Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Още три нови положителни проби за коронавирус от цеха в Доспат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Още три нови положителни проби за коронавирус са установени при работници в цеха в Доспат, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Смолян. С тях позитивните за COVID-19 работници стават общо 51. Броят на заразените жители на Доспат се актуализира неколкократно днес от РЗИ- Смолян, след постъпване на резултати от изследването на всички над 220 работници в цеха, в който се изработват играчки за шоколадови яйца.\БТА


ВИЖТЕ ОЩЕ

Борисов: Платеното оборудване от "Белене" отива за 7 реактор на АЕЦ "Козлодуй"

Премиерът Бойко Борисов проведе среща с изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй“ Наско Михов. Министър-председателят поздрави екипа на атомната ни централа с днешното присъединяване на България към Агенцията за ядрена енергия на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. „След извеждането на старите реактори, много важно е, че получихме..

публикувано на 19.01.21 в 14:12

Първият в България библиомат беше открит във Варна

 Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” във Варна предоставя нова услуга на своите читатели с първия в страната библиомат. Той е монтиран пред входа на библиотеката, която се помещава в сградата на община Варна. Библиоматът дава възможност на хората да вземат заявените книги по всяко време на денонощието, в почивни и празнични дни, без дори да..

публикувано на 19.01.21 в 13:04

Висок процент на бедност в област Добрич

Малко над 25% от населението на област Добрич живее под линията на бедност сочат данните на Националния статистически институт за 2019 година. Изчисленията показват, че броя на лицата, живеещи в бедност в областта са повече от средния за страната. В сравнение с предходната година в област Добрич размерът на линията на бедност нараства с 27.6%, а..

публикувано на 19.01.21 в 12:51

Проблеми с тока в Близнаци, заради свръхпотребление

Затварянето на хората в домовете, заради пандемията доведе до свръхпотребление на ток. Това е особено видимо във варненското село Близнаци, където постоянно живеещи са около 850-т човека, но покрай пандемията са се регистрирали нови 250-т, а новопостроените къщи само последната година са 20-тина. По неофициални данни, населяващите Близнаци са около..

публикувано на 19.01.21 в 12:25

602 са преминали през спешните центрове в УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна от 11 до 17 януари

602 пациенти са преминали през спешните центрове в УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна в периода 11 - 17 януари, съобщават от пресцентъра на здравното заведение. В УМБАЛ „Света Марина“, със Заповед на Изпълнителния директор, към момента са разкрити 232 легла за пациенти   с доказан КОВИД или съмнителни такива, от които 37 за интензивно..

публикувано на 19.01.21 в 12:12

Ръководители на школи: Неясни и дискриминационни са противоепидемичните мерки

Неясни и дискриминационни са противоепидемичните мерки, преустановяващи посещенията на фитнес центровете и залите за групови занимания към тях, както и спирането на школите по изкуства. Това коментира зумба инструкторът Стоян Стоянов и организатор на ежегоден международен фестивал в Балчик по повод протестите на хората от танцовите..

публикувано на 19.01.21 в 11:43

Приключва ваксинирането на лекари във Варна, започва тестване на учители

До сряда в РЗИ-Варна ще приключи ваксинирането на медицински специалисти с втората доза от ваксината на "Пфайзер" срещу коронавирус. Това съобщи д-р Ана Денева-началник на отдел "Противоепидемичен контрол". 425 са медиците, досега са ваксинирани 111. Даниела Стойнова разговаря с д-р Мариета Базитова - зъболекар, която чакаше на опашката за..

публикувано на 19.01.21 в 10:56