Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Стела Николова: Институциите мълчаха с месеци за замърсяването на Варненското езеро

Снимка: Радио Варна

Варненският общински съветник от „Демократична България” Стела Николова е подала сигнал в Районна прокуратура, във връзка със замърсяването на Варненското езеро. Сигналът е срещу неизвестен извършител или длъжностни лица, които със свои действия или бездействия в продължение на почти 9 месеца са застрашили общественото здраве на варненци и гостите на града.

В предаването „Позиция” на Радио Варна Стела Николова коментира, че отговорните институции си прехвърлят топката и не искат да поемат отговорност за решаването на този проблем, Екологичната катастрофа във Варненския залив е факт, каза Стела Николова и попита:

Защо всичко трябва да се крие? Защо на нас не ни се представят проблемите, така че да седнем да намерим начин за тяхното решаване...? От общината са знаели за проблема още от август миналата година, какво са предприели?

Общинските съветници от „Демократична България” са поискали спешно свикване на комисията по екология, както и извънредна сесия на Общинския съвет, на която да се обсъди замърсяването на Варненското езеро.

По повод финансовото състояние на общинското дружество „Градски транспорт” Стела Николова съобщи, че актуалните задължения на общинския превозвач са в размер на 9 милиона лева. Тя поиска да се търсят начини за икономическо стабилизиране на фирмата, без да се налага тя да тегли нов кредит.

Според Николова, в момента има проблем със заплатите в „Градски транспорт”, както и с разплащането към доставчици.



ВИЖТЕ ОЩЕ

426 проверки за спазване на карантина във Варна

Във Варна и областта са проверени 426 лица за спазване на наложената им задължителна домашна карантина. За днешния ден, служители на ОД на МВР – Варна са извършили 426 проверки по адреси на лица, поставени под задължителна домашна карантина, тъй като са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискови дестинации...

публикувано на 04.07.20 в 16:50
Тежката катастрофа, в която загина журналистът Милен Цветков, стана на бул.

Съдебно заседание по делото за катастрофата с Милен Цветков - следващата седмица

За 8 юли (сряда) от 11 часа е насрочено съдебно заседание по молба за изменение на мярката за неотклонение на Кристиан Николов, обвинен за причиняване на катастрофата с Милен Цветков , при която тв водещият загина. Това съобщиха от Софийския градски съд. Журналисти ще бъдат допускани до сградата само при предварителна заявка от съображения..

публикувано на 04.07.20 в 14:58

Испания отваря от днес границите си за 12 страни извън ЕС

Испанските медии подчертават, че принципът на реципрочност не е спазен от страни като Китай, Алжир и Мароко. Само четири от 12-те държави извън Евросъюза, за които Испания отвори границите си, разрешават влизането на испански граждани - Сърбия, Черна гора, Тунис и Южна Корея. Само около една четвърт от обичайния брой полети от чужбина приемат..

публикувано на 04.07.20 в 14:39

Социологът Димитър Ганев: Навлизаме в етап на нормализиране на живота у нас

"Навлизаме в етап на нормализиране на живота у нас", това коментира в обзорното предаване на Радио Варна "Позиция" социологът Димитър Ганев от "Тренд". "66% от хората, които анкетирахме, през юни вече се бяха върнали към нормалния си начин на живот. Оттук обаче въпросите са повече от отговорите. На есен трябва да пазим тази "мазнинка", както..

публикувано на 04.07.20 в 14:22

Предстои създаването на още една група за специални операции, каза министър Каракачанов

Предстои създаването на още една група от Силите за специални операции в София, каза в Пловдив министърът на отбраната Красимир Каракачанов, след церемонията по връчване на бойното и представителното знаме на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) и честване на празника на Гарнизон Пловдив. Според министър Каракачанов това е..

публикувано на 04.07.20 в 13:21

Жертвите на COVID-19 в Русия надминаха 10 000

Русия в събота заяви, че е регистрирала повече от 10 000 смъртни случая от пандемията на коронавирус. Броят на смъртните случаи вече достигна 10 027 според правителствения информационен уебсайт. Русия потвърди 674 555 случая..

публикувано на 04.07.20 в 13:17

Порой доведе до смъртта на 14 души в Япония

Има опасения за смъртта на четиринадесет души, след като в събота в западния Япония беше наводнен старчески дом от рекорден обилен дъжд в региона, каза местният управител. Жертвите били открити в състояние на „сърдечно-респираторен арест" в съоръжението за възрастни хора, което е наводнено, след..

публикувано на 04.07.20 в 13:14