Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Труден сезон очаква туристическия бранш във Варна и околността

Снимка: БГНЕС

Началото на сезона може да го броим от момента, когато пристигнат първите чуждестранни туристи с автотранспорт или когато  пристигнат  туристи с чартъри. Това каза за радио Варна проф. Стоян Маринов, декан на Факултета по управление в Икономическия университет и преподавател по туризъм в учебното заведение.

Той уточни, че в курортите край Варна има вече отворени по 1-2 хотела, но това категорично не е начало на туристическия сезон.

Относно опасенията за замърсяване на морската вода, Маринов уточни, че то не засяга плажовете в курортните комплекси. Там водата е чиста, всеки ден ги обикалям, каза Маринов и допълни, че течението в Черно море е от север на юг.

Чуйте в звуковия файл какво още обясни Стоян Маринов пред Даниела Стойнова:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Километрична опашка на входа за Гърция на „Кулата-Промахон“

Близо 15 километра е опашката от чакащи камиони, автобуси и леки автомобили на граничния пункт „Кулата-Промахон“. Само за два часа трафикът за Гърция се е увеличил няколко пъти, съобщават от Гранична полиция. Причината за  изключително натовареното движение  е заради затварянето на три от граничните пунктове за преминаване на туристи. Освен това..

публикувано на 02.07.20 в 10:59
Персонален идентификационен код, НОИ

НОИ вече изплаща директно българските пенсии в Германия

Националният осигурителен институт (НОИ) започва да превежда директно българските пенсиите на хора, които са заявили желание да ги получават в Германия. Това съобщиха от пресцентъра на НОИ. До този момент това се случваше чрез компетентната институция в западноевропейската държава. Промяната е факт следствие на подписано споразумение за административно..

публикувано на 02.07.20 в 10:47
Балчик, алея край брега

Балчиклия, работещ във Варна, хвана коронавирус от колега

Млад мъж от област Добрич е с положителен резултат за COVID-19, сочи справката на Единния информационен портал. Секретарят на Областния координационен щаб и директор на Регионална здравна инспекция д-р Светла Ангелова съобщи, че мъжът работи във Варна и е изследван като контактен във фирмата, в която работи. Поставен е на домашно лечение под карантина...

публикувано на 02.07.20 в 10:39

Калифорния затваря ресторантите на закрито, кината и музеите

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм затваря ресторантите на закрито, кината, зоологическите градини и музеите в няколко окръга, където живее около 70% от населението на щата, заради разпространението на коронавируса , съобщи РИА Новости. "Ковид-19 продължава да се разпространява с тревожни темпове. Отсега нататък в 19 окръга трябва да спрат да..

публикувано на 02.07.20 в 10:09

Първата в България паралелка ,,Компютърна анимация“ разкриват във варненско училище

Първата в България паралелка ,,Компютърна анимация“с интензивно изучаване на Английски разкриват в СУ  „Найден Геров” - Варна  през учебната 2020 / 2021 година.  Училището има 18 – годишен опит в обучението в сферата на информационните технологии, а от 3 години е сред иновативните учебни заведения в областта на облачните технологии, съобщават..

публикувано на 02.07.20 в 09:54

Парламентът прие Covid-компенсации за земеделските производители

Парламентът прие на първо четене промените в Закона за подпомагане на земеделските производители, с които се осигурява прилагането на новата мярка за компенсации срещу Covid-19.  Помощта е под формата на еднократно плащане, което ще се извършва в срок до 30 юни 2021 г. За получаването ѝ ще се попълва заявление за подпомагане, което ще се одобрява до..

публикувано на 02.07.20 в 09:39
МБАЛ-Добрич

Остава забраната за достъп на външни хора в социалните центрове и болницата в Добрич

В центровете за социални услуги за деца и възрастни в Добрич остава забраната за посещения на външни хора до 15 юли, разпореди със заповед временни противоепидемични мерки кметът на областния град Йордан Йорданов .  В този срок няма да има присъствени занятия в Центровете за подкрепа на личностното развитие и специализираните обслужващи звена в..

публикувано на 02.07.20 в 09:30