Шест часа е производството на един козунак. От месенето до изпичането, разказа собственикът на верига пекарни във Варна Иво Бонев. Четири човека за трите дни - четвъртък, петък и събота, правят около 2000 козунака. Някои от фурните даже затворят и не работят.
Оплетката на козунака - двойна, тройна или четворна, е най-сложното, допълни Бонев. И това не се учи за пет минути. По-различно е и трябва да се тренира. Има ситничари, които не са опитвали и им даваме конци, с които вкъщи да се учат. Искат се умения, сръчност и мотивация.
Тайната на козунака е в добрите продукти - аз ползвам български яйца и краве масло, но всичко знаят само майсторите. Чуйте в звуковия файл цялото интервю на Данела Стойнова с Иво Бонев:
26 декември не е само денят, в който празнуваме Рождество Христово, но и ден, посветен на един от най-важните стълбове в живота на всеки човек – бащата. Денят на бащата има за цел да подчертае значението на бащинството и да отдаде почит на ролята, която бащите играят в семейството и обществото. В България Денят на бащата започва да се празнува..
Расте интересът към точните науки, макар и малко, но все повече деца във Варна проявяват любопитство към нещата, които свързваме със STEM обучението. Сред местата, на които малките ученици, а и по-големите се докосват до тях е астрономическата обсерватория, чиито възпитаници в годините са сред участниците в подборите и националните отбори по..
Във връзка с Международния ден на бащата – 26 декември, от 15:00 ч. на площад „Севастопол“ (пред хотел „Черно море“), като част от националния протест на Фондация „За споделено родителство“, ще се състои протест под мотото: „Не! на родителското отчуждение!“ . В протеста ще участват представители на фондации и други неправителствени организации,..
На втория ден на Рождество Христово църквата възхвалява с благодарствени песни пречистата Божия майка, родила Спасителя. Празникът се нарича Събор на пресвета Богородица. Празникът поставя акцент върху съхраняването на традиционните семейни ценности. Благородният Йосиф и Дева Мария успяват да спасят новородения си син от разгневения владетел Ирод, който..
По време на Коледно-новогодишните празници се увеличават пациентите на д-р Албена Кирова. Повечето са преяли и препили, тогава се обаждат жлъчки и стомаси: "Човек трябва да си контролира храненето като вид храна и като количество. Хората, които са постили, в никакъв случай не бива да се нахвърлят на храната, трябва да ядат от всичко по..
През 14-те години, през които Росица Проданова работи като сертифициран хлеботерапевт, е научила, че за хубав хляб винаги е нужно добро настроение: "Дори и без мая, хлябът тогава става душишка. Хлябът събира всички съставки - вода, огън, брашно. Рисуването върху брашно създава нашата нова приказка. Трябва да притихнем, за да излезе мисълта на душата."..
Няколко бебета изплакаха до обед във варненските болници. Първото "коледно" момченце се е родило днес в АГ болницата в 7.45 ч. с класическите мерки 3200 гр. и 50 см. Детето е родено по естествен път, посочиха от лечебницата. От началото на годината там са родени 1 850 деца. Няколко часа по-късно - около 10 ч., момче се роди и в родилното отделение на..