Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Според Горанов данъците не трябва да се променят

Въпреки кризата от коронавируса държавата няма да свива разходите, предвидени в бюджета. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов.

По мярка "60 на 40" 282 000 души са запазили работните си места и тя ще продължи да действа, докато е необходимо да се подкрепят предприятията в затруднение, обяви Владислав Горанов:

"В края на месец юли, началото на месец август, когато видим второто тримесечие, което действително беше тримесечието с най-големите ограничения и с най-големия икономически блокаж, как това се е отразило".

Финансовият министър изрази надежда, че до края на годината страната ни ще се присъедини към ERM II и бе категоричен, че данъците у нас не трябва да се променят:

"Сегашното съотношение на облагане е най-справедливото възможно по отношение на средната класа. Всеки опит за въвеждане на прогресивно подоходно облагане ще означава само до едно: вие, активните, образованите хора, да плащате двойно по-високи данъци, което според мен, е неправилно и демотивиращо".


ВИЖТЕ ОЩЕ

Борисов: Ще подходим отговорно към съставянето на ново правителство

„Българският избирател категорично ни постави на първо място и затова ще подходим отговорно към съставянето на ново правителство“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в рамките на редовното правителствено заседание. Премиерът напомни, че трудностите, породени от пандемията от COVID-19 в страната, не са отминали и това също изисква..

публикувано на 14.04.21 в 10:44

Община Белослав с ултиматум към междуградски презвозвач

Община Белослв може да пристъпи към прекратяване на договора с фирмата , осъществяваща междуградски превози, след множество жалби на пътници.  Пътуващи по автобусна линия Варна – Белослав съобщават за нередности и некоректно обслужване от страна на дружеството, извършващо обществения превоз на пътници по утвърдени маршрутни разписания по автобусни..

обновено на 14.04.21 в 10:39

Красимир Вълчев: Нямаме изоставане спрямо предходни години

Нямаме изоставане спрямо предходни години. Над 40 хиляди ученици ще учат през лятото. В момента, ако отворим всичко, рискуваме да затворим болниците. Вероятно лятото ще успеем да постигнем групов ефект от ваксинацията. Това каза пред бТВ просветният министър Красимир Вълчев. Категорично няма да има нулева учебна година, няма да има и удължаване на..

публикувано на 14.04.21 в 09:33

Кабинетът "Борисов 3" се събира на последното си заседание

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет ще проведат днес последното си заседание преди свикването на новоизбраното 45-о Народно събрание. Като първа точка от дневния си ред, кабинетът ще приеме становище по конституционно дело № 3 за 2021 г. Делото е образувано по искане на президента Румен Радев във връзка с..

публикувано на 14.04.21 в 08:58
Аспарухов мост във Варна

Затварят част от Аспаруховия мост заради ремонт

 Днес от 10 ч. до 16 ч., движението в 1,7 км участък от Аспаруховия мост ще се осъществява двупосочно в платното за Бургас. За ремонтни дейности на аварирала дилатационна фуга ще бъде ограничено преминаването в платното за Варна, съобщават от АПИ. За осигуряване на безопасност на движението до 9 ч. на 15 април трафикът в компрометирания участък около..

обновено на 14.04.21 в 08:15

Общинският съвет във Варна заседава извънредно днес

Извънредно заседание на Общински съвет - Варна ще се проведе днес от 10:30 часа. Дневният ред се състои от три точки. В първата от тях ще бъде разгледано предложението на кмета на Иван Портних относно подписването на споразумение с Агенция "Пътна инфраструктура" за възстановяването на панорамния път за Златни пясъци в района на свлачището..

публикувано на 14.04.21 в 07:07

Варна отново е на второ място в страната по брой новозаразени с коронавирус

282 са новите случая на коронавирус във Варна през последното денонощие, което постава морската столица на второ място в страната, след София, където случаите са 692. Това показват данните от Единния информационен портал. Новозаразените в Бургас са 253, а в Добрич – 70. 2944 е общият брой на отчетените нови случаи в страната при направени 16..

публикувано на 14.04.21 в 06:37