Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Престрелка във Варна снощи, стрелецът е задържан

Полицейска акция на бул. "Ген. Колев"
Снимка: Румен Сарандев

Мъж е бил прострелян снощи във Варна от 40-годишен човек, с когото, по първоначална информация, е имал неуредени бизнес отношения.

29-годищният мъж е опериран, той е в болница и е в добро състояние. Стрелецът е задържан, съобщиха източници от разследването.

По предварителна информация не става дума за членове на престъпни групи или криминално проявени лица. Засега не е известно двамата да имат криминални регистрации.

Очаква се по-късно днес изявление на прокуратурата по инцидента.

От Областната дирекция на МВР във Варна съобщиха, че работят активно по изясняването на обстоятелствата около инцидента в района на бул."Генерал Колев" във Варна.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Костадин Ангелов: Обезпокоени сме от съобщенията за ваксината на „Янсен”

Обезпокоени сме от днешните съобщения от Америка за ваксината на „Янсен”. Очакваме в края на деня да имаме решение, след като Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) даде становище. Обсъждаме всеки, който желае да си постави ваксината на „Астра Зенека”, да си я постави. А за тези, които не желаят да си я поставят, ще вземем решение – един от..

публикувано на 13.04.21 в 16:01

Гърция отваря 9 летища за полети от ЕС и 5 други държави на 16 април

Гърция планира постепенно да премахне ограниченията за пътуване за пристигащи от чужбина и да отвори 9 летища за полети от Европейския съюз и други 5 страни извън ЕС в петък , 16 април, съобщи „Keep Talking Greece“. Остава целта откриването на туризма да бъде на 14 май 2021 година. В първата фаза отварянето ще бъде за полети от страни от ЕС, както и..

публикувано на 13.04.21 в 15:53

Инспекцията по труда засилва контрола в селското стопанство

Инспекцията по труда засилва допълнително контрола в сектор “Селско стопанство“ предвид затоплянето на времето и активизирането на дейностите в него. За целта ще бъдат увеличени екипите, проверяващи в сектора, с инспектори по труда, осъществяващи контрол в други икономически дейности. Акцент при проверките ще бъде законосъобразното наемане на работна..

публикувано на 13.04.21 в 15:40

Масов отказ от ваксиниране с "Астра Зенека" във Варна

Масов отказ от Covid ваксината "Астра Зенека" констатират общопрактикуващите лекари във Варна. След появилите се информации за противопоказания хората предпочитат да изчакат доставките на ваксината на "Пфайзер". Няма и яснота за тези, които са си поставили първата доза на "Астра Зенека" и искат втората да е от друга ваксина, коментира д-р Каролина..

публикувано на 13.04.21 в 15:06

Навлизането на изкуствения интелект е едно от съвременните предизвикателства пред юристите

Динамиката на родното и световното законодателство и навлизането на изкуствения интелект във всички сфери на обществения живот са едни от основните предизвикателства пред юристите в днешно време. Това каза в интервю за „Радио Варна” доц. Андрияна Андреева, ръководител на Катедра „Правни науки” към Икономическия университет във Варна. „..

публикувано на 13.04.21 в 14:56

Най-много болни от COVID-19 от началото на пандемията в Балчик

27 нови случая на коронавирусна инфекция показва регистърът за община Балчик от изминалото денонощие, излекувани няма , с което оптимистичната статистика от понеделник за повече излекувани, отколкото заразени, се обръща. Днес данните показват, че е достигнат най-високият брой на лекуващите се от Ковид – 19 от началото на пандемията – 294 души (244 на..

публикувано на 13.04.21 в 14:41

Пролетното почистване в Балчик започна с нерегламентираните сметища

По предписание се събират и извозват отпадъците в двете най-критични точки – покрайнините на града в горната и в долната част .  Едното направление е от Елпром до Пожарната, след това от ВВС надолу по околовръстното, циганската махала, покрай улица „Ивайло“ и долу до пристанището, обясни началникът на общинското предприятие „Благоустрояване и..

публикувано на 13.04.21 в 14:07