Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Градският транспорт във Варна с над 3 милиона лева загуби заради кризата с коронавируса

Снимка: архив

Над 3 милиона лева са загубите на градския транспорт във Варна по време на извънредното положение. Причината -  силно намалелия брой пътници през март и април, когато хората бяха призовавани да останат по домовете си, като мярка за ограничаване на разпространението на коронавируса. Въпреки финансовите затруднения, общинският превозвач не е пред фалит, а цената на билета остава 1 лев, предаде БНТ.

Заради кризата с коронавируса е направена оптимизация на разходите в градския транспорт. От дружеството се надяват до края на май да влязат в нормален ритъм. Засега започна леко да се вдига оборотът. Времето предполагам и то оказва влияние, разхлабването на мерките, също, каза инж. Злати Златев, изпълнителен директор на „Градски Транспорт” – Варна.

Въпреки кризата с COVID-19, съкратени в градския транспорт няма. Заради финансовите загуби, дружеството не може  да осигури тестване на служителите си за COVID-19.Това могат да го направят от общината... Смятам, че е редно, защото нашите водачи и най-вече кондукторите са на първа линия, както лекарите, каза още Златев.

Галя Христова от 8 години продава билетчета в автобусите и досега не е работила в условията на пандемия. Споделя, че отказва да таксува пътници, които нямат предпазни маски. След всеки курс се дезинфекцират дръжките, вратите и седалките в автобусите. За да се гарантира здравето на пътници, във всеки автобус е поставен дезинфектант.\БНТ


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтираха около 100 детски площадки за три месеца във Варна

Служители на общинското предприятие „Общински проекти и озеленяване“ са ремонтирали около 100 детски площадки за три месеца. Повече от тях са в недобро състояние в резултат на вандалски прояви, припомнят от Общината.  Частичните ремонтни дейности включват подмяна на счупени пейки, поставяне на нови оградни пана и вратички. Ремонт е направен още на..

публикувано на 11.07.24 в 16:41
Ивелин Михайлов

Депутатите направиха комисия за разследване дейността на Ивелин Михайлов от "Величие"

Депутатите създадоха временна Комисия за проверка на всички факти и обстоятелства по данни за извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов - идеолог на партия "Величие", и изградения в село Неофит Рилски, община Ветрино, комплекс "Исторически парк". Временната комисия се състои от 18 народни представители, избрани на паритетен..

публикувано на 11.07.24 в 16:38

Над 70 души минаха през мобилните медицински пунктовете във Варна заради жегите

Над 70 души потърсиха съдействие на разкритите от Община Варна мобилни пунктове. В тях медицински специалисти мериха безплатно кръвното налягане и даваха съвети във връзка с горещото време. Младежи от БЧК раздаваха бутилки с минерална вода на преминаващите, съобщават от общинския пресцентър. Припомняме, че заради обявения жълт код и очакваните високи..

публикувано на 11.07.24 в 16:30
Снимката е илюстративна

МТС: Около 40% от камионите по пътищата са претоварени

Съвместни действия за спиране на достъпа на претоварени камиони в пристанищата по река Дунав и Черно море . Това обсъдиха на среща заместник-министрите на транспорта и съобщенията Анна Натова и Димитър Недялков с представители на държавните и частни пристанищни оператори в страната. Целта на мерките е подобряване на безопасността на движението по пътя..

публикувано на 11.07.24 в 15:28

Таксиметрови фирми във Варна искат достъп до паркинга на автогарата

Таксиметровите фирми във Варна, без една, която има сключен договор, нямат достъп до паркинга на автогарата във Варна. Там е поставена бариера и клиентите им не могат да бъдат превозени с багажа си до автобусите. За това сигнализира с писмо до кмета на града Благомир Коцев, до председателя на Общинския съвет и до БНР, една от потърпевшите фирми...

публикувано на 11.07.24 в 15:02

Кметът напомня, че за едрогабаритните отпадъци има график

Има нов график за изхвърляне на едрогабаритни отпадъци (ЕГО). За всеки район е определен ден от седмицата, напомня кметът на Варна в своя публикация във Facebook, която е провокирана от поредно струпване на отпадъци около контейнери, на което се натъква. Той публикува и снимка от улица "Стефан Караджа", "в идеални център на Варна, която ясно показва..

публикувано на 11.07.24 в 11:25

ДПС изключи още 17 депутати от парламентарната си група

Парламентарната група на ДПС изключи 17 народни представители, сред които и съпредседателят на партията Джевдет Чакъров, предаде БНР. Решението беше прочетено пред депутатите в пленарната зала от заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова. Всички от изключените са участвали на срещата при почетния председател на ДПС Ахмед Доган..

публикувано на 11.07.24 в 11:12