Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Каварна извънредно БЧК раздава хранителни продукти

Започна извънредното  раздаване на хранителни продукти от Областния съвет на БЧК – Добрич, за община Каварна.

Те са приети от „ Домашен социален патронаж“ и ще стигнат общо до 152 нуждаещи се лица от общината, от които 74 са от града, 78 от населените места.

Лицата са разпределени в три групи: лица над 65 г- 17 лица, от които 8 в Каварна, Програма „Патронажна грижа“ – 39 лица – 19 в Каварна и Програма„Топъл обяд“- 96 – 47 в Каварна.

Г-жа Йорданка Балтаджиева – началник на „Домашен социален патронаж“ сподели, че в индивидуалните хранителни пакети се съдържат 15-ет вида храни –леща, ориз, боб, трайни местни и зеленчукови консерви/ гювеч, грах, зелен боб, говеждо месо, лютеница /, брашно, макарони, олио, компоти, вафли и др.

Един пакет тежи 30 килограма и е на стойност 72,75 лв. За разтоварването на хранителните продукти помогнаха близо 15-ет  доброволци от общинско предприятие „ Чиракман“.

Кампанията по раздаването на хранителните индивидуални пакети е свързана с извънредното положение COVID – 19 и в изпълнение на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от фонд Европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, операция „ Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти 2017 – 2019“.Създадена е организация  с кметовете на населените места за разнасяне на хранителните продукти на нуждаещите се през следващите дни- уточни г-жа Йорданка Балтаджиева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протест в Аспарухово заради сеч в името на кооперация

Десетки жители на квартал Аспарухово, общински съветници, кметът на района Ивайло Маринов, участваха в протест пред терен в центъра на квартала, където ще бъдат отсечени седем кедъра, за да се построи кооперация.  Хората заявиха категорично,че ще направят жива верига и няма да допуснат изсичането,още повече, че проектът предвижда подземен..

публикувано на 03.08.24 в 20:38

Пожарът на сметището в Цалапица е потушен

Напълно потушен е пожарът на депото за отпадъци в Цалапица. На място остава дежурен екип огнеборци, водоразпръсквачи и друга техника на Общинското предприятие “Чистота” – съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров. Както бе съобщено, РЗИ отмени мерките с препоръки за носене на маски и ограничаване..

публикувано на 03.08.24 в 16:48

Йорданският престолонаследник стана баща за първи път

Принцеса Раджва, съпруга на престолонаследника на Йордания Хюсеин, роди момиченце – първородно дете на двойката и първо внуче на крал Абдула Втори, предаде Асошиейтед прес, като цитира съобщение на кралския двор. В краткото изявление се казва, че бебето, което се е родило тази сутрин, носи името Иман. Във видеоклип, публикуван на официалната..

публикувано на 03.08.24 в 16:14

Instagram е блокиран в Турция за втори пореден ден

Достъпът на потребителите на Instagram в Турция до социалната мрежа остава блокиран за втори пореден ден. Анкара обяви на 2 август, че платформата, собственост на Meta, е била замразена, без да посочва причина. Министърът на транспорта и инфраструктурата..

публикувано на 03.08.24 в 15:46
Варна

Максимална температура в неделя във Варна 33°

През денонощието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност с краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Главно през деня, ще има условия и за градушки. Ще духа умерен вятър от запад и северозапад, който следобед ще се преориентира от североизток. Минимални температури между 19° и 24°, а максимални от 28° до 33°. За Варна минимална..

публикувано на 03.08.24 в 15:27

Затвориха за кратко пътя Варна-Бургас

Жители на село Попович, община Бяла, затвориха за кратко пътя Варна-Бургас в района на Бяла, като преминаха многократно през пешеходната пътека и скандираха,че искат спешно да се завърши пътят до селото им. Проектът на общината за ремонт на пътя е прекратен през миналата година и остава близо километър, който е целият в дупки. Хората..

публикувано на 03.08.24 в 14:02

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи третия мандат

Партията на Бойко Борисов няма да подкрепи третия мандат, стана ясно след близо 3-часовата среща на ИТН и ГЕРБ-СДС, предаде БГНЕС. По-рано ИТН представи пред ГЕРБ-СДС приоритетите си в правосъдието, енергетиката и външната политика. Очаквайте подробности.

публикувано на 03.08.24 в 13:58