Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военноморските сили обявяват конкурс за 171 вакантни длъжности за резервисти

Снимка: Румен Сарандев

Със заповед на министъра на отбраната са обявени 171 (сто седемдесет и една) вакантни длъжности във военни формирования от Военноморските сили, които следва да се заемат след провеждане на конкурс за приемане на служба в доброволния резерв на български граждани, завършили граждански средни или висши училища в страната и в чужбина.

В конкурса могат да кандидатстват граждани, които отговарят на условията на чл. 24 от Закона за резерва на въоръжените сили на Република България  (ЗРВСРБ). Кандидатите за вакантните длъжности за резервисти трябва да подадат до 10 юли 2020 г.писмено заявление за участие в конкурса до командира на Военноморските сили чрез структурите на Централното военно окръжие. Те могат да заявят до три длъжности, като длъжностите могат да бъдат в различни военни формирования. Конкурсът ще се проведе по документи и събеседване с кандидатите по места в периода от 10 до 14 август 2020 г.

Във военно формирование 22 480 – Бургас са обявени 48 длъжности за резервисти със звания „матрос“ I, II или III клас за електротехници, младши оператори, оператори по използване на оръжието,  палубни моряци, готвачи и др.

Във военно формирование 56 080 – Варна обявените длъжности за резервисти са 10 – за младши артилеристи, радиотелеграфисти и др.

Сто и девет (109) са обявените длъжности за резервисти във военно формирование 38 010 – Варна. Те са за младши телефонни механици, младши оператори, помощник механик-водачи, помощник мерачи на картечница, гранатометчици, младши стрелци-зенитчици, младши телефонисти, електромеханици в агрегатно отделение, мерачи в зенитно отделение и др.

Във военно формирование  34 590 – Бургас са обявени 4 вакантни длъжности за младши артилеристи и радиотелеграфисти.

Условията, на които трябва да отговарят кандидатите, и необходимите документи са посочени в обявата, публикувана на 3 юни2020 г. в рубриките „Най-новото в сайта“, „Документи“ - „Обяви и конкурси“ в интернет страницата на Министерството на отбраната.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пожар край Харманли

Специалист за BG-ALERT: Липсва визия какво да се прави при бедствие

Системата за ранно оповестяване при аварии и бедствия  BG - ALERT   трябва да бъде последното звено от една всеобхватна организация за прецизно и последователно въвеждане на нива за предупреждение. Това каза за Радио Варна Атанас Кръстанов - специалист по природни и индустриални бедствия от информационната платформа "Климотека". По думите..

публикувано на 31.07.24 в 17:10

На първо четене: НС наложи пълна забрана върху продажбата на райски газ

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за здравето, с които се налага пълна забрана върху продажбата, включително онлайн, на райски газ (диазотeн оксид) и пълнители за него на физически лица без оглед на възрастта им, предаде БНР.  Остава разрешена само продажбата за юридически лица за медицински цели и за хранително-вкусовата промишленост..

публикувано на 31.07.24 в 15:55
Завод

Авария във военния завод в Костенец, уточняват размера на щетите

Снаряд е избухнал в държавното предприятие "Терем - Цар Самуил" в Костенец. Инцидентът е станал малко след 14 часа днес. Пострадали няма, нанесени са материални щети. Изпълнителният директор на "Терем-холдинг“ ЕАД Калин Димитров съобщи, че няма опасност за хората. От Министерство на отбраната определиха инцидента като "възникнала производствена..

публикувано на 31.07.24 в 15:45

Във Варна арестуваха 33-годишен журналист на свободна практика за обиди срещу полицай

Служители на Първо Рaйонно управление на полицията във Варна са задържали 33-годишен жител на Велико Търново, журналист на свободна практика, нападнал вербално полицай, който проверявал сигнали за неправилно паркиран автомобил на улица "Струга". Задържаният бил приятел на собственика на автомобила и обиждал и извикания на място патрулен екип.  С..

публикувано на 31.07.24 в 15:17

И днес ще протестират срещу спрения светофар във Варна

Протестът срещу спирането на светофара след кръговото кръстовище на "Почивка" продължава и днес. За втора поредна вечер ще бъде затворен магистралният път "Варна - Златни пясъци", съобщиха за Радио Варна участници в протеста. Спонтанен протест заради спрян светофар след кръговото на "Почивка" към курортите Тази сутрин в 8.45 часа колоната от..

публикувано на 31.07.24 в 15:00

В Добрич създават Фонд за подпомагане лечението на деца, страдащи от редки заболявания

Общинските съветници в Добрич одобриха предложение за създаването на Фонд за подпомагане лечението на деца. Инициативата за създаването му идва от групата съветници на „Възраждане“ в местния парламент. Целта на фонда е да бъдат финансирани деца от общината, страдащи от редки заболявания. Фондът за подпомагане лечението на деца от община..

публикувано на 31.07.24 в 14:41

Една година от встъпването в длъжност: Областният управител на Варна с отчет за управлението си

Областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева представи отчет на работата си за първата година от управлението на Областната администрация.  Създаване на екосистема на доверие, в която всички заинтересовани институции, от държавата и от местната власт в областта, да работят в полза и в интерес на хората. Това е основната и най-голяма цел на..

публикувано на 31.07.24 в 14:35