Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екоинспекцията във Варна даде препоръки за почистване на нерегламентирани сметища в община Балчик

Балчик от морето
Снимка: Галена Ковчазова

В пос­лед­на­та сед­ми­ца на май РИОСВ – Вар­на ин­спек­ти­ра об­щи­на Бал­чик за не­рег­ла­мен­ти­ра­ни сме­ти­ща и да­де пред­пи­са­ния за ор­га­ни­зи­ра­не на по­чис­тва­не­то им. Нап­ра­ве­ни са за­бе­леж­ки за ня­кол­ко мес­та, по по­чис­тва­не­то на кои­то се ра­бо­ти, уточ­ни­ха еко­ло­зи­те от местната ад­ми­нис­тра­ция­.

Та­ки­ва са ус­та­но­ве­ни в се­ло Се­но­кос на бив­ше­то сме­ти­ще, в кв. „Мла­дост“ на се­ло Об­ро­чи­ще, как­то и в Бал­чик на око­лов­ръс­тния па­но­ра­мен път и квар­тал „Из­ток“. Ми­ни­мал­ни ко­ли­чес­тва смет са ре­гис­три­ра­ни на мяс­то­то на пре­диш­ни­те сме­ти­ща в се­ла­та Цър­ква и Кра­не­во.

В срок от един ме­сец те­ре­ни­те тряб­ва да бъ­дат по­чис­те­ни, посочиха  от Об­щи­на­та.

От­там до­пъл­ват, че ми­на­лия ме­сец е по­да­ден сиг­нал в Ба­сей­но­ва ди­рек­ция за за­мър­ся­ва­не на ях­те­ния прис­тан в Бе­лия град, как­во­то оба­че при про­вер­ка­та не е кон­ста­ти­ра­но.

Чуйте още в репортажа на кореспондента ни Албена Иванова:



За сватба в ритуалната зала в Балчик - до десет души

Във връз­ка със За­ко­на за здра­ве­то и за­по­вед на ми­нис­тъ­ра на здра­вео­паз­ва­не­то, как­то и с ре­гис­три­ра­ни в Бъл­га­рия слу­чаи на COVID-19, кме­тът на Бал­чик из­да­де за­по­вед, с коя­то на­ре­ди да не се до­пус­ка струп­ва­не на хо­ра при про­веж­да­не на сват­бе­ни ри­туа­ли. До ри­туал­на­та за­ла се до­пус­кат са­мо мла­до­жен­ци­те, сви­де­те­ли­те и близ­ки­те на мла­до­жен­ци­те, но броят им не би­ва да над­ви­ша­ва де­сет ду­ши, пи­ше в за­по­вед­та.

В нея още се каз­ва тъж­ни­те ри­туа­ли да се из­вър­шват в най-те­сен се­меен кръг.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Цветеслава Гълъбова

Цветеслава Гълъбова: У нас няма разбиране за това колко е важна извънболничната грижа за психично болните

У нас няма разбиране за това колко е важна извънболничната помощ за хора с психични заболявания. Това каза психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова, директор на психиатрична болница „Свети Иван Рилски“. По думите й бюджетът от 200 млн. лева, който се отделя годишно за психично здраве, е крайно недостатъчен.  Тя посочи, че когато видим по улиците хора, които..

обновено на 03.07.24 в 21:36

Парламентът не одобри Росен Желязков за министър-председател на България

Парламентът гласува и не одобри за премиер на България Росен Желязков, предаде БНР. За гласуваха 98, против, 138, въздържали се двама. По процедура, след като не е одобрен кандидатът за министър-председател, то тогава не се гласува и структура и състав на Министерския съвет, предложен от кандидата за премиер. Общо 38 депутати от ПП-ДБ бяха против,..

публикувано на 03.07.24 в 16:24

Модернизират системата за продажба на билети за градския транспорт във Варна

С приложението TicketVarna пътуването в градския транспорт е по-изгодно, напомнят от общинското дружество ТАСРУД , което отговаря за приходите от продажбата на пътни документи в обществения транспорт на Варна. Стойността на едно пътуване за един час е 1 лев, а за 90 минути – 1,50 лв.  Поради факта, че има много неработещи машини за продажба на билети..

публикувано на 03.07.24 в 16:15

Приключи електронният прием, над 3000 първокласници вече са записани във варненски училища

Приключи електронният прием в първи клас в общинските училища на територията на община Варна за учебната 2024-2025 година. Общо 3007 първокласници са записани към дата 1 юли 2024 година. След приключване на електронния прием са обявени 335 свободни места в 28 общински училища от всички административни райони в града и прилежащите селища. Свободните..

публикувано на 03.07.24 в 15:30
Николай Денков

Денков: Само ние от ПП-ДБ успяхме да сформираме редовни правителства, които осигуриха по високи доходи на хората

Едва ли има голямо различие в оценката на ситуацията. Има различие по два въпроса, защо сме тук и как можем да излезем от ситуацията. Това заяви Николай Денков от ПП-ДБ, предаде БГНЕС. Само ние от ПП-ДБ успяхме да сформираме редовни правителства в последните 3 г., правителства, които осигуриха по високи доходи на хората, икономическа среда за..

публикувано на 03.07.24 в 14:40

Бойко Борисов: Да прекратим гласуването, да благодарим на служебния кабинет и да отиваме да агитираме

"В трудни ситуации се подкрепихме с ПП-ДБ взаимно и ако е имало ползи, са общи и вредите са общи". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Николай Денков, няма да Ви позволя да ни прикрепяте с ДПС по никакъв начин. Всичко знаем и не е нужно да губим времето и на Негово Светейшество, и на президентската двойка и на дипломатите. Имахме нужда от..

публикувано на 03.07.24 в 14:23

Парламентът обсъжда и гласува правителството на ГЕРБ-СДС (ВИДЕО)

Народното събрание обсъжда и гласува проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, начело с кандидата за министър-председател Росен Желязков. Според Конституцията парламентът приема законите и другите актове с мнозинство повече от половината от присъстващите народни представители. Тоест при регистрирани 240 депутати, за да бъде избран предложеният от..

публикувано на 03.07.24 в 13:00