Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Стара техника за ново начало" в подкрепа на образованието

Снимка: БГНЕС

Центърът за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе"  стартира кампанията  "Стара техника за ново начало" в подкрепа на образованието.

Целта е да бъдат подпомогнати с компютри децата от социално слаби семейства за дистанционното обучение.

В условията на икономическа и социална криза, бедността е решаващо условие за достъпа до образованието, защото то сега е достъпно единствено и само във виртуална среда с помощта на модерните технологии. Бедността ограничава равния достъп на всички деца до качествено образование и тези деца няма да се справят без нашата помощ! Затова апелираме към всички, които имат желание и възможност да се включат в Националната кампания за даряване на “Стара техника за ново начало“ в подкрепа на образованието! ", апелират от "Амалипе".

Центърът за междуетнически диалог и толерантност, който реализира проекти в десетки училища в смесените райони, призовава фирми, организации и граждани да дарят стари, но работещи компютри, таблети и други устройства, които са подменили наскоро, за да могат повече ученици да учат дистанционно.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Топло и ветровито край морето

Днес от запад облачността постепенно ще се увеличи, но ще е предимно висока. Ще духа слаб до умерен, на места в Североизточна България временно силен южен вятър, по Северното Черноморие следобед от юг-югоизток. Максимални температури между 27 и 32, по Черноморието с 4-5 градуса по-ниски, за Варна около 26. Вълнение на морето 1-2,..

публикувано на 05.06.20 в 05:47

Адреси без ток

На 05.06.2020 г. от 13:30 ч. до 20:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - ул. Антон Неделчев от № 28 до № 38, ул. Патриарх Евтимий № 41. Временни смущения в електрозахранването са възможни от 13:30 ч. до 20:00..

публикувано на 05.06.20 в 05:00

ТМПЦ-Варна и Държавен куклен театър-Варна с отлични оценки от Министерството на културата

Варненските сценични културни институти са с най-високата оценка в класацията на културните институти в страната за 2019 година. ТМПЦ – Варна е първенец сред извънстоличните театрално-музикални центрове. Пръв сред извъстоличните институти в класацията на Министерството на културата..

публикувано на 04.06.20 в 19:33

Турски кораб започва сондажи за нефт в Черно море

Турският сондажен кораб „Фатих“ ще започне проучвания за нефт в Черно море на 15 юни, съобщи турският министър на енергетиката и природните ресурси Фатих Дьонмез. Това ще бъде първото дълбоководно проучване за „черно злато“ на кораба в Черно море. В пристанището в Трабзон, където съдът се намира от 1 юни, се довършва подготовката му..

публикувано на 04.06.20 в 19:11

Великобритания: 14 дни карантина за всички пристигащи от 8 юни

Британските власти са публикували и препоръки за спазването на задължителната 14-дневна карантина при пристигане в страната. Пристигащите трябва директно да се отправят към мястото, на което ще прекарат карантината. Придвижването може да става с личен транспорт, включително и с превозни средства на близки или приятели. Препоръчва..

публикувано на 04.06.20 в 18:42
Последната подводница на България

Последна слава за последната ни подводница. Търси се финасиране, за да стане музей

Последната подводница на България "Слава" дълго време беше остеван да се руши и най-после беше приютена в Белослав.  Там от  1997 година фирма „ИНХОМ“ запазва и развива технологията за производство на Белославско стъкло. Заводът е разположен на брега на плавателния канал между Варненското и Белославското езеро, непосредствено до южния..

обновено на 04.06.20 в 18:28

Три дни идната седмица асфалтират улици за синя зона

Във връзка за въвеждане на втори етап от „синята зона“ от 8-ми до 10-ти юни от 8ч. до 18ч. ще се извърши рехабилитация на пътната настилка на ул. „Княз Н. Николаевич“. Конкретно в отсечката   от ул. „Найден Геров“ до ул. „Капитан Рончевски“ , ул. „Ген. Паренсов“ и ул. „Л. Каравелов“ в отсечката от ул. „Добри Чинтулов“ до бул. „Цар Освободител“,..

публикувано на 04.06.20 в 18:25