Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Усмихни се! И това ще мине

| обновено на 22.04.20 в 09:26

Организацията на българските скаути  започна 30-дневна инициатива за предизвикателства по време на извънредното положение. 

     Скаути от цялата страна "усмихнаха" прозорците си, с весели пролетни декорации по прозорците и балконите, за да върнат усмивките на лицата на своите съседи и да ги зарадват.

  

    Даниела Стойнова разговаря с Йордан Дянков – международен комисар на организацията на българските скаути за предизвикателството да си скаут по време на социална изолация:
Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Жители на кв. "Левски" се притесняват да не презастроят 17-и микрорайон

Граждани се срещнаха с общинския съветник Христо Атанасов, за да изложат опасенията си, свързани със 17-и микрорайон, а именно – да се превърне в апетитна зона за високо презастрояване. Това заяви от името на гражданите Микаела Левенова, собственик на имоти в района и юрист.  Христо Атанасов, зам.-председател на общинския съвет във Варна и..

публикувано на 27.07.21 в 14:04

Мария Бакалова стана кръстница на научноизследователския кораб "Св. св. Кирил и Методий"

С тържествена церемония в Пункта за базиране във Варна, беше издигнат военноморския флаг на военния научноизследователски кораб, който беше именуван "Св.св. Кирил и Методий". Корабът е собственост на консорциума "Българска антарктическа база "Св. Климент Охридски" и научноизследователски кораб ,с участието на Висшето военноморско училище "Никола..

публикувано на 27.07.21 в 13:33

Пътят към „летните сараи“ в Росенец остава общинска собственост

Пътят, който води към „летните сараи“ в парк „Росенец“ и беше обект на две скандални сесии, остава общинска собственост за момента. Това се случва въпреки решение на Бургаския административен съд, който частично се съобразява с жалбите на фирмите, свързвани с Доган , съобщава Радио Бургас. На сесията през април миналата година, след две гласувания, се..

публикувано на 27.07.21 в 12:54

Обмислят изпит за шофьорите, превозващи малки туристически групи

Обмислят въвеждане на изпит за шофьорите, превозващи малки туристически групи и задължителни застраховки за пътниците. Екипът на служебния министър на туризма постави началото на законодателна инициатива , с цел регламентиране на превоза на малки туристически групи в превозни средства тип 8+1 и изсветляване на този сив сектор, превърнал се в..

публикувано на 27.07.21 в 12:43

Варна отбеляза 143 години от Освобождението

Варна отбеляза 143 години от Освобождението от турско робство. По случай празника венци и цветя бяха положени пред паметника на руските войни в двора на Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил“ от Пейчо Пейчев, зам.-кмет на Община Варна, началник на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, генералния консул на Руската федерация във Варна Владимир..

публикувано на 27.07.21 в 12:29

Ще мият по-често Крайбрежната във Варна след писмо на ресторантьорите

От тази сутрин до края на месеца ще мият крайбрежната алея  „Капитан Георги Георгиев” всяка сутрин, а от първи август- три пъти седмично. Това съобщи Тодор Колев - директор на дирекция „Екология и опазване на околната среда „ в общината. Поводът за коментара е писмо на собственици и наематели на заведения на крайбрежната алея , с което те..

обновено на 27.07.21 в 12:15

Мария Бакалова кръщава новия български научноизследователски кораб

Тържествен акт по издигане на военноморския флаг и присвояване на име на военен научноизследователски кораб с бордови номер 421 – „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе във Варна. Церемонията започва в 11 часа, в Пункт за базиране – Варна. Кръстница на плавателния съд ще стане номинираната за „Оскар“ българска актриса – Мария Бакалова, която вчера..

обновено на 27.07.21 в 09:33