Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напрежение сред служителите в бюрата по труда

Снимка: Дирекция "Бюро по труда" Мездра

Има напрежение сред служителите в бюрата по труда в цялата страна, алармира заместник-председателят на Националния синдикат на административните служители „Подкрепа“ Кремена Атанасова пред БНР.

От синдиката настояват да бъдат предприети допълнителни мерки за опазване на живота и здравето на тези служители, които работят ежедневно със стотици безработни.

Искането е регистрацията на безработни да става по електронен път.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тестове за грамотност по български език в Морската градина

Летният правописен маратон от инициативата "Бъди грамотен", се провежда за пореден път във  Варна. До сцена "Раковина" жителите и гостите на морската столица  имат възможността да проверят знанията си по български език и да получат безплатни правописни консултации. Организаторите от Академика БГ са подготвили тестове в три възрастови групи, а за..

публикувано на 20.07.24 в 12:54

32 градуса по обед във Варна

Варна е най-топлата точка край морето в съботния ден. Това показват данните на синоптиците, подадени от метеостанциите по места. В 12 часа в морската столица са измерени 32 градуса, в Бургас, Ахтопол и носовете Калиакра и Емине 30 градуса, 29 в Шабла. Най-топло във вътрешността на Източна България е в Русе и Карнобат, където са регистрирани 34 градуса,..

публикувано на 20.07.24 в 12:45

Протестиращи в Евксиноград: Искаме крайни срокове на ремонтите

До края на месец септември пътните настилки в местността Евксиноград трябва да бъдат възстановени, след провежданите ВиК-ремонти. Водното дружество ще ги възстанови във вида преди дейностите и с гаранция осем години . Това каза днес заместник-кметът по инфраструктурата на община Варна Палмен Китипов по време на протеста на живеещите там срещу..

публикувано на 20.07.24 в 12:24
тродос кипър

Днес е 50-ата годишнина от турската военна намеса в Кипър; Ердоган и Мицотакис пристигат на острова

Сирени със сигнал за въздушна тревога звучаха в Кипър в 5.30 ч. тази сутрин – точният час, в който преди 50 години започва турската инвазия в страната. 50 топовни салюта откриха тържествата в северната част на острова по случай 50-годишнината от "мирната операция" на Турция.  За участие в проявите за първи път едновременно на тази дата..

публикувано на 20.07.24 в 11:46

Илинден е - морето взема жертви

За християните днес е е дин от големите летни празници. Българската православна църква почита Св. пророк Илия. Според житието на светеца 900 години преди идването на Христос той предрекъл събитието. Единствен от всички светии неговия живот на земята не свършва със смърт. Църковният празник е наречен от народа Илинден. Според..

публикувано на 20.07.24 в 11:23

Инициативата “Бъди грамотен” отново гостува във Варна

Варна посреща за пореден път летния правописен маратон от инициативата  “Бъди грамотен”.  Събитието ще се проведе от 10:00 ч. до 13:00 ч. на сцена „Раковина“ в Морската градина. По време на състезанието жителите и гостите на града ни ще имат възможност да проверят знанията си по български език и да получат безплатни правописни консултации...

публикувано на 20.07.24 в 08:41

Събират дрехи и чакат помощ за ремонт на къщите за хората без дом във Воден

Кампания в помощ на хората с опожарени домове в село Воден поде  Калина Калчева от Ямбол, израснала във Воден.   Нейният пост в социалните мрежи достигна до хиляди хора в цялата страна. Тя призова строителни фирми, които имат възможност да подкрепят възстановяването на домовете на пострадалите , защото по думите й те "в момента най-много имат..

публикувано на 20.07.24 в 08:34