Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна изграждането на втория етап от синята зона във Варна

6
ул."Княз Николаевич"
Снимка: Д.Дончева

Започна рехабилитацията на улици и разчертаването им за втория етап от синята зона във Варна, установи проверка на Радио Варна. Тя ще разполага с 5752 паркоместа в 6 подзони, което е с 3149 повече в сравнение с първия етап. За хората с увреждания ще бъдат изградени 192 места.

Всички живеещи в района където се изгражда синята зона са предварително уведомявани, за да преместят колите си своевременно, каза за радио Варна Младен Иванов, директор на Общинското предприятие „Паркинги и синя зона“. При случай на репатриране на кола, която пречи на дейността,  собственикът не плаща наказателна такса, уточни той. Ако собственик установи, че колата му е преместена е необходимо да се обади или на телефона на ОП „Паркинги и синя зона“ или в съответното районно управление на МВР.

Не всички улици ще бъдат изцяло преасфалтирани, каза още Младен Иванов, по информация на община Варна. Районното кметство е подало до община Варна по кои това да се извърши и на кои ще бъдат закърпени дупките.

Към момента се работи с по-бавни темпове, заради извънредното положение, но очакванията са вторият етап да бъде завършен до края на месец юли, каза още Младен Иванов.

До 13 май включително действащата вече синя зона във Варна остава безплатна, каза още той. И уточни, че решението е на варненския Общински съвет, съобразно обявеното от правителството извънредно положение до тази дата.

Подробностите чуйте в звуковия файл:




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Статуята от Хераклея Синтика вече може да бъде разгледана от посетителите на музея в Петрич

Статуята, вероятно на владетел или висш чиновник, открита при теренните проучвания в обект „Античен град Хераклея Синтика“, е разопакована и изправена на място  в експозиционната зала на Историческия музей в Петрич. Няколко часа продължи работата, под ръководството на проф. Людмил Вагалински, за да се извиси в цял ръст мраморната статуя...

публикувано на 06.08.24 в 17:21
Преливането на утаителя преди входа на порта

През 2017 г. е извършено последното почистване на утаителя на Белославското езеро

Последното почистване на утаителя на Белославското езеро от Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" е извършено през 2017 година. Тогава са драгирани около 200 хиляди м3 утайки. Това съобщиха след запитване на Радио Варна от Министерството на транспорта и съобщенията.  Почистването на съоръжението се извършва съвместно от Държавното..

публикувано на 06.08.24 в 17:05

Колко пари са похарчили партиите за изборни кампании?

Между 2013 и 2023 година партиите, които или са минавали бариерата от 4% за парламента, или в дадена кампания са похарчили поне 1 милион лева, общо са изразходвали 68,45 милиона лева.  Това сочи анализ на Мартин Драганов, стажант в Института за пазарна икономика. Данните, които използва са от Сметната палата, където партиите са длъжни да..

публикувано на 06.08.24 в 16:27

Европейският потребителски център с информационна кампания във Варна

Тридневна кампания за информиране на гражданите относно нарушаване на правата им като потребители провежда във Варна Европейският потребителски център. В сряда, 7 август, представители на ЕПЦ ще са на летището, а в четвъртък, 8 август - до хотел "Черно море".  Около  1/3 от жалбите, постъпили в Европейския потребителски център (ЕПЦ), са свързани с..

публикувано на 06.08.24 в 16:10

20 проектни идеи за над 58 млн. лв. подава Община Варна за еврофинансиране

20 проектни идеи – 2 основни и 18 резервни, подава Община Варна за финансиране по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Програмата подкрепя изпълнението на интегрираните териториални стратегии на десетте големи градски общини, в това число и Община Варна, които са от значение за балансираното..

публикувано на 06.08.24 в 15:49
Централен плаж, Варна

Тренировки и демонстрации ограничават временно достъпа до Централния плаж във Варна

Във връзка с честванията на 145-ата годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България, в района на Централния плаж във Варна, в близост до Морската тераса и в прилежащата водна акватория, ще се проведат военни демонстрации на 7 август от 10 до 13 часа (резервен ден: 8 август от 8 до 13 часа). Военните демонстрации ще се проведат на..

публикувано на 06.08.24 в 15:26

Търсят главен експерт "Строителство" към общинската дирекция "Образование и младежки дейности"

Община Варна обяви процедура за подбор за набиране на кандидати за длъжността главен експерт „Строителство” към дирекция „Образование и младежки дейности“. Минималните изисквания към кандидатите за заемане на длъжността са: степен на завършено образование – бакалавър в професионалната област – технически науки. Необходими са и две години професионален..

публикувано на 06.08.24 в 14:42