последния  въпрос от матурата по български език и литература. Mиналата година отново се падна творба на Елин Пелин - "Косачи". Това са разкази, които са дело на един автор, но са много различни, каза в ефира на..

публикувано на 01.06.20 в 15:45

Продължаваме да мечтаем по детски!

Всяко пораснало дете днес помни с любов предаването "Милион и едно желания". Очаквахме го, пишехме писма, за да видим любимите детски филмчета веднъж или най-много два пъти годишно. Първи юни бе любимият ден на децата от три поколения - на 70-те, 80-те и 90-те години. "Мечето Ръкспин", "Бенджи, Закс и звездният принц", "Семейство Мейзга",..

публикувано на 01.06.20 в 12:50

Защо варненските астрономи се подписаха срещу сателитите на Илон Мъск

От първи юни отваря своите врати за посещения Националната астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник” във Варна. Залата ще се пълни само на 30%, съгласно противоепидемичните мерки. Защо варненските астрономи са се включили в подписка срещу сателитите на Илон Мъск и кога ще наблюдаваме частично лунно и слънчево..

публикувано на 01.06.20 в 10:47

Приемът в Общинския детски комплекс започва от 1 юни

Крайният срок за подаване на заявления е 31 август 2020 г. Общинският детски комплекс във Варна обявява прием за учебната 2020/2021 година чрез електронната система odk.is-vn.bg. Записването стартира на 1-ви юни, а крайният срок за подаване на заявления е 31-ви август 2020 г. Всяко дете има право да посещава до две учебни школи в ОДК. За децата,..

публикувано на 31.05.20 в 16:17

Ед Шийрън прави собствена бира в изолацията

Ед Шийрън произвежда собствена бира за приятели и семейството си по време на изолацията. Той приготвя собствената си бира в своето имение в Съфолк. Въпреки че 29-годишният певец и автор на песни е собственик на кръчмата „Bertie Blossoms“ в лондонския „Нотинг Хил“, той е решил да прави собствена бира..

публикувано на 31.05.20 в 13:55