Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Върховната административна прокуратура нареди на МОСВ и ДНСК проверка на строеж в Свети Влас

Снимка: БГНЕС

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на околната среда и водите (МОСВ) и началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) да извършат незабавна проверка на строеж в землището на Свети Влас в обхвата на зона „Емине-Иракли“, съобщиха от обвинението. Прокуратурата е образувала преписка въз основа на информация в медиите. От снимки, публикувани в социалните мрежи, се вижка как гората над Свети Влас е изсечена и там се строи вананционно селище. „Преди месец въпросният имот е отпаднал от защитената зона, като по този начин някой явно е направил голяма услуга на инвеститора“, коментира за Радио Варна Тома Белев от инциативата „За да остане природа в България“.ВИЖТЕ ОЩЕ
Венцислав Мутафчийски

Проф. Мутафчийски: Няма да затваряме хората по домовете, новите мерки ще дадат резултат

Не претендираме за пълно затваряне на държавата, както и че ще ограничим контактите на 100% , но новите мерки ще дадат резултат. Това заяви председателят на Националния оперативен щаб (НОЩ) ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, предаде репортер на БГНЕС. На брифинг в Министерски съвет проф. Мутафчийски подкрепи решението на правителството да наложи..

публикувано на 25.11.20 в 10:47

Извънредната епидемична обстановка се удължава от 1 декември до 31 януари 2020 г.

„ Доказаният ефект срещу COVID-19 е само един - намаляване на социалните контакти или карантина. За да облекчим болниците, които са на предела на възможностите, въвеждаме мерки за 3 седмици. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание, на което кабинетът гласува удължаване на извънредната епидемична..

публикувано на 25.11.20 в 10:42

Изпращаме проф. Александър Чирков с поклонение във Варна

Сбогуваме се с проф. Александър Чирков в четвъртък. Поклонението пред тленните останки на светилото на българската кардиология ще се състои във Варна. Траурната церемония ще се проведе в ритуалната зала на крематориума в морския град на 26 ноември, четвъртък, от 10.00 до 15.00ч. при спазване на всички противоепидемични мерки. Проф. Александър Чирков ни..

публикувано на 25.11.20 в 10:37

По-строги мерки от петък до 21 декември

По строгите противоепидемични мерки влизат в сила от петък - 27 ноември и ще продължат до 21 декември 2020 г. Това заяви министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, по време на извънреден брифинг на МС. Спират се учебните занятия във всички образователни институции – всички ученици от 1 до 12 клас, всички извънкласни дейности, занимания..

публикувано на 25.11.20 в 09:48

Експерт: Новите мерки ще се отразят най-зле на кадрите в туризма

Новите противоепидемични мерки ще се отразят най-зле на кадрите в туризма, каза Павлин Косев, председател на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите – Варна. Писмо до Министерството на туризма са изпратили от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, поводът е предстоящото затваряне на заведения и по-строгите мерки, които се въвеждат..

публикувано на 25.11.20 в 09:29

Оставете книжарниците отворени, призовава асоциацията "Българска книга"

Да не бъдат затваряни книжарниците, включително тези в търговските центрове, се иска в отворено писмо, изпратено до медиите, на асоциацията "Българска книга" (АБК). АБК е единствената национална организация в областта на книгоиздаването и книгоразпространението. Обединява над 130 издателства и книготърговци, отговорни за над 90 на сто от книжната..

публикувано на 25.11.20 в 09:20
Балчик от морето

Актуализация на бюджета обсъждат на сесия в Балчик

Предложение за актуализация на общинския бюджет в Балчик влиза за одобрение на заседание на общинския съвет днес (25 ноември) като първа точка в проекта за дневен ред. Сесията започва в 9.00 часа в залата на Мелницата. Основно актуализацията се налага заради спада с около един милион лева на туристическия данък. До края на миналия месец..

публикувано на 25.11.20 в 07:15