Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Варна подписва договор за възстановяване на скъсан тръбопровод в "Аспарухово"

Община Варна
Снимка: Радио Варна

До десет дни се очаква Oбщината във Варна да подпише договор с фирма-изпълнител за възстановяването на скъсания от преминаващ кораб в края на миналата година тръбопровод за отвеждане на отпадните води от квартал "Аспарухово" до пречиствателната станция.

В момента отпадните води преминават във водите на Варненското езеро.

Заместник-кметът на община Варна Христо Иванов съобщи, че стойността на проекта, финансиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, е 1 300 000 лева.

Очаква се ремонтът да приключи до три месеца, съобщи Иванов:




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бойко Борисов: Калин Стоянов категорично трябва да бъде освободен от МВР (НА ЖИВО)

Политическа партия ГЕРБ излиза с позиция във връзка с актуалната политическа обстановка.  Срещата с медиите се излъчва на живо в страницата на Бойко Борисов във Фейсбук.  ГЕРБ иска оставката на Калин Стоянов, подчерта Борисов.  Служебният вътрешен министър Калин Стоянов категорично трябва да бъде освободен от МВР. Призовавам президентът Радев с..

публикувано на 20.08.24 в 10:38

Екскурзовод без лиценз разкриха в Балчик

Екскурзовод без лиценз, водещ групи с туристи в Балчик, е установен при съвместните проверки между Комисията за защита на потребителите, Министерството на туризма и Икономическа полиция. Проверката е от 15 август, съобщиха от Министерството на туризма. Служителят е извършвал екскурзоводска дейност, без това да е вписано в Националния туристически..

публикувано на 20.08.24 в 10:34

Жители на Ален Мак излизат на протест срещу създаването на наркокомуна в местността

Живеещи в местността "Ален Мак" ще излязат на протест днес от 19.00 часа на спирката пред Варненския свободен университет. Причината за недоволството им е предстоящо създаване на наркокомуна в района от сдружение “Асоциация за превенция и работа със зависимости "Само днес”. В началото на този месец, от сдружението са наели къща в местността, в..

публикувано на 20.08.24 в 10:25

Жители на "Левски" и Цветния квартал настояват за спирка на номер 12 срещу блок 22 на ул. "Евлоги Георгиев"

Жители на "Левски" и Цветния квартал във Варна настояват за изграждането на нова спирка на линия номер 12.  Над 900 души до момента са се включили в подписка с искане автобус 12 да спира на бул. "Христо Смирненски" срещу блок 22 на  ул. "Евлоги Георгиев", за да се осъществи връзка с линия номер 13 и подрайон 24. Номер 12 е..

публикувано на 20.08.24 в 10:10

Ахмед Доган събира в "Росенец" Централното оперативно бюро на ДПС

Централното оперативно бюро на ДПС се събира в 14 часа днес в "Росенец", съобщава БНР.  За да бъде легитимно заседанието е необходимо да присъстват поне 16 души от 24-те членове на бюрото, защото по устав той заседава при кворум 2/3 от състава и взема решения с обикновено мнозинство от присъстващите членове, съобщава БНТ. Заседанието е свикано от..

публикувано на 20.08.24 в 09:47

8.40 часа, 20 август: Светофарът край кръговото на "Почивка" все още не работи

Светофарът край кръговото кръстовище на "Почивка", чието спиране стана повод за редица протести, все още не е възстановен. Това установи репортерска проверка тази сутрин, 20 минути преди 9 часа. Временно не работи светофарът до кръговото на "Почивка", причината - ремонтни дейности Възстановяват светофара до кръговото на "Почивка" до 20 август..

публикувано на 20.08.24 в 08:40

Избраха строител за новата сграда на варненската библиотека

Община Варна обяви класирането по обществената поръчка за изпълнител на строителството на нова сграда на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“. На първо място комисията класира дружеството „Булстрой груп“ ЕООД. Библиотеката ще се изгражда в пространството между улиците „Братя Миладинови“, „Проф. Марин Дринов“, бул. „Осми приморски полк“ и сградата..

публикувано на 20.08.24 в 08:35