Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предизвикай себе си в 5kmrun Selfie

2
Снимка: 5kmrun

Да пробягаш 5 километра на ден, да засечеш за колко време изминаваш разстоянието и да публикуваш личното си постижение в сайт където същото правят и други хора. Така вече трета седмица правят всички любители на бягането, които традиционно участваха в съботните маратони организирани от инициативата 5kmrun.

И тъй като извънредното положение ги постави в невъзможност да се организират по парковете както досега, те създадоха  платформата 5kmrun Selfie, чрез която всеки се регистрира и участва индивидуално - във време когато на него му е удобно.

Прави се седмична класация между участниците, което пък дава възможност на човек  да види на кое място е сред останалите участници от цялата страна, каза за радио Варна Павел Павлов, главен организатор на 5-километровите бягания за Варна.

Преди извънредното положение бягането се провеждаше групово всяка  събота в София, Варна, Пловдив и Бургас. В него традиционно се включваха стотици любители на този спорт, а във Варна проявата се провеждаше в Морската градина. В този вид събитието няма да се провежда до 14 юни, каза още Павел Павлов. Затова от инициативата приканват любителите на бягането да се включат чрез платформата 5kmrun Selfie. Участието за  всички е безплатно и няма възрастови ограничения.

Чуйте още в звуковия файл:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

На първо четене: НС наложи пълна забрана върху продажбата на райски газ

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за здравето, с които се налага пълна забрана върху продажбата, включително онлайн, на райски газ (диазотeн оксид) и пълнители за него на физически лица без оглед на възрастта им, предаде БНР.  Остава разрешена само продажбата за юридически лица за медицински цели и за хранително-вкусовата промишленост..

публикувано на 31.07.24 в 15:55

Във Варна арестуваха 33-годишен журналист на свободна практика за обиди срещу полицай

Служители на Първо Рaйонно управление на полицията във Варна са задържали 33-годишен жител на Велико Търново, журналист на свободна практика, нападнал вербално полицай, който проверявал сигнали за неправилно паркиран автомобил на улица "Струга". Задържаният бил приятел на собственика на автомобила и обиждал и извикания на място патрулен екип.  С..

публикувано на 31.07.24 в 15:17

И днес ще протестират срещу спрения светофар във Варна

Протестът срещу спирането на светофара след кръговото кръстовище на "Почивка" продължава и днес. За втора поредна вечер ще бъде затворен магистралният път "Варна - Златни пясъци", съобщиха за Радио Варна участници в протеста. Спонтанен протест заради спрян светофар след кръговото на "Почивка" към курортите Тази сутрин в 8.45 часа колоната от..

публикувано на 31.07.24 в 15:00

В Добрич създават Фонд за подпомагане лечението на деца, страдащи от редки заболявания

Общинските съветници в Добрич одобриха предложение за създаването на Фонд за подпомагане лечението на деца. Инициативата за създаването му идва от групата съветници на „Възраждане“ в местния парламент. Целта на фонда е да бъдат финансирани деца от общината, страдащи от редки заболявания. Фондът за подпомагане лечението на деца от община Добрич ще..

публикувано на 31.07.24 в 14:41

Една година от встъпването в длъжност: Областният управител на Варна с отчет за управлението си

Областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева представи отчет на работата си за първата година от управлението на Областната администрация.  Създаване на екосистема на доверие, в която всички заинтересовани институции, от държавата и от местната власт в областта, да работят в полза и в интерес на хората. Това е основната и най-голяма цел на..

публикувано на 31.07.24 в 14:35

Народното събрание одобри окончателно актуализацията на бюджета

Народното събрание одобри окончателно актуализацията на държавния бюджет, с която общините ще получат допълнителни суми за свои проекти, предаде БНР. Кметовете на големите градове с районно деление да могат да делегират на районните кметове възлагането и изпълнението на проекти. Спор предизвика искането на депутатите от „Възраждане“, БСП и..

публикувано на 31.07.24 в 14:08
Ръководството на варненската асоциация

Асоциация "Сигурност": Варна не е готова за реакция при извънредна ситуация

Варна може да е пряко засегната от войната в Украйна. Това каза председателят на Варненската асоциация „Сигурност“ Марин Черкезов на среща с медиите. Той напомни, че, по права линие, Варна се намира на 350 километра от Крим и 300 км. от Украйна. Според заместник-председателят на асоциацията Павлин Павлов, заплахата от разширяване на военния..

публикувано на 31.07.24 в 13:58