Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Еко-ваканция за деца във Варна

Наталия Николова
Снимка: Д.Дончева

Образователна и занимателна „Творческа Еко ваканция” организира от 29 юни до края на лятото варненската организация Recycle Art Academy, която се занимава с рециклиращо изкуство и опазване на околната среда. Тя е насочена към деца над 6 години и включва всекидневни занимания през лятната ваканция в рамките на град Варна. Това каза за радио Варна създателят на академията Наталия Николова.

Заниманията ще  се провеждат от понеделник до петък от 9 до 18 часа и ще бъдат водени от Наталия Николова. Записването се извършва през фейсбук страницата на организацията, където са посочени адрес и телефонен номер. 

Всеки ден ще бъде тематично свързан с опазването на природата, разказа за радио Варна Наталия Николова. Програмата за първата седмица е посветена на планетата Земя, като децата ще научат повече за нейното създаване, природата и бедствията, както и опазването на околната среда. Различни занимания са предвидени за деня – разговор и филм по темата за деня, рисуване, четене и писане, творческа работилница и забавни щафетни игри. Ще има занимания и на открито в Морската градина.

Единственото, което децата трябва да си носят е обяд, каза още Наталия Николова. Чуйте повече в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Ден 137 на протести срещу правителството във Варна

За 137-а вечер недоволни от властта варненци се събраха около сградата на общината, за да призоват за оставките на кабинета и на главния прокурор. Близо 30 души се включиха в проявата в понеделник. По традиция гражданите имаха възможност да вземат думата от трибуната  и да изкажат мнението си за политичесата ситуация в страната и други актуални теми от..

публикувано на 23.11.20 в 18:38
Министър Костадин Ангелов

По-строги мерки от петък, затварят всички заведения и магазини, без хранителните и аптеките

Всеки живот има значение, така започна изказването си министърът на здрвеопазването Константин Ангелов. Нужни са нови мерки. Строгите ограничения заради КОВИД19 се налагат заради повишената заболеваемост. Те ще влязат в сила от 27 ноември, петък. Очаква се мерките да дадат резултат след две седмици. Удържава се срока на извънредната ситуация до 31.03..

обновено на 23.11.20 в 17:26

От 1 януари 2021 г. българите могат да пребивават във Великобритания без виза за 6 месеца

От 1 януари 2021 г. българските граждани ще могат да влизат и пребивават без виза във Великобритания краткосрочно за престой до 6 месеца, като в този период те ще могат да влизат многократно за туризъм, участие в срещи и конференции, кратки курсове, но не и да живеят постоянно, да работят или да имат достъп до обществени фондове , съобщиха от МВнР. По..

публикувано на 23.11.20 в 17:09

Бойко Борисов: С нито една мярка не трябва да се прекалява, нужен е баланс

Целият свят е в пандемия. Здравната ни система се бори героично в момента, каза премиерът Бойко Борисов по време на работна среща с членове на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. По думите му винаги на първо място, във всяко едно действие, стои животът и здравето на българите. Министър-председателят се радва, че има и много оздравели. "В..

публикувано на 23.11.20 в 16:46

Още две поликлиники откриват ковид зони във Варна

Още два Диагностично-консултативни центъра - ДКЦ V „Света Екатерина“ и ДКЦ III – Варна ЕООД откриват ковид кабинети, съобщиха от дирекция “Здравеопазване” към Община Варна. От утре - вторник, (24.11.2020 г.), започва дейност кабинетът в ДКЦ V „Света Екатерина“. Пациентите ще се насочват по преценка на личния лекар   - за..

обновено на 23.11.20 в 16:40

22-ма души станаха жертва на коронавируса във Варненско за три дни

22-ма души загубиха битката с COVID-19  за три денонощия. В единния информационен портал за COVID-19  от петък до неделя (20,21 и 22.11) са регистрирани 580 нови случая на заразени с коронавирусна инфекция от област Варна , съобщиха от РЗИ. Новите случаи са от различни възрастови групи, в семейни огнища и с дифузно разпространение. Общо за..

публикувано на 23.11.20 в 16:31

Два епидемични врзива в социални домове в област Добрич

Епидемични взривове на COVID-19 са регистрирани в два социални дома на територията на област Добрич. В Дома за настаняване на пълнолетни с умствена изостаналост в село Българево положителните проби сред настанените вече са 97, сред персонала те са 11. Устоновени са 4 положителни на коронавирусна инфекция лица от персонала и в Дома за стари хора в гр...

публикувано на 23.11.20 в 16:16