Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Седмокласниците ще разберат оценката си от изпита в интернет

Снимка: Радио ВИДИН

4170 са седмокласниците от Варненска област, които трябва да се явят на изпита по Български език и литература на 15 юни, в понеделник. Това каза за радио Варна Венцеслава Генова, началник на Регионалното управление на образованието във Варна.

Кандидатстването след завършен седми клас ще се проведе при спазване на мерките за безопасност, като учениците трябва да бъдат пред училищата в 8 часа. Медицинско лице ще измерва температурата на всеки ученик, преди да заеме мястото си. Учениците трябва да носят маска или шлем, които могат да свалят, след като влязат  и се настанят в изпитната зала.

По 7 деца ще бъдат настанени в изпитна зала, а самият изпит започва в 9 часа. Самият изпит по БЕЛ ще се проведе в познатия начин досега.

Оценяването на изпитните работи ще протече от 17 до 28 юни. Резултатите трябва да излязат на 29 юни.

Всеки ученик ще може да провери оценките си в интернет, като използва номера на служебната бележка, с която се явява на изпитите и добави ЕГН-то си. Данните се попълват в платформа, чийто интернет адрес е изписан на служебните бележки.

Заявлението за кандидатстване след завършен 7 клас ще се подава също по електронен път, каза още Венцеслава Генова. За онези семейства и ученици, които не могат да се справят с подаването на документи по този начин, ще има  училища гнезда,  които ще приемат документи. Срокът за подаване на заявления е от 3 до 7 юли.ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължава наемането на учители по програмата "Заедно в час"

Срокът за подаване на заявления от директорите на училища за наемане на работа на учители по програмата „Заедно в час“ е удължен, каза за Радио Варна Павлина Радославова от екипа на програмата. "Заедно в час" вече 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо..

публикувано на 04.08.21 в 07:20

Слънчево и в сряда, остава горещо

Днес ще е слънчево. В часовете около и след обяд ще се развива купеста облачност и на изолирани места, главно в Североизточна България е възможно да превали слаб дъжд и да прегърми. Вятърът ще е до умерен от изток-югоизток. Максимални температури от 32° до 37°, по крайбрежието 27°-32°, за Варна около 29°. Вълнение на морето 2-3 бала...

публикувано на 04.08.21 в 05:48

Адресите без ток

На 04.08.2021 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна, м-ст Боровец Юг - абонатите, електрозахранени от МТП 1544. В периода 02.08.2021 - 13.08.2021 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на..

публикувано на 04.08.21 в 05:00

ИТН представи проектокабинета си, три партии размишляват дали да го подкрепят

ИТН представи проектокабинета си, а преди това имената на евентуално бъдещите министри бяха представени на три последователни срещи на ИТН с „Изправи се БГ! Ние идваме”, Демократична България и БСП. От партиите заявиха, че ще обмислят имената в проектокабинета и тогава ще вземат решение дали да подкрепят правителство на ИТН, предаде БГНЕС. ИТН пък имат..

публикувано на 03.08.21 в 18:19
Пламен Николов

ИТН обяви имената на кандидат-министрите

Предложеният за премиер на ИТН Пламен Николов обяви имената на номинираните за министри в проектоправителството. Той каза, че може да бъде оптимист за това, че ще получат подкрепа от другите партии. Няма да подписваме коалиционно споразумение, ние не сме коалиция. Няма общо съгласие за общ документ, под който всички да се подпишат, заяви Тошко Йорданов..

публикувано на 03.08.21 в 18:05
Христо Иванов

Христо Иванов: Не участваме в инсценировки

Първо – не участваме в инсценировки. Второ – преценихме с оглед на информационния характер на тази среща, че няма нужда да участваме. Така съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов обясни отсъствието си от днешните разговори, които обединението проведе с „Има такъв народ“ за персоналния състав на проектокабинета, предаде  БГНЕС. Христо..

публикувано на 03.08.21 в 17:35

„Автомагистрали Черно море“ благодариха за осигурените средства за разплащане

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова получи благодарствено писмо от членовете на синдикалната организация на КНСБ в „Автомагистрали Черно море“ АД. В него те изразяват своята благодарност за осигурените средства от страна на МРРБ, с които бе извършено разплащане за изпълнени дейности от ремонта на АМ „Тракия“ от..

публикувано на 03.08.21 в 17:21