Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хиляда лекари ще кажат какви проблеми имат заради COVID-кризата

Личните лекари във Велики Преслав са в защитни костюми.
Снимка: Росица Стайкова


Български лекарски съюз стартира национално социологическо проучване сред лекарите, което е първо по рода си от десетилетия.

Проучването е анонимно и включва 21 въпроса. То ще бъде направено чрез телефонна анкета, сред 1000 лекари от цялата страна и от всички звена на здравната система.

Целта на изследването е да даде обратна връзка за здравните проблемите сред лекарското съсловие, за обезпечеността с лични предпазни средства на медиците и трудностите, които епидемията от COVID-19 предизвика. Лекарите ще бъдат питани и дали са ставали жертва на агресия (вербална или физическа) по време на работа.

От БЛС са убедени, че само обективната информация, получена от медиците, ще даде реалната картина, ще очертае проблемите, поуките, които може да се извадят и решенията, които трябва да се вземат за в бъдеще.

Националното проучване сред лекарите ще бъде осъществено от социологическа агенция „Тренд“ и е изцяло финансирано от дългогодишните партньори на БЛС - Pfizer България. /БГНЕС


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Главчев

Служебният министър-председател отговаря на въпроси във Фейсбук (НА ЖИВО)

Служебният министър-председател Димитър Главчев отговаря на въпроси във Фейсбук страницата на Министерския съвет. Той увери, че пострадалите от пожара в село Воден ще бъдат подпомогнати и компенсирани.  Могат да се задават въпроси както по време на излъчването, така и предварително под анонса в социалната мрежа. Сред публикуваните въпроси са..

публикувано на 23.07.24 в 10:18
димът над село Воден

МВР: Няма действащи пожари на територията на страната

Пожарът в ямболските селата Воден, Крайново и Странджа е локализиран по всички фронтове. Днес ще бъде направен обход и ако няма активни огнища, техниката и личният състав ще бъдат предислоцирани, съобщиха от МВР, предаде БНР.  Продължава борбата на гръцките пожарникари с огъня на българо-гръцката граница. Пожарът все още не е навлязъл на наша..

публикувано на 23.07.24 в 10:11
Снимката е илюстративна

Подменят авариращ водопровод в района на Терапията, през август предстои асфалтиране

През август се очаква от Община Варна да асфалтират бул. "Христо Смирненски" в района на Университетската болница "Св. Марина". Там ВиК-дружеството в морската столица е намерило допълнителни средства за подмяна на друг авариращ водопровод, съобщи за Радио Варна Сава Коев, ръководител на проекта за воден цикъл в морската столица. До края на месеца се..

публикувано на 23.07.24 в 09:55

30-годишен е извършил умишлен палеж на къща в Аксаково

30-годишен варненец, криминално проявен и наркозависим, познат на органите на реда, е извършил умишлен палеж на къща в Аксаково, вследствие на който са изгорели прозорци, мебели и други вещи.  Извършителят е задържан от полицаите от Районното управление в Аксаково за срок до 24 часа.  Води се досъдебно производство под наблюдението на Районната..

публикувано на 23.07.24 в 09:11

Прах, дупки и чакъл в безкраен ремонт пред болница "Света Марина"

То бива-бива положението с ремонтните дейности да е зле, но в района на най-голямата варненска болница "Света Марина", инфраструктурата плаче за включване във филм със сюжетна линия "забравени от всички". За съжаление там за пореден път правим репортаж по сигнал на наши слушатели. Минават месеци, а нищо не се подобрява. Течащи води, чакъл,..

публикувано на 23.07.24 в 07:05

Адресите без ток на 23 юли

В периода 22.07.2024 - 23.07.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Провадия – ул. Никола Калипетровски, ул. Патриарх Евтимий, ул. Димитър Грънчаров, ул. Ивайло, ул. Шипка, ул. Кирил и Методий, ул. Комунига, ул. Юрий..

публикувано на 23.07.24 в 06:12
Есенно море, ноември

Слънце, облаци и възможни превалявания във вторник

Утрото във вторник ни посреща с повече прохлада и лек вятър. Предиобед ще преобладава слънчево време, сутринта във вътрешността ще е по-прохладно с минимални температури 15-20 градуса, по крайбрежието минималните ще са 20-25 градуса. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще има..

публикувано на 23.07.24 в 06:10