Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фермерският пазар във Варна отваря в събота при специални мерки

Фермерски пазар ОТВАРЯ ОТНОВО в СЪБОТА.

Този път при специални мерки за контрол, съобщават организаторите.

Пазарът ще бъде разположен на познатото място – на открито пред голям търговски центърl, където може да се  спази дистанция от 2 метра между щандовете и да бъде организиран пазарът така, че да е безопасно за фермерите и приозводителите, и за хората.

На 06.04.2020 г. здравният министър Кирил Ананиев издаде ЗАПОВЕД № РД-01-179/06.04.2020 г., във връзка с работата на кооперативните и фермерските пазари, за обработването на земеделските площи, за непрекъснатост по отглеждането на селскостопански животни и производство на фуражи, която пряко касае дейността на Фермерски пазар Варна.

Пазарът ще работи НА ОТКРИТО при специални мерки за сигурност. Щандовете ще бъдат на 2 метра разстояние. . Купувачите ще изчакват един след друг на 2 метра разстояние. Фермерите ще работят с маски и ръкавици, ще дезинфекцират на всеки час щандовете. Ще има указателна табела на входа на пазара. Продуктите ще бъдат пакетирани предварително, само зеленчуци и плодове ще се продават насипно. Няма да има дегустации на стока.

     Организаторите на Фермерския пазар във Варна призовават клиентите да си носят торби за многократна употреба от вкъщи и да спазват всички специални изисквания по време на карантината. Продуктите на Фермерския пазар се продават в биоразградими и книжни торбички, и в торби от нетъкан текстил за многократна употреба.

Пазарът ще работи от 11 до 17 часа в събота, на открито пред Varna Mall.

МОЛИМ ВСИЧКИ КЛИЕНТИ ДА НЕ СЕ СТРУПВАТ ПРИ ОТКРИВАНЕТО НА ПАЗАРА – има достатъчно продукция за всички, призовават органзаторите.


Благодарим за своевременната реакция на здравния министър, на земеделския министър, както и на местния Областен кризисен щаб, Агенцията по храните – Варна и РЗИ - Варна.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Затварят временно част от бул. "Осми приморски полк" около бившето поделение Светкавица

Поради пропаднала пътна настилка заради строеж в района на бившето поделение Светкавица, днес – 6 юни, от 17 до 19:30 часа ще бъде затворена за движение част от бул. „Осми приморски полк“. Автомобилите, които се движат в посока от село Кичево и кв. „Виница“ към центъра на града, ще бъдат отбивани по пътя за Долна трака.  В посока от града към..

публикувано на 06.06.24 в 15:28

Разкриха престъпна група, източвала банкови сметки

11 участници в престъпна схема за източване на банкови сметки разкриха с лужители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност". Те проведоха специализирана полицейска операция в София, Варна, Казанлък, Самоков, както и в селата Железница и Медковец, съобщават от Министерството на вътрешните работи.  Арестувани са д вама хакери, набирачи..

публикувано на 06.06.24 в 13:43

Жители на кв. "Чайка" на протест заради въвеждането на "зелената зона"

Жители на квартал "Чайка" във Варна излизат на протест по повод въвеждането на зелената зона за паркиране в района. Недоволството си те ще изразят от 18.30 часа днес на бул. "Александър Стамболийски".  Кой и по какъв повод е предложил създаването на зелена зона в квартала; какви са критериите за тази зона; какво допринася тя за подобряването на живота..

публикувано на 06.06.24 в 13:18

ЦИК публикува симулатор за машинно гласуване

Онлайн симулатор на машинното гласуване за изборите 2 в 1 на 9 юни публикуваха от Централната избирателна комисия.  Бюлетината на симулатора не съдържа имена на кандидати, но позволява на избирателите да се ориентират как технологично протича гласуването.  Симулатора може да видите  тук. 

публикувано на 06.06.24 в 12:41

Пристигнаха ролките със специална хартия за машинния вот във Варна

1800 броя ролки със специализирана хартия за бюлетини от машинно гласуване, предназначени за Трети изборен район – Варна, пристигнаха късно снощи в Областна администрация – Варна с полицейски ескорт, съобщават оттам. Днес в Областна администрация – Варна тези материали ще бъдат раздадени на представители на 12-те общини от областта, в които има секции..

публикувано на 06.06.24 в 12:09
Снимката е илюстративна.

Пътнически и товарен влак се сблъскаха в Чехия

Четирима души са загинали, а 26 са били ранени, след като пътнически влак се е сблъскал с товарен влак в Чехия късно снощи, съобщава Ройтерс, като цитира управителя на административната област. Катастрофата е станала в град Пардубице, който е на 120 км източно от столицата Прага и е част от главния железопътен коридор в тази част на страната, информира..

публикувано на 06.06.24 в 10:39