Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Преоткрий България" обединява оферти на хотели и ресторанти

bulgaria.jpg


Всички хотели и ресторанти ще могат да публикуват своите оферти за потребителите в България в онлайн резервационна система "Преоткрий България".

Това каза управителят на "Метро България" и директор на "Човешки ресурси" Филип Анастасиу, който представи проекта "Преоткрий България" на брифинг в Министерския съвет. Платформата ще започне да работи в началото на юни. "Това, което ние гарантираме в тази платформа е, че нашите партньори ще дадат най-добрата възможна оферта, която могат да си позволят, защото тази платформа ще бъде абсолютно безплатна за тях, така че те ще могат да си позволят да дадат наистина много добра цена", добави Филип Анастасиу.

Филип Анастасиу изтъкна, че всички, които предлагат оферта в тази платформа, трябва да се ангажират да спазват правила за безопасност и хигиена, които се разработват в момента. Идеята е да се насърчи вътрешният туризъм и да се даде възможност на българските туристи в тази по-особена ситуация да преоткрият туризма в България.

Георги Гъневски от "Метро България" допълни, че тези, които ще резервират ваканция или нощувка през тази платформа, ще изберат да отидат на едно сигурно място от гледна точка на хигиена, чистота, опазване на здравето, гарантиране на социалната дистанция. Той уточни, че е разработен детайлен пакет от протокол и мерки за хигиенизиране, чистота и здраве. В него включени всички препоръки на Световната здравна организация, както и водещи практики от различни страни, които също развиват туристически бизнес. "Идеята е да качим на много по-добро ниво продукта, който българският туризъм предлага.

Втора точка от тази програма е да се върне българското меню и българските храни в ресторантите, отбеляза Георги Гъневски. Задължително условие е за хотели и ресторанти, които могат да представят офертите си през тази платформа, е да предлагат български храни и ястия, произведени от продукти, които са доставени от български хранителни предприятия и фермери.

Третата част е финансовата стабилност - възможността на хотелиери и ресторантьори да започнат работа. Затова партньорите от бизнеса, които заставят зад тази кампания, ще вложат средства за финансиране на първоначалното зареждане. Това широка група от компании - международни и български, които работят в България. "Искаме 360 градуса да бъде включен бизнесът, с държавата, в полза на обществото", заяви още Георги Гъневски./БТА



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Биляна Якова с коментар по темата за интегрирания градски транспорт и валидаторите

Ръководителят на проекта "Интегриран градски транспорт"-Варна инж. Биляна Якова изпрати писмо до редакцията на Радио Варна  във връзка с публикации в медиите, в които е отразена пресконференция на кмета на Община Варна Благомир Коцев и неговия екип от 18 април 2024 г.  Внесоха сигнал в прокуратурата срещу ръководителката на проекта за интегриран..

публикувано на 26.04.24 в 10:31
Ангел Кунчев

Доц. Кунчев: Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради коклюша

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо. Това съобщи за БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. 500 са вече регистрираните в страната случаи на коклюш. Според Кунчев не се налагат извънредни мерки, а карантина ще се въвежда само в конкретни училища и..

публикувано на 26.04.24 в 09:11

Последно заседание на 49-ото Народно събрание

Днес трябва да бъде последният работен ден на депутатите от 49-ото Народно събрание. Заседанието ще се проведе без председател на институцията, след като в четвъртък бе гласувана оставката на Росен Желязков. Парламентът освободи предсрочно председателя на НС Росен Желязков Очаква се депутатите да гласуват на първо четене забраната на реклама на..

публикувано на 26.04.24 в 08:35

Започва изплащането на великденските добавки на пенсионерите

Националният осигурителен институт ще започне изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева.  Парламентът реши добавката да обхване пенсионерите с размер на пенсията до линията на бедността, т.е. до 526 лева включително, което означава, че такава ще получат около 534 хиляди души. Майските пенсии ще се изплащат..

публикувано на 26.04.24 в 08:18

Правителството решава днес дали да бъде обявена епидемия от коклюш

Ще бъде ли обявена епидемия от коклюш и какви мерки ще предприемат здравните власти у нас, ще стане ясно по време на заседание на правителството днес,  съобщиха за БНР от здравното министерство. На среща при министър Галя Кондева днес е обсъдена ситуацията с разпространението на инфекцията, както и възможните варианти за мерки. Дори да бъде обявена..

публикувано на 26.04.24 в 08:00

Адресите без ток на 26 април

На 26.04.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - ул. Люлебургаз бл. 1, бул. Чаталджа 22, ул. Лозенград 3, ул. Уилям Гладстон 2, 4, 6, 8, 10, 12, ул. Черна 1, 3, ул. Джеймс Баучер 1,..

публикувано на 26.04.24 в 06:14
Есенно море

Утрото започва с облаци, през деня ще е слънчево

Утрото в петък ни посреща с повечко облаци и лек хладен вятър. Днес сутринта ще има разкъсана ниска и средна облачност, която по-късно ще намалее, временно до слънчево. Вятърът ще е умерен от запад-северозапад, привечер ще отслабне. Минимални температури между 7° и 12°, за Варна около 11°, максималните ще са между 16° и 21°, за Варна..

публикувано на 26.04.24 в 06:13