Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Центърът на Добрич-за ремонт

Централната пешеходна част на Добрич трябва да бъде изградена наново, след като предишният цялостен ремонт издържа само няколко години.

Кметският екип започва активна работа за обновяването на центъра и търсенето на финансиране, като надеждите са до края на този мандат първият етап да бъде завършен.

Центърът на Добрич беше изцяло ремонтиран през 2011 година по времето на управлението на Детелина Николова. Средствата от 5 милиона лева бяха отпуснати по оперативната програма „Региони в растеж“, а конкурса за изпълнение спечели консорциум от София с подизпълнител местна фирма.

Само две години по-късно започват да се наблюдават първите сигнали за некачествена работа, тъй като масово плочките започват да се чупят и отлепят.

Днес центърът има нужда не от ремонт, а от фадрома, коментират жителите на града. Повече за това как добричлии оценяват състоянието на пешеходната си чуйте в анкетата на кореспондента ни в Добрич Мая Щърбанова:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВиК-Варна след протеста в Евксиноград: Скоро възстановяването на улиците ще приключи

Управителят на ВиК-Варна инж. Веселин Русев заяви, че проектът на стойност над 130 милиона лева за изграждане на канализация в различни местности във Варна, е на Общината, съвместно с ВиК-дружеството, което има само контролни функции. По повод протеста на жителите на местността Евксиноград, които се оплакват от разбити улици и силно запрашаване на..

публикувано на 22.07.24 в 15:50

Мъж падна в дере на главната улица в Балчик

Около 30-годишен мъж падна в дере на главната улица „Черно море“ в Балчик в ранния следобед днес, малко след 13 часа. Пожарна, полиция и линейка изнесоха с носилка пострадалия, разказаха очевидци, които предполагат, че е възможно падането да е провокирано от употреба на алкохол. Пациентът е жив и е транспортиран в Добрич с травма на главата. В..

публикувано на 22.07.24 в 15:21

Обществен съвет търси решения за социализация на паметниците на културата във Варна

Започна работа новият Обществен съвет за закрила на културното наследство в община Варна, съобщиха от пресцентъра на администрацията.  Съвещателният орган ще търси решения за социализация на паметниците на културата. Той проведе първото си заседание.  Общественият съвет за закрила на културното наследство е създаден  като съвещателен орган към..

публикувано на 22.07.24 в 14:30
Кристиан Вигенин

Кристиан Вигенин призова президента да направи още един кръг консултации преди връчването на третия мандат

Връщането на втория мандат не беше неочаквано, коментира зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин. Според него перспективата да се стигне до правителство в този парламент изглежда все по-трудно постижима. Въпреки това, от БСП са готови, ако получат третия мандат, да опитат да съставят експертен кабинет и затова предлагат на президента да направи..

публикувано на 22.07.24 в 14:12

Земетресение между Румъния и България, на 50 км от Добрич

Земетресение с магнитуд 2,8 по скалата на Рихтер разлюля  граничния район между България и Румъния в Черно море. Трусът е регистриран в 12:43 ч. българско време , съобщиха от Националния сеизмологичен център към Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Епицентърът е на 50 км от Добрич и на 6 км югозападно от румънския град..

публикувано на 22.07.24 в 14:06

Продължава да тлее пожар край Балчик

От 16 юли до днес продължава да тлее пожарът край Балчик в близост до претоварната станция за отпадъци. В непосредствена близост до няколкото огнища се намират високи сухи треви и ако вятърът обърне от Добрич към морето, пламъците могат да заплашат вилните зони Момчил и Овчаровски плаж. Това коментира началникът на балчишката пожарна Стелиян Стойчев...

публикувано на 22.07.24 в 14:03

ВиК-Добрич: Прекъснато е водоподаването в района на Оброчище и Дропла

Днес от ВиК-Добрич съобщават за прекъснато водоподаване в района на Оброчище и Дропла. В последното село почти десет дни са с нарушено водоподаване. През почивните дни питейната течност на по-ниските места се върна по чешмите, но днес се очаква да спре с изпразването на системата поради аварийните дейности и да бъде възобновена до утре с пълненето ѝ,..

публикувано на 22.07.24 в 14:01