Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автоинструктори от Варна излязоха на протест

| обновено на 01.05.20 в 09:51

Автоинструктори от Варна протестират днес, въпреки че от началото на следващата седмица /4 май 2020 г./ започва поетапното възстановяване на дейността им. Това обяви за Радио Варна Атанас Балабанов, председател на Съюза на автоинструкторите във Варна.


Това, което обявиха от министерството на транспорта, че се разрешава обучението на практика не кореспондира с действията, които в момента извършва Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", затова и ще излезем на протест, каза още Балабанов. Той посочи, че в заповед, която са получили от директора на агенцията се казва, че се разрешава само явяването на теоретичните и практическите изпити при определени условия, но не и на обучението. Хората, които са били записани за изпити преди обявяването на извънредното положение, не са управлявали кола през това време и вероятността да не издържат изпитите - теория и практика са много големи, уточни Балабанов.


Съюзът на автоинструкторите във Варна настоява възможно най-скоро да се разреши да започне обучението на курсистите и в двете форми, за да могат тези, които трябва да се явят на изпити да си припомнят и теорията и практиката. Ако веднага бъдат изпратени на изпит има вероятност много от тях да не ги издържат успешно и така да се наложи да плащат и допълнителни курсове за обучение и още такси за явяване на изпит, каза Балабанов.


Протестът ще се проведе от 10.00 часа на паркинга на сградата на Държавна автомобилна инспекция-Варна. Автоинструкторите настояват и да бъдат включени в някакви рамки за финансово подпомагане, тъй като търпят много големи загуби и да бъдат изготвени критерии за кандидатстване, за да могат да го направят.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Огромни разрушения в Елин Пелин, дрон с термокамера облита района на инцидента

Хеликоптер на Военновъздушните сили започна облитане на района на инцидента в Елин Пелин, предаде БНР.  Така наречените бронирани военни машини "котки" също влизат в периметъра, вероятно за да направят пореден опит да огледат ситуацията.  По-рано през деня стана ясно, че това не се е случило два пъти в изминалите часове след старта на инцидента...

публикувано на 26.07.24 в 09:21

Ден на отворените врати на борда на НИК "Св. св. Кирил и Методий" днес и утре

Ден на отворените врати ще се проведе на борда на военния научноизследователски кораб НИК 421 „Св. св. Кирил и Методий“.  О т 13 до 17 часа днес плавателният съд ще бъде базиран на Морска гара-Варна, за да бъде разгледан от варненци и гости, а на 27 юли, събота, ще бъде отворен за посещение от 9 до 11 часа. Събитието се организира по..

публикувано на 26.07.24 в 07:00

Адресите без ток на 26 юли

На 26.07.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Величково и с. Цонево - клиентите, електрозахранени от ТП 7 и МТП 23. Временни смущения в електрозахранването са възможни от 09:00 ч. до 11:00 ч. и от 15:00 ч. до 17:00 ч...

публикувано на 26.07.24 в 06:16

Денят започва с облаци, но ще завърши със слънце

Утрото в петък ни посреща с прохладно и ветровито време. Днес денят ще започне с по-значителна облачност, на места все още ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Постепенно валежите ще спрат и до вечерта облачността ще се разкъса и намалее до ясно. Ще духа умерен вятър от север-северозапад, привечер ще..

публикувано на 26.07.24 в 06:02

Частично бедствено положение в Елин Пелин заради пожар в складове за фойерверки

Пожар е избухнал в складове на фирма за фойерверки  и други пиротехнически средства между град Елин Пелин и едноименната гара. Последвали са взривове, съобщава БНР.  Пожар в складове за фойерверки между град Елин Пелин и едноименната гара, има пострадали Обявено е частично бедствено положение в град Елин Пелин, както и в някои от селата в..

публикувано на 25.07.24 в 21:49

Георги Гергов ще обжалва решението на СГС за Пловдивския панаир

Бизнесменът Георги Гергов ще обжалва решението на Софийски градски съд, който определи за нищожен апорта на варненските акции от Панаира в доминираното от него дружество „Пълдин туринвест“, предаде Радио Пловдив.  Софийски градски съд: Община Варна никога не е ставала собственик на 29 % от акциите на Пловдивския панаир По думите му..

публикувано на 25.07.24 в 17:29
Снимката е илюстративна

До 2 август пускат движението между ул. "Прилеп" и "Подвис", септември асфалтират бул. "Христо Смирненски"

До 2 август ще бъде пуснато движението и се очаква възстановяването на маршрута на автобусите в участъка от бул. „Христо Смирненски“ между улиците „Прилеп“ и „Подвис“, като намерението на фирмата-изпълнител е през август да може да се ползва и участъкът до ул. „Мир“, съобщиха от ВиК-Варна.  До 2 август се очаква да се възстанови маршрутът..

публикувано на 25.07.24 в 17:00